-
Jutro wielki wysyp u Nati
-
-
Śliczne:love:. Zostały nici z jaskółek pewnie, dlatego tak szybko;).
Niebiesko-czerwone są super, a i jakość jaskółkowa dobrze wróży.
-
Swoją drogą, tempo utkania tego wzoru zadziwia...! :omg:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
metis1
podobno strasznie dlugo trwa proces tkania.... kiedys było o tym w innym watku
-
Czytałam. Dlatego tak się dziwię...:duh:
edit:
30 marca ogłoszono wyniki konkursu:
http://www.facebook.com/photo.php?fb...1143173&type=1
-
a zdjęcia bluszczu i stokrotek możecie wrzucić ? :)
-
-
podobaja mi sie stokrotki
szkoda ze z bambusem, a moze i dobrze...
-
Moje koniczynki :mrgreen::love:
tylko czemu bez zieleni??? kolor nijak się ma do wzoru... :roll:
-
mnie tylko sie podobają koniczynki jako wzór bo zestawienie kolorów nie bardzo :/
-
biedne płonące koniczynki :frown
-
Niebieskie sa calkiem fajne, tylko ja za fioletem nie przepadam. Ale takie zielono zolte koniczynki bylby calkiem ciekawe.
-
A to nie sa kolory jaskolek (koniczynki), ktore nadal sie jeszcze nie utkaly?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
demona
podobno strasznie dlugo trwa proces tkania.... kiedys było o tym w innym watku
Cytat:
Zamieszczone przez
metis1
:ninja:
fajne zestawienie kolorów, to czerwono-niebieskie, ale kurczę, jakoś mi do wzoru kompletnie nie pasuje
-
a kiedy byl poczatek konkursu? moze projekt im sie tak spodobal ze od razu zaczeli tkanie nie patrzac na wyniki
-
Cytat:
Zamieszczone przez
metis1
Jeśli mamy kupić przędzę na konkretny model kolorystyczny chusty, czekać na jej wybarwienie itd., to czas oczekiwania wynosi nawet ok. 6 miesięcy. W tym przypadku przędze były prawie gotowe, to była tylko kwestia technicznego opracowania wzoru. Chcieliśmy tkać inny wzór, ale ostatecznie poszły koniczynki.:)
-
wzor koniczyny - swietny, kolory :thumbs down:
stokrotki moga wypuszczaj w jakichkolwiek kolorach, nie podchodza mi, bluszcz hm..... przyznam ze wole ten od szyszek chmilowych, bo wlasnie z chmielem zielony mi sie kojarzyl.
nie wiem jak sie farbuje wiskoza bambusowa, ale ja te szaro czerwone bym ufarbowala.
-
Czerwono-szara chusta, dokładnie w tych kolorach - moje marzenie :love: Ale koniczyny, no nie wiem sama...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
livada
Czerwono-szara chusta, dokładnie w tych kolorach - moje marzenie :love: Ale koniczyny, no nie wiem sama...
Na FB napisane,że to te same kolory co Jaskółek :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Aksamitka
Na FB napisane,że to te same kolory co Jaskółek :-)
No tak... Ja nawet chciałam te jaskółki zamawiać, ale jak się namyśliłam to już nie było... Czyli wiem na co będę polować :-)
-
W Nati istne szaleństwo wzorów, z kolorami już gorzej ;) Koniczynki czerwono-niebieskie nijak do siebie nie pasują, strasznie się gryzą i mi nie podeszły.
Stokrotki ładne, chyba najładniejsze z całej jutrzejszej trójki. Po co mi ten internet podłączyli :hide:
-
oo jakie piękne obiciówki :)
koniczyny niczego sobie ale znów nic dla mnie
-
te koniczyny szare na czerwonym tle to wyglądają jak poprzyklejane do tkaniny :lol:
-
Chciałabym zapytać przy okazji, to czemu koniczynki już się zrobiły a moje jaskółki jeszcze nie skoro to te same kolory?
-
Nic mnie nie rusza, a stokrotki wręcz mnie odrzucają...
-
moda na roślinne motywy...?:ninja:
jeszcze mi zdjęcia irysów mignęły na FB
-
mnie się podobają szaro-czerwone koniczynki:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
guzik
mnie się podobają szaro-czerwone koniczynki:)
też tak przyjemnie mi się patrzy na ten zestaw kolorów - tylko znów jest jakiś pas na brzegu :mad:
we wzorze konkursowym nie było tego
-
tez bym wolała pasek :ninja:
te niebiesko czerwone sa fajne-chyba:ninja:
-
Z tych trzech wzorów najładniejsze są koniczynki. Tylko kolorystycznie jakieś takie dziwne...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
livada
Cytat:
Zamieszczone przez
Natalia
Jeśli mamy kupić przędzę na konkretny model kolorystyczny chusty, czekać na jej wybarwienie itd., to czas oczekiwania wynosi nawet ok. 6 miesięcy. W tym przypadku przędze były prawie gotowe, to była tylko kwestia technicznego opracowania wzoru. Chcieliśmy tkać inny wzór, ale ostatecznie poszły koniczynki.:)
kolor tej chusty naprawdę fajnie wygląda... czy to taka sama czerwień jak w Lutei nocotton z lnem? oj, jak bardzo chciałabym to wiedzieć do jutra...
wzór koniczynek bardzo mi się podoba, niebieskich nie kupie bo w tym obłędnym błękicie mam jaskółki a nie chcę mieć dwóch chust w tych samych kolorach...
-
MNie czerwono-szare też przypadły do gustu :love: i pewnie się skuszę:) Tylko że o tej porze to ja jestem w drodze do domu:( A dłużej w pracy zostac nie mogę, więc trzeba będzie się urwac. Tylko nie zmieniajcie nagle godziny:nono:
-
a ja będę miała niebiesko-czerwone jaskółki i jestem zachwycona:applause:dla mnie to połączenie jest super
-
Cytat:
Zamieszczone przez
mamaani
a ja będę miała niebiesko-czerwone jaskółki i jestem zachwycona:applause:dla mnie to połączenie jest super
bo to faktycznie ładne połączenie... ja mam jaskółki niebiesko- białe więc raczej nie kupię kolejnej niebieskiej chusty...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
La Chica Bonita
Koniczynki czerwono-niebieskie nijak do siebie nie pasują, strasznie się gryzą i mi nie podeszły.
Ta kolorystyka to typy z "koncertu życzeń", który się odbył jakiś czas temu na jednym z wątków. Było sporo osób, które chciały właśnie takie połączenie :) (ja wolę szaro-czerwone;))
Cytat:
Zamieszczone przez
marjen
czy to taka sama czerwień jak w Lutei nocotton z lnem?
Kiedyś gdzieś natalia pisała, że czerwień w jaskółkach to zupełnie nowa czerwień, a w koniczynkach jest ta jaskółkowa właśnie. Czyli zupełnie inna niż w lutei...
-
no to o 15stej dzis wysyp start:ninja:
-
-
chyba ja ale ja mam małe zdolności w tym zakresie
-