-
Fotelik be safe Izi na allegro.. co za bzdura.. z kierownica
Dzisiaj zobaczylam aukcje fotelika Be Safe Izi, montowanego tylem do kierunku jazdy... Facet pisze, ze fotelik ma kierownice :szok: czyli tak naprawde, to nie wie co sam sprzedaje...
Po moim mailu do niego z pytanim czy ma nozke, bez ktorej fotelika NIE DA SIE ZAMONTOWAC TYLEM, oraz proba wyjasnienia, ze to nie jest zadna kierownica, dostalam chamskiego maila:
'ale ja nie jestem zainteresowany Pani ofertą oraz Pani wywodem to jest mój opis i ja moge nazywać rzeczy jak chce- ma pani kompletne w sklepie po1500 zł tam zapraszam'
Ten gosc wystawia fotelik za 500 zl, duza suma, nie chce, zeby ktos kupil fotelik, a potem nie mogl go uzywac.
Zglosilam ten problem do Allegro, czekam co mi odpowiedza.
Mam teraz PROSBE...
Czy osoby, ktore maja konto na allegro moglby napisac maila do tego pana z zapytaniem o nozke, wyjasniajac, ze fotelik NIE MA KIEROWNICY!!
Ten gosc, to handlarz fotelikami, w zeszlym roku moja kolezanka kupila od niego niekompletny fotelik, ktory musiala wyrzucic.
Naprawde nie mozna pozwolic, aby zycie jakiegos maluszka bylo narazone na niebezpieczenstwo!
Sorki, ze tak emocjonalnie pisze, ale jestem mega wkurzona!!!
Oto link do aukcji, bardzo prosze zrobmy cos!
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=571399817
-
Re: Nieuczciwy sprzedawca fotelika Besafe izi na allegro ...
-
A co dokładnie, bo nie znam się na fotelikach, trzeba napisać? To napiszę.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Dagmara
A co dokładnie, bo nie znam się na fotelikach, trzeba napisać? To napiszę.
ja też
-
poprosiłam o dodatkowe fotki tej wspomnianej kierownicy bo jej nie widze na aukcji .
zadałam pytanie na temat kompletu do zamontowania fotelika ..bo bez tego jest on nie uzyteczny i nie spełni swojej funkcji ...
zobaczymy co odpisze :|
-
Mozecie temu panu zwrocic uwage, ze jego opis jest bledny... na samym dole pisze, ze fotelik ma kierownice... to nie jest zadna kierownica, tylko dzieki tej czesci fotelik opiera sie o siedzenie kanapy, gdy fotelik montujemy tylem.
Zaraz poszukam instrukcji do montazu tego fotelika, jestem pewna, ze widzialam tam nozke, ktora wychodzi z tylu fotelika i opiera sie na podlodze w samochodzie.
Kto ma ten model i moze cos napisac?
Facet mi teraz grozi.. i przesyla bardzo niemile maile :evil:
-
-
a może zgłosić to do administratorów allegro?
-
Lindo dostalam odpowiedz :
"jakiej stopki?czy nie chodzi panu o inny model?isofix?
prosze sobie zobaczyć opis tego fotela na stronach sklepów i proszę mi wskazać o jaka stopkę chodzi?
Panu chodzi o model comfort chyba?nasz jest combi
BeSafe iZi Combi jest instalowany za pomocą 3 - lub 2 punktowych pasów bezpieczeństwa oraz pasów mocujących (element wyposażenia fotelika) w pozycji tyłem do kierunku jazdy. W pozycji przodem do kierunku jazdy fotelik jest montowany za pomocą 3 - punktowych pasów bezpieczeństwa.
proszę mi wskazać o co panu chodzi?"
-
Ja panu podeslalam link do instrukcji od besafe, link w pdf.. na stronie 15 jest dokladnie pokazane jak pas przechodzi przez te stopke..
Zreszta same zobaczcie... czy ja moze przesadzam juz ze zmeczenia???
http://www.hts.no/english/pdf/izicombi.pdf
-
Re: Fotelik be safe Izi na allegro.. co za bzdura.. z kierownica
http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sklep ... =1&id=5494
filmik jak zainstalowac.Ide wysle temu baranowi
wysłałam mu takie info :
witam ponownie.
chodzi mi o ten element który jest uzyty na końcu filmiku instruktażowego do zamontowania fotelika tyłem do kierunku jazdy .
http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sklep ... =1&id=5494
ponawiam pytanie ..czy fotelik sprzedaje Pan kompletny ...abym mogła zapewnic mojemu dziecku bezpieczeństwo pod czas podróży ?
czekam na info w sprawie
no to zobaczymy czy koles zakończy aukcje ...
-
Ja zapytałam jaka kierownica gratis - to napisała że nie ma gratisów i że tak nazwała to coś co jest przy foteliku co do nóżki:
"prosze mi skopiować fotelik o jaki pani chodzi i pokazać mi nózke bo ja tam zadnej nózki nie widziałąm nawet nie wiem gdzie mozna byłoby ja włożyć prosze mi skazać dokładnie fotelik o jaki pani chjodzi i o jaka nózkę?"
-
baran do kwadratu! :twisted: nie dość, że opis przekopiował dokładnie ze strony którą podała Biedronka, to jeszcze pomylił kierownicę - zabawkę, którą ten sklep dodaje jako gratis, z konstrukcją fotelika!!!
kopiowanie opisów tez jest chyba zabronione :?:
boże.... widzisz i nie grzmisz :!:
dzięki Lindo, że czuwasz :applause:
-
A tutaj nastepny 'sympatyczny' mail jaki dostalam:
'TO PANI TWIERDZI ZE JEST NIEKOMPLETNY MYLI PANI POJĘCIA BO PANI CHODZI O ISOFIX A TEN FOTELIK NIE MA TAKIEJ OPCJI
TEN TO MODEL COMBI X-1
POLECAM PRZECZYTAĆ OPIS PRODUCENTA WTEDY SIE PANI PRZEKONA ZE NIC MU NIE BRAKUJE TO RAZ A DWA ŻE TO MOJA SPRAWA ZA ILE JA SPRZEDAJE I PRZECIEZ NIKT PANI NIE KAŻE ROBIĆ U MNIE ZAKUPÓW A JEŚLI MA PANI WYMAGANIA CO DO WYPOSAŻENIA POLECAM ZAKUPY W SKLEPIE TO SĄ RZECZY UŻYWANE I MAJA BYĆ PRAWO ZNISZCZONE LUB NIEKOMPLETNE BO SĄ UZYWANE ZA TO CZESTO ZA MNIEJ NIZ POŁOWA CENY'
W prawie brytyjskim jest takie pojecie jak Duty of Care... sprzedawca ma obowiazek upewnic sie, ze sprzedaje produkt, ktory nadaje sie do uzytku...
Ale jak widac z tonu listu tego pana, on nie poczuwa sei do takiego obowiazku, ba... pisze, ze sprzedajac rzecz uzywana, moze byc ona niekompletna....
ALE W OPISIE AUKCJI SA TYLKO SAME SUPERLATYWY :evil: :evil:
-
Trzeba zgłosić do allegro, że towar jest niezgodny z opisem, a przecież jest, skoro sprzedający pisze, że fotelik może być instalowany tyłem, a koniecznego mocowania brak jest w komplecie. W opisie nie ma informacji, że towar jest niekompletny.
Co za oszust i cham :evil: :?
-
Zauwazylam, ze pan zmienil opis aukcji.... nie ma juz o kierownicy.
Czy myslicie, ze piszac 'sprzedaje to co jest na fotkach' nie wspominajac o brakujacej nozce jest ok? No bo ja, gdybym nie wiedziala, ze ta nozka ma byc, gdybym tylko porownala te fotki, to pewnie bym nie wiedziala... Dopiero po obejrzeniu filmiku ze strony Marko zorientowalabym sie, ze nie ma nozki....
Nie ma co, nadal jestem wkurzona.
-
Ja juz napisalam do allegro, ale moze ktoras z was tez napisze.. sila w liczbach... czy jak tam sie mowi :D
A fotelik nadal wisi na aukcji...
-
pan chyba spuścił z tonu .
dostałam takiego meila :
"nie mam nie było tego niestety w komplecie sprzedaje to co na fotkach"
odpisze mu aby uwzględnił to w opisie ...
-
Ja też napisałam wczoraj emaila z pytaniem czy fotelk bezwypadkowy i o tą nóżkę. Jeszcze nie dostałam odpowiedzi
EDIT: właśnie dostałam odpowiedź: "sprzedaje to co na fotkach i cena raczej jest symboliczna a nózka o której pani mówi jewst tylko do montażu tyłem ja nie zamontowałam tak ani razy bo dziecko woli przodem ,fotel jest bezwypadkowy i w stanie idealnym i sprzedaje to co widzisz na fotkach".
Napisałam, że powinien zaznaczyć w opisie, że tej nóżki nie ma.
-
No to sobie popisałam trochę... wymieniliśmy kilka emiali, z których dowiedziałam się, że nawet dystrybutor (!!!!) fotelika nie poleca montowania fotelika tyłem bo dzieci bardzo płaczą....
Zmiany w opisie nie będą wprowadzone ale Pani zamówiła nóżkę w serwisie więc będzie sprzedany cały zestaw...
-
Ja z kolei dostalam odpowiedz od allegro, ze oni nie sa w stanie sprawdzic opisu kazdej auckji...
Ilonsa, czy facet napisal siec, ze zamowil nozke w serwisie i ja dolaczy do fotelika?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Linda
Ja z kolei dostalam odpowiedz od allegro, ze oni nie sa w stanie sprawdzic opisu kazdej auckji...
Ilonsa, czy facet napisal siec, ze zamowil nozke w serwisie i ja dolaczy do fotelika?
Tak napisała (bo to chyba kobieta). Właśnie zakończyła aukcję.
-
Wykończyłyście ją psychicznie :twisted: :twisted: :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez pszczoła
Wykończyłyście ją psychicznie :twisted: :twisted: :twisted:
i bardzo dobrze, co innego gdyby sprzedawał/a klocki z obdartą farbką, misia bez oka... cokolwiek, ale nie fotelik od którego może zależeć życie dziecka! Jestem oburzona, zwłaszcza po przeczytaniu tłumaczeń typu "producent odradza montowanie fotelika tyłem do kierunku jazdy bo dzieci bardzo płaczą" :evil: no krew się gotuje. Akurat sa momenty typu jazda samochodem, ze mniej ważny jest nastrój naszego dziecka bo najważniejsze jest jego bezpieczeństwo.
-
No i dobrze, ze fotelik zostal wycofany z aukcji... Ja nigdy nie kupilabym fotelika od takiego handlarza, co sprzedaje rozne foteliki (wiele fotelikow uzywanych tacy ludzie kupuja za granica), bo nie ma sie nigdy gwarancji czy dany fotelik jest bezwypadkowy! Co innego, gdy kupuje sie od osoby prywatnej, ktora sprzedaje sprzet po wlasnym dziecku.
Handlarze czesto wystawiaja wiele fotelikow, a jak widac z tej historii, nie wiedza nawet czy sprzedaja rzeczy ze wszystkimi czesciami...brr...
-
mialam dluga przerwe, wracam i widze ten watek
nono gratuluje bojowej czujnosci :lol: :lol:
Takie swinstwa niestety sie zdarzaja, a allegro, po zgloszeniu, powinno zablokowac aukcje. Zdziwiona jestem, ze nie zablokowali tylko odpisali, ze nie moga sprawdzac wszystkiego.
-
allegro niestety ostatnio coraz czesciej "nie bierze za nic odpowiedzialnosci" i nie bardzo przejmuje sie w ogole klientami:(