-
Tots Bots, Tots Bots Flexi Tot, formowanka
Kupiłam jedną na próbę i bardzo mi się podobają. Antek miał ją na sobie 3 h i i rewelka, na zewnątrz prawie sucha mimo że to formowanka. Wewnątrz mokra ale... dziecko nie miało odparzonej pupy :omg: A mój dzieć słynie z wrażliwe skóry :)
Chcę zakupić większa ilość, bo nam się podobają ;) Ktoś ich używa? Jak na dłuższą metę się sprawdzają? Mają jakieś minusy? To spory wydatek ( chcę kupić ok 10) więc wolę wiedzieć :)
-
Re: Pieluszka Tots Bots Flexi
Tymek ma w swoim stosiku kilka flexów .Jak juz pisałam w jakimś wątku jestem z nich bardzo zadowolona...a nawet bardzo bardzo .poza super chłonnością są super małe w porównaniu z innymi formowankami .
Obecność bambusa wpływa na jeszcze większy plus...poza tym rzepy dla wygody i ta miekkość :love:
Po kilku miesiącach u mnie sa nadal w bardzo dobrym stanie .
Ja generalnie Flexy bardzo polecam 8))
-
Dostanę flexi z pieluszkarni po niedzieli, już się nie mogę doczekać. Poczytałam opinie i rzeczywiście są podobno super, mamy które wielbiły bumgeniusy przesiadły się na flexi jak wypróbowały także to chyba mówi samo za siebie ;) jak wypróbujemy na wiktorkowej dupince to na pewno od razu napiszemy recenzję
-
Cytat:
Zamieszczone przez magjur
podobno super, mamy które wielbiły bumgeniusy przesiadły się na flexi jak wypróbowały także to chyba mówi samo za siebie ;)
Hmmmm... dla mnie BG bardzo kiepskie są....
-
Cytat:
Zamieszczone przez atoja
Cytat:
podobno super, mamy które wielbiły bumgeniusy przesiadły się na flexi jak wypróbowały także to chyba mówi samo za siebie ;)
Hmmmm... dla mnie BG bardzo kiepskie są....
mnie też BG nie powaliły na kolana, nockę u nas wytrzymują pod warunkiem że nie pakuje oryginalnych wkładek
poza tym mam wątpliwości co do rozmiarówki - wątpie że starcza na więcej niż 13kg
co do flexi to bardzo, bardzo chodzi mi po głowie :mrgreen: chyba sie skuszę
-
BG kicha. Antek waży 9 kg i już są na styk :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez alajakubik
mnie też BG nie powaliły na kolana (...)
poza tym mam wątpliwości co do rozmiarówki - wątpie że starcza na więcej niż 13kg
starczaja
tylko rzep lubi puscic, bo 14 kg dziecka ma zwykle ok. dwoch lat i sie zwawo rusza
ale na noc - idealne
-
też mi się zdaje, że one nie są tak uniwersalne jak reklamują
mój mały ma 6,4kg i na średnią napę zapinam ale odgniatają się ślady na udkach i pleckach co mnie wkurza na max
a co dopiero ze 12kg opiąć? hmmm wątpliwa sprawa
wracając do tematu zobaczymy jak flexi :lol:
-
Ja tez sie napalilam na flexi juz dawno dawno temu ale nie mialam odwagi zamowic a nie bylo komentarzy na jej temat a teraz to nie ma rozmiaru 2 w ofercie buuuu ciekawe kiedy bedzie.. :cry:
-
Cytat:
Zamieszczone przez banita82
Ja tez sie napalilam na flexi juz dawno dawno temu ale nie mialam odwagi zamowic a nie bylo komentarzy na jej temat a teraz to nie ma rozmiaru 2 w ofercie buuuu ciekawe kiedy bedzie.. :cry:
idą :roll: :lol:
-
oooooooooo to suuuper a juz sie podlamalam troszke :D czekam z niecierpliwoscia...tylko czy rozm.2 nie bedzie za duzy na 7 kilowa dziewczynke hmmmm eh dylematy :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez banita82
oooooooooo to suuuper a juz sie podlamalam troszke :D czekam z niecierpliwoscia...tylko czy rozm.2 nie bedzie za duzy na 7 kilowa dziewczynke hmmmm eh dylematy :lol:
nie. spokojnie 2 kupuj. Flexy maja fajną regulację i nie są wielgachne .Dopasuja sie i do 7 kilo .
Szkoda kasy na roz.1 posłużą dłużej :wink:
-
no to faktycznie...dzieki za rade i za info;))teraz tylko czekać :)
-
hmm szkoda bo ja kupiłam 1 na 6,5kg bobaska, zaraz pewnie będę sprzedawać i kupować 2
-
Cytat:
hmm szkoda bo ja kupiłam 1 na 6,5kg bobaska, zaraz pewnie będę sprzedawać i kupować 2
To ja chętnie odkupię ;).
-
Cytat:
Zamieszczone przez dommi
Cytat:
To ja chętnie odkupię ;).
dobrze, to jak się zdecyduję sprzedać to na pewno dam znać od razu na pw bez wystawiana na bazarku
-
Suszył ktoś te cuda w suszarce bębnowej? Niby napisane na metce że suszyć rozwieszone ale co może im zaszkodzić? :hmm:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Lotna
Suszył ktoś te cuda w suszarce bębnowej? Niby napisane na metce że suszyć rozwieszone ale co może im zaszkodzić? :hmm:
można spokojnie
ona nie ma pula w sobie :)
-
przyszły dziś do mnie, uprane, susza się...
pierwsze wrażenie :thumbs up:
mięciuchne, przewiewne, nie wyglądają na chłonne ale na ten temat to pewnie dopiero po kilku praniach będzie można coś powiedzieć
-
:thumbs up: Fajowe są, tylko tych używamy. Tyle że ten rozmiar 2 wcale duży nie jest, a 3 nie ma :roll:
-
My też już mamy swoje Flexi :love:
Mięciutkie, nieprawdopodobnie wręcz mięciutkie :mrgreen: ładnie się na pupci układają, no i chłonne są. Babcia traktuje je jak AIO- zakłada bez otulacza i nic nie przecieka (no, ale ona zmienia pieluszkę często, jak tylko wyczuje że dzieć siknął, pewnie po 3 sikach to by przeciekło).
-
Pierwszy raz dzisiaj została założona na noc, zobaczymy rano jak się sprawdzi.
Ogólne wrażenie na plus, zobaczymy jak przejdzie test nocny.
-
a ja się właśnie załamałam :/ flexi używamy już od dawna, na początku super, a teraz nie wiem czy moja mała Córeczka zaczęła dużo sikać, czy co, ale dzisiaj po 2 godzinach wszystko było mokre :hide: i niech mnie nikt nie pyta czy dobrze pieluszkę założyłam :hide: no i co do schnięcia to chciałam powiedzieć, że mi bambusowe schną szybciej niż flexi.. a wiadomo ile schną bambuski. Ale nie pozbędę się ich bo i tak je lubię za tą miękość i puchatość. Chyba muszę odbyć z nimi poważną rozmowę :bduh: :lool:
-
Mam pytanie- nie prują się Wam przypadkiem flexi :hide:
Bo mi w jednej poszła nitka na pleckach tam gdzie jest gumka wszyta a w druga rozpruła si przy warstwie bambusowej ukazując mi wnętrze microfibrowe :wink:
A stało się to w jednej po pierwszym praniu a w drugiej po jakiś 4 praniach. Coś kiepściutko :roll:
-
-
u mnie ok
nie prują się ale prane dopiero 3 razy.
c od chłonności to taka sama jak w innych formowankach.
ale ja formowanki nie muszę mieć super chłonnej bo i tak często zmieniam.
-
Właśnie wyciągnęłam pieluchy z pralki. Popruła się trzecia flexi. :evil:
Żadne inne pieluchy ani ubrania mi się nie prują. Tylko te flexi. Jak myślicie, czy to można jakoś reklamować. Tylko, że ja nawet paragonu w paczce nie miałam. :roll: No właśnie czemu niektóre sklepy internetowe dają paragony a inne nie :?:
-
Ja wiruje na 1300 obrotów i nic sie nie popruło :wink:
Myśle, że możesz spróbować reklamować w końcu jako dowód masz e-mail i przelew bankowy :idea:
ja bym reklamowała, w końcu nie dałaś za nią 10 zł 8))
A czemu nie dają paragonu :?: chyba jest tak, że jeżeli obrót jest do jakiejś sumy to nie mają obowiązku mieć kasy fiskalnej, ale fakture mogą i powinni wystawić :P
-
Moja pralka ma max. 800 obrotów :?
Nitki są nieprzerwane tylko puszczaja i odstają. No nie wiem jak to wytłumaczyć. Może mi sie jakaś felerna partia trafiła :evil:
-
atoja, a gdzie kupowałaś flexi i kiedy? U mnie się nie prują na razie, ale już boję :hide: ja myślę, że możesz spokojnie reklamować. Ba! uważam nawet, że powinni to zrobić wszyscy, którym się flexi prują bo może sie okazać, że to była jakaś felerna partia, albo testowali nowe nitki :hide: Reklamujcie dziewczyny!
-
W Pieluszkarni.
Niecały miesiąc temu. Paczuszkę dostałam 7 maja. Wiem, bo sprawdziłam pocztę a od razu po otrzymaniu paczki składałam reklamację, bo nie było jednego zamówionego produktu.
-
i nie dostałaś faktury, ja dostałam ? ja też tam kupowałam gdzieś z miesiąc temu, tylko rzadko ich używam, bo głównie schną :(
-
juz sie boje, ze zaczna sie pruc, a fakture wywaliłam
-
No nie było faktury,. Zwróciłam na to uwagę bo chciałam sprawdzić czy uwzględnili ten produkt którego brakowało. No nie było ani paragonu ani faktury. Kurde :?
-
Cytat:
Zamieszczone przez madzik0711
rzadko ich używam, bo głównie schną :(
kupiłam jedną na próbę i chyba się rozczarowałam. Rozbestwiona kieszonkami jestem i jak dla mnie za słabo chłonie, za szybko przemaka. absolutnie nie na noc. ale może winna jest czwarta tójka synka w fazie przechodzenia przez dziąsło - wonderoos też nie wytrzymuje nocy.
No i to tempo schnięcia :evil:
-
U nas też nawet cudne Wonderoosy ostatnio poległy - zęby idą :roll: . A flexi na maluszka są super - miękkie i dobrze chłoną, tylko że ja nigdy nie wypinam z nich wkładki i składam ją na trzy części, tak, aby leżała głównie pod siusiakiem :). Prucia nie zauważyłam ale zawsze z drżeniem odpinam rzepy - są tak mocne, że mam wrażenie,że nitki zaraz puszczą :( No i zdecydowanym minusem jest schnięcie - bynajmniej nie wygrywają z bambuskami (za wyjątkiem babeco ;) )
-
To recenzja mojej Flexi Tot:
Używamy od paru miesięcy, nabyta drogą przypadku, używając na początku nie wiedziałam nawet, że to flexi tot, bo koleżanka od której dostałam wybebeszyła pieluchę z metek. Tak więc opinię wyrobiłam sobie mega obiektywną można rzec :D
Materiały: od środka welur bambusowy, miękki, bardo przyjemny. Strona zewnętrzna to jakiś syntetyk. Wewnątrz mikrofibra. Całość jest bardzo miękka, schnie jak na formowankę bardzo szybko, i łądnie dopasowywuje się na pupie (materiały są lekko elastyczne).
Krój: pieluszka wąska w kroczku, jak dla mnie mogłaby być szersza w pupie, ale taka też jest ok. Wydaje mi się, że pieluszka w starej wersji (taką posiadam) jest raczej dla szczuplaków, bo ma raczej krótkie skrzydełka. Na stronie tot botsa widziałam nową wersję z dłuższymi skrzydełkami :thumbs up:
Pieluszka jest dwurozmiarowa, my rozmiar 2 (8-16 kg) nosimy od 9 kg i jest ok.
Chłonność: no tu mnie pieluszka jakoś nie powaliła, ale też nie eksploatowałam jej po 3 godziny :mrgreen: Mój ponad roczniak ma juz spory jednorazowy sik, i nie ma bata żeby po jednym siknięciu pieluszka nie przemokła na zewnątrz, tak jak dziewyny czasem piszą że używają Flexi bez otulacza.
Odczucia własne: :thumbs up::thumbs up: za ten welurek bambusowy
-
Skusiłam się i jestem bardzo zadowolona.
A jak piszecie, że można suszyć w suszarce to jeszcze bardziej:lol:
-
A jednak nie można suszyć w suszarce.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Em
A jednak nie można suszyć w suszarce.
a co się stało? mnie flexi toty chodza po głowie od dawna i niebawem będę też korzystać z suszarki