Hej,
Mam pytanie czy może są jakieś składane nakładki na toaletę dla roczniaka. Widziałam, że polecacie nocnik chiński, ale czy on nie będzie za mały dla rocznego dziecka?? Czy on jest tak mały, żeby zawsze go brać ze sobą??
Dziękuję za info
Wersja do druku
Hej,
Mam pytanie czy może są jakieś składane nakładki na toaletę dla roczniaka. Widziałam, że polecacie nocnik chiński, ale czy on nie będzie za mały dla rocznego dziecka?? Czy on jest tak mały, żeby zawsze go brać ze sobą??
Dziękuję za info
Nocnik chiński jest malutki i mieści się w torbie z akcesoriami dla dzieci lub większej torebce. Tyle, że jak dla mnie jest bardziej dziewczęcy (oj trzeba pilnować siusiania chłopców).
Gdzieś w Wawie widziałam w sklepie składany nocnik z woreczkami zakładanymi na ten nocnikowy "stelaż". Niestety nie pamiętam firmy, ani miejsca. No ale wiem, że coś takiego istnieje.
Sama w tej kwestii szukam najwygodniejszego rozwiązania.
natknęłam sie na składany nocnik w mothercare w Arkadii :)
kosztował bodajże 40 zł.
w mothercare sa, nawet taki mamy...ale srednio sie sprawdza, dla nas za niski i za malo stabilny jest,
sa tez nakladki na sedes, chyba fajna sprawa dla starszych dzieci, Ksawery na razie albo jezdzi ze swoim wielkim nocnikiem albo ma na miejscu zapasowy ;)
tak tez mi się wydawało, sądząc po obrazku na opakowaniu - więc Hanka składaka nie dostała ;)Cytat:
Zamieszczone przez hexi
OT
Kanoko, moja Lenuszka jeden dzień młodsza od Twojej Hani :) i ja też magda
Rybka, ależ mialaś prezent na walentynki :)
A ja też z 15.02 tylko roku już nie pamiętam ;)
ale fajnie :)Cytat:
Zamieszczone przez rybka303
a co ciekawsze, Hania miała być Lenką ;)
Lenka z 16.02 więc Wam bliżej do WalentynekCytat:
Zamieszczone przez myrra
ja urodzona 20.02 więc to już raczej taki najpiękniejszy prezent urodzinowy :
)
Słyszałam o nadmuchiwanych, ale jak sobie wyobrażę akcję Szybkie Dmuchanie Nocknika poza domem, to mnie smiech bierze. :lol:
:lool: :lool: :lool:Cytat:
Zamieszczone przez La Loba
No właśnie. Jedziemy za 2 mce z Małą na dłuższe wakacje. Plecakowe. No i oczywiście nie mamy jak zabrać pełnowymiarowego nocnika ze sobą. Słyszałam, że turystyczne produkuje mothercare i tommee tippee. Czy jakaś firma jeszcze? Ile takie ustrojstwo kosztuje? Gdzie to w Polsce (a w Krakowie najlepiej) kupić? Jaki polecacie? Czy to aby stabilne jest? Jak z wkładami (tylko oryginalne czy np. paklanki też podejdą?
No, chyba tyle.. poradźcie :) :hide:
Szkoda, że przegapiłaś zapisy na nocnik chiński
viewtopic.php?f=17&t=9101
No, szkoda. Ale nie wiem nawet, jak duży jest taki nocnik chiński? Są gdzieś zdjęcia "w akcji"?
luthien, znalazłam coś takiego
http://bp1.blogger.com/_YticlR62g08/R-P ... /nit02.jpg
wygląda tak samo, jak na stronie producenta (tam podane są wymiary)
http://www.babygerecht.de/product_info. ... q803o1i56h
Może któraś z forumek będzie sprzedawać dalej?
nie chce się obrazek pokazać, więc zedytowałam :(
Hmm.. wydaje mi się, że jednak nocnik turystyczny to jest coś, co mi bardziej pasuje (i młode chyba chętniej będzie na czymś takim siedzieć) - naprawdę nikt nie używa?
Ci tak napiszę: nie wiem w jakim wieku Twoje Dziecię :wink: ale ja wysadzałam naszego obsrajtka na wyjazdach hmmm w pięknych okolicznościach przyrody np.na trawkę. Zależy gdzie się wybierasz ...
Nasz roczniak to generalnie lubi też normalnie na muszlę :lol: tzn. DO. :wink:
Mozna tez kupić zwykłą tanią nakładkę zminiejszającą i od spodu obkleić taką silikonową uszczelką, żeby po desce się ta nakładka nie przesuwała.
calineczko, właśnie chodzi o to, że nie wszędzie będziemy mieli możliwość "na trawkę" (zresztą, ja osobiście nie przepadam za takim rozwiązaniem, pół biedy siku, ale hmm.. kupa na trawniku to już moim zdaniem przesada jest. Oczywiście o miejscach "w cywilizacji" mówię :wink: ). Ani nie wszędzie czystość toalety jest wystarczająco-wystarczająca, żeby tam dziecia oblizującego łapki posadzić. Zresztą, tu refleksu trzeba :lol: A rano jak potworzaste - roczniak właśnie - wstaje, to jest "wysadzane" na nocnik, i już -siedzi tam z kwadrans i pozwala nam dospać trochę, bawiąc się książeczką :wink:
Nakładka zwykła na muszlę nie wchodzi w grę również ze względu na (zapewne) wymiary: musimy się spakować w 3 osoby (licząc dziecia właśnie) do jednego dużego plecaka i jednego małego (na bagaż podręczny oraz na krótkie wycieczki, jak dobytek zostanie w hotelu/pokoju). A że wyjazd mobilny będzie, to i odpada zakup właściwego urządzenia "na miejscu".
Ot, cały problem :wink:
Na razie znalazłam producenta w stanach, mają takie 2 w 1: nocnik turystyczny, po rozłożeniu może też robić za nakladkę na kibelek, jak użytkownik nieco podrośnie.. Jak nie uda mi się w Polsce dostać, to będę zamawiać (pewnie koszty przesyłki mnie zjedzą...)
O, taki na przykład: http://www.pottytrainingconcepts.com/Potette-Plus.html
chyba były już wątki na ten temat. my mamy ten z mothercare i sprawdza się bardzo dobrze. gdy skończą się wkładki, można do niego włożyć cokolwiek (np zrywkę z chusteczką na dnie). Ten nocnik nie ma żadnego oparcia, więc nie wiem, czy dziecku będzie tak wygodnie, jak na normalnym nocniku. Ja podtrzymywałam Tosi plecki, gdy była młodsza. Na wakacjach wysadzaliśmy wszędzie i też wydaje mi się to lepsze niż wysadzanie pod krzaczkiem (na nocniku Tośka wzbudzała ogólny zachwyt, a pod krzaczkiem mogłoby być różnie ;))
yena, no właśnie o taki mi chodzi mniej więcej - tylko w Krakowie nie ma sklepu mothercare, nie wiem, czy w ogóle taki nocniczek kupię.
ps - da się go rozłożyć i używać jako nakładki na deskę sedesową?
w Anglii w mothercare można kupować online. może w Polsce też?
nakładki na deskę to ty z niego nie zrobisz... no chance ;)
Luthien nie wiem czy to dobry pomysl ale moze cos dmuchanego np. kolko male. Ja bym takie wlasnie w podroz wziela. Moze spelniac obie role a zajmuje mal miejsca i lekkie.
przepraszam za OT ale gdzie jedziecie na tak dlugo?
hmm, rangiroa, kółko to może być niezły pomysł. Zwłaszcza, że się przyda i na kąpanie :D Tylko problem byłby, jak trzeba "jużnatychmiast" wysadzić szkraba, chyba taki składany nocniczek szybszy.. :lol:
A jedziemy już za niecałe 2 mce na 3 tyg :D do Tajlandii
yena, zobaczę online mothercare, ale jak dotąd nie znalazłam. Tylko strony angielskie, co sugeruje spoore koszty wysyłki :?
A o nakładkę pytałam, bo ten nocniczek, który znalazłam ze stanów, ma taką właśnie możliwość, co wydało mi się fajnym pomysłem.
taki uniwersalny nocnik, to rzeczywiście byłaby super sprawa, ale ten taki niestety nie jest
udanych nocnikowych poszukiwań i podróży :)
a w jakim wieku Twoja corcia? problem z napompowaniem zawsze jakis pozostaje, dlatego poszukalabym jak najmniejszego dla matulkich dzieci.Cytat:
Zamieszczone przez Luthien
A w sutuacji natychmiast to na trawke a pozniej mozna posprzatac. IMO Tajlandia nie nalezy do czystych miejsc takze jakby sie tak przydazylo nawet to malo kto zwroci uwage
No, jak pojedziemy to 13 miesięcy. Czyli maluszek jeszcze :)
Kółko na pewno i tak kupimy, kto wie, może będziemy używać właśnie jako nocniczka. Ale kurczę, taki składany turystyczny jednak chodzi mi po głowie..
Aha, to ponoć prawda, że w krajach "cieplejszych" w ogóle mniej się ludzie przejmują ewentualnymi wpadkami maluchów - ale mnie jakoś tak nieswojo..
Podnoszę wątek :D
Czy któraś już kupiła taki turystyczny nocnik?
Muszę taki nabyć ten z mothercare jest fajny i taki by mi odpowiadał...ale czy można kupić w PL?
pomóżcie dziewczynki :D
Ja mam taki:
http://www.ciao.co.uk/Tommee_Tippee_Potty__55205
ale kupilam gdzis w jakims sklepie tutaj w Irlandii,nie pamietam juz gdzie dokladnie,jakos za 10e chyba.Dla mnie jest ok jak gdzies wyjezdzamy,on sie sklada,ze mam go w torebce,a wklady to po prostu juz sama robie(bylo kilka dolaczonych do nocnika) z reklamowek i do srodka male podpaski bo one wchlaniaja wszystko i wtedy calosc z woreczkiem wyrzucam.Uzywam go sporadycznie na wieksze wyprawy,ale jak dla mnie jest ok.
kasiulka fajny ten nocnik tylko szkoda że w Polsce takich nie ma :?
no mi zależałoby kupić w Polsce...czy któraś z dziewczyn wie gdzie można kupić taki lub mothercare.
czy w sklepie mothercare widziałyście bo polski sklep nie sprzedaje w necie eh!
...plastikową, malutką (o średnicy 16 mm), z ładnie zaokrąglonym brzegiem, mieszczącą się w podręcznej torebce i za niecałe 2 złote :D . Pozwoliło mi to "wysikać" mojego młodego w gościnie u rodziców. Do tej pory stosowałam EC tylko w domu, a teraz cały świat stoi przede mną otworem :bliss:
No i najważniejsze, że młodemu się podobało.
Tak się chwalę przy okazji wątku o nocniczkach chińskich.
ten to moze zamiast z niemiec czy czech nocniczki chinskie sprowadzac to kupimy sobie te miseczi z OBI ? bo ja OBI nie mam w miescie... hehe
AJ zrob zdjecie tego "nocniczka". :jump: :mrgreen:
:shock: Spodziewam się, że chodziło o cm, co? :wink:Cytat:
Zamieszczone przez AJ
Pewnie, że o centymetry :lol:Cytat:
Zamieszczone przez AgaPe
Wstawiać zdjęć jeszcze nie umiem :hide: , a przez święta nawet nie mam czasu się nauczyć. Ale opiszę dokładnie :) Średnica miseczki tak jak pisałam 16 cm :lol: , wysokość 7 cm, brzeg ma szerokość 1 cm i jest wywinięty na zewnątrz i gładki, wygodny dla pupki (sprawdzałam przejeżdżając palcem, czy nic nie drapie, obciera, itp.) Ogólnie wyszukiwałam takiej jak najbardziej do nocniczka podobnej. A ponieważ cena bardzo sympatyczna, to kupiłam na spróbowanie z myślą, że do czegoś w domu się przyda :D
No i się przydała :lool: Mojemu :baby: się podoba, bo jak na razie to za każdym razem ją napełnia :lol: Do tej pory (od jakiegoś m-ca) wysadzałam go tylko w domu, po jedzeniu i spaniu i mniej więcej 2/3 było efektywnych. Wczoraj był pierwszy raz poza domem. A dziś bylismy cały dzień w rozjazdach, wysadzałam go przy okazji zmiany pieluchy przekonana, że wszystko już poszło w pieluchę, a mały i tak za każdy razem wykorzystał sytację do napełnienia miseczki. Znaczy chyba kuma bazę :applause:
Aha, i dziś wyszło, że można w nią jednoczenie i siusiu i kupę złapać (ale mój młody mały jeszcze jest).
zachęcasz :D
Dzięki za opis. Ale ja i tak zdjęcie bym chciała. Wyślij mi na meila :D
Wysłałam :)Cytat:
Zamieszczone przez yetta
Ja myślę, że warto poszukać podobnej miseczki w sklepach z AGD. Ale jesli ktoś byłby zainteresowany dokładnie taką, to mogę podskoczyc do Obi i wysłać paczką :lol:
AJ ale sadzasz na niej jak na nocniku ? :)
AJ dzieki za fotki.
Oto ona. :D
A były jeszcze jakieś kolory ?
http://yetta.pcpoint.pl/babyetta/inne/duze/017.jpg