-
jakie wkładki na noc do kieszonek
dziś po zapakowaniu małej wkładek do kieszonki na noc okazało się że Kamyk ma pupę wyżej niż głowę, domyślam się że wygodnie w takiej pozycji być nie może :wink:
podpowiedzcie jakie w kładki dodatkowe zapakować jej na noc, mają być chłonne, bo ja mam ciężkie wstawanie :wink: i przy tym w miarę cienkie.
-
Re: jakie wkładki na noc do kieszonek
uzywam mikrowłókna, konopnych albo bambusowych
-
ja dawałam jedną standardową + np. konopna. Zwykle wystarczało. Przy ząbkowaniu przestało...
-
hanti ...konopną wkładaj .
Jest cienka a super chłonie .
Kamyk jeszcze nie ma takich mega sików więc nie musisz jej ładować " ksiązki telefonicznej " do pieluszki :wink:
:op:
a jak ogólnie drugie podejście ?
dajesz rade?
-
ok to znaczy ze muszę sobie ze dwie konopne kupić
a podejście nr dwa póki co działa, ale na razie to się nie liczy bo
1 nadal leczymy pęcherz Kamyka, więc cel wyższy przyświeca temu pieluchowaniu
2 jest sezon grzewczy i moje ukochane formowanki schną przez noc na kaloryferze, więc za dnia nie mam porozwieszanych w mieszkaniu pieluch.
-
Cytat:
Zamieszczone przez hanti
a podejście nr dwa póki co działa, ale na razie to się nie liczy bo
1 nadal leczymy pęcherz Kamyka, więc cel wyższy przyświeca temu pieluchowaniu
2 jest sezon grzewczy i moje ukochane formowanki schną przez noc na kaloryferze, więc za dnia nie mam porozwieszanych w mieszkaniu pieluch.
ad.1 zdrowia życzę bardzo
ad.2 i to jest dobre w tym sezonie :lol:
-
OT - mozna pieluchy suszyc na kaloryferze? nic to pieluchom nie zrobi?
-
Ot zupełny- zadroszcze wam kaloryferów :roll: :wink:
-
Cytat:
Zamieszczone przez wegielek
OT - mozna pieluchy suszyc na kaloryferze? nic to pieluchom nie zrobi?
formowanym nie .Tylko nie na takim na maxa gorącym .Przykręć troche kurek i kładz formowańce spokojnie .
Nie na maxa gorace bo w formowanych sa gumki przy nózkach i zeby ich przy dłuzszym takim suszeniu nei uszkodzic :)
Po kaloryferowej kuracji bedą troche twardsze ...to wtedy rachu ciachu je potraktować zelazkiem i będą super ! :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez darijah
Ot zupełny- zadroszcze wam kaloryferów :roll: :wink:
OT ...powieś sobie sznurek koło kaflówki :lol:
-
to super, bo sie troche wkurzalam na welne i bambusa ze tak dlugo schna :)
-
Cytat:
to super, bo sie troche wkurzalam na welne i bambusa ze tak dlugo schna :)
eeee ale wełne nie na kaloryfer ! bo sie skurczy !
-
-
Cytat:
a bambus?
bambus sie nie skurczy :lol:
będzie tylko twardszy .
-
Jak Igi dostaje kieszonkę na noc, to jest w niej wkładka konopna i mikrowłókno. Chociaż chyba same konopie by wystarczyły, ale boję się sprawdzac. Cienko wychodzi - jak na moje oko :)
-
A jakie kieszonki stosujecie na noc? Wymagające otulacza, czy te z PULem (np. BumGenius)?
-
na noc mam kieszonki te które nie wymagają otulaczy
-
Z otulaczem za dużo roboty w środku nocy (leniwi i śpiący rodzice mogliby nie zapiąć go wystarczająco dokładnie :twisted: ), więc po kąpieli Igor idzie do bambusa i na to otulacz, zmiana w nocy na BG z wkładką konopną i mikrowłóknem.
-
dzięki Dziewczyny. A jak z przeciekami w nocy?
Przyznam, że ciężko widzę opcję zmiany pieluchy w nocy. Antosia śpi z nami, więc nawet karmienie nie wymaga wstawania z łóżka :bfing:
Chcę też uniknąć rozbudzenia Jej podczas przewijania.
Da się tak, czy raczej trzeba uwzględnić wstawanie do przewijania w nocy?
-
Ze względu na suchość skóry, to nie musiałabym zmieniać, bo polarek w bambusie i BG dobrze spełnia swoją rolę. Jednak zapach siuśków trzymanych wiele godzin w ciepełku jest dla mnie zbyt fujski. Jestem za bakteriami w życiu codziennym, ale w takiej pieluszce to już chyba przesada ;) Zwłaszcza dla dziewczynek (mają krótszy przewód moczowy i łatwiej o zakażenie dróg moczowych).
Staram się zatem, żeby przynajmniej ten jeden raz w nocy Igor dostał świeżą pieluchę :)
-
Jeden raz to jeszcze nie problem, zwłaszcza że dla mnie noc zwykle zaczyna się nieco później, niż dla Antosi :wink:
Miałam na myśli zmiany takie, jak w ciągu dnia (u nas to jest średnio co 1,5 lub co 2 godziny).
Co do zapachu, to u nas tego problemu nie ma. Antosia jeszcze jest wyłącznie na piersi, więc chyba dlatego.
A jeszcze odnosnie bakterii i związanych z tym chorób układu moczowego.
Słyszałam, że przy pieluchach jednorazowych ten problem występuje. Córeczka naszych znajomych miała z tym poważne problemy i lekarz stwierdził, że to z powodu pieluch jednorazowych, pomimo że miała je bardzo przykładnie zmieniane...
-
Igor też na piersi...
To czemu mi tak śmierdzi z tych pieluszek...
A więcej zmian pieluszek się nie szykuje, bo od tygodnia wstaje na jedno karmienie w nocy. A bez karmienia, to ja się nie podejmuję dziecka w nocy wybudzać :D
-
ponieważ mała właśnie na całonocnym spaniu w pampersach nabawiłą się infekcji układu moczowego :? to zmieniamy, chociaż wcale nie musiałabym i przecieku by nie było :wink:
Po kąpieli formowana, jak widzę że mała zaczyna odpływać pakuję w świeżutką kieszonkę z dodatkową wkładką, mała śpi do 2-3 potem się budzi na jedzenie więc ją przewijam. To rozbudzenie przez przewijanie skutkuje tym że mała wiecej wtedy je i znów sobie śpi do 6 :D
-
po kapieli formowana, kolo 1-2, gdy sie budzi na jedzenie, kieszonka bez dodatkowych wkladek, tylko z tymi od kompletu. czasem mi sie zdarza zapomniec, i tak nie przecieka, a to zwykle jej noc trwa 12 godzin.
-
Na noc tylko bum genius. A do kieszonki wkładam zawsze (na dzień i na noc) wkładkę z mikrofibry i ręcznik z ikei. Z tą różnicą, że na noc dokładam jeszcze wkładkę "sucha pielucha". :mrgreen:
-
yetta - wkładasz do BG "suchą pieluchę"? Dlaczego? Polarek nie działa?
-
jeśli dziecko śpi z wami to sprawdzi się każda chłonna formowanka założona bez otulacza. zakłdam, że dziecko śpi na skórce jagnięcej przykryte kocykiem wełnianym (nie robią się mokre od pieluszki).
jak czujecie, że pieluszka mokra, to przez sen ja zmianiacie :) gwarantuje, że po kilku nocach nawet nie będziecie się budzić :). mój alex baaardzo długo spał w tetrze zatknietej za pasek sumo. tetrę zmieniałam przez sen po zasikaniu.