Jakie sa? Jakie macie doświadczenia? Na pewno rózowo/bezowe motylki Nati. Mi nosza 12 kilogramowego Frania bez problemu i komfortowo.Rewelacyjne. Dla odmiany Fale leander didka, cieniutkie jak firanka przewiewne, idealne dla maluchów na lato.
Wersja do druku
Jakie sa? Jakie macie doświadczenia? Na pewno rózowo/bezowe motylki Nati. Mi nosza 12 kilogramowego Frania bez problemu i komfortowo.Rewelacyjne. Dla odmiany Fale leander didka, cieniutkie jak firanka przewiewne, idealne dla maluchów na lato.
rose silk indio nosne
chinablue/apricot silk indio dla maluchow
Nosne: NSIv1, NSN, mille, rose, aqua silk waves, japan, motylki rózowe, jaskólki
średnie: ptaki czerwone, fale mietowe, romby
kiepskie: apricot, chinczyk, leander, slate, wazki
tyle próbowalam;)
demona, a elipsy?
zapomniałam indio puder też nośne.
Widze, ze watki o jedwabiach sie mnoze;)
lato idzie
jeszcze zary i jade jedwabne nie sa nosne
A mi slate 10 kg spokojnie nosi, bardzo go lubię, bo po domu we wszystkim mi było zawsze za ciepło, a on jest taki przewiewny.
No ale w innym jedwabiu nie nosiłam. Loden się nie liczy (zresztą cienizna i przy 7kg mi się wrzynał) i nino TS (średniogrube, ale ciężarków nie miałąm okazji nosić). Miałam jeszcze ważki, ale one poleciały bez motania.
elipsy lawendowe średnie, jak ptaszki mniej więcej
Rozek nie jest cienki, wazy ponad 1kg.
cienkie i nośne to np. NSIv1 i NSN (650g), ktory jest najnosniejsza chusta jaka miałam.
grubych nie lubię i np. karminowe rybki bylo mi ciężko same nosic, a co dopiero z dzieciem;) Poza tym grube i sztywne cięzko zamotać, wiec przez to sie gorzej nosi.
Może i Rożek jest cięzki ale nie jest gruby, duzo cieńszy np od naturów z lnem.Nie wazyłam go , bo nie mam wagi. Ale zasadniczo mnie grube chusty lepiej noszą, jest mi w nich wygodniej ale faktycznie mam na mysli raczej wełny. Np moss, Light Blue, Rózowe kropy, zielone ryby, Pancy, Japan, Grecja. A zeszłoroczny Natur z wełną tragedia przy 8 kg wrzynał mi sie w ramiona. A mam wyjatek tegoroczne kaszmirskie gałazki , cienkie i nosne . Ale to nie jedwab .
jesli ma ten sam wymiar 0,7x4,6 i jest cięższy to musi byc grubszy;) matematyka.
Ale masz racje, moze sprawiac wrażenie cieńszego, bo nie czuc w nim lnu i jest mieciutki, przez co lepiej sie wiąże
Temat na czasie bo mysle o sprzedazy zary recznie tkanej na rzecz jakiegos nosnego didka z jedwabiem na wiosne - lato :)
Ale takie glupie pytanko mam bo dawno w temacie nie bylam: co to jest: NSIv1 i NSN ???
Natur Silk Nino
Natur Silk Indio version 1
https://lh5.googleusercontent.com/-f...0/DSCF0713.jpg
Piekne , tylko dlaczego te najlepsze sa białe, czyli do czestego prania. Moi chłopcy sa z gatunku szczesliwych. Farbowac takich rarytasów sie nie opłaca. Od razu tracą na wartości. A co jest ciemniejsze nosne? Pewnie coś Natkowego.
Jak znam życie to cena takiej chusty jest bardzo wysoka i idzie w tysiace, ale ciekawe ile? Ktoś wie?
Lilie ostatnio na ebay poszły chyba za ok. 800euro, to za ile takie rarytasy?
NSI v1 koło 600 zł:)
NSN koło 600 euro :P
a jak ostatnio bylo na bazarku to nie brałyscie :ninja:
Było ale chyba jakaś krócizna. A ja np noszę głównie w kieszonce, bo Franek ciagle mi od wrzesnia choruje i spi w dzień tylko w chuscie przy cycu. Jakby sie pojawiło 6 albo 7 biore dzis.
Pedze na bazarek puscic info ze szukam :) zachorowalam no a mialam zadnej nowej chusty nie kupowac...
a mnie rozum mówi,że pora mieć tylko nośne chusty, reszta precz.
chodzę wokół tego NSN, w końcu sprzedam wszystkie chusty, żeby tę jedną kupić :ninja::duh: Demonka, a farbowany NSN za ile może chodzić? (bo widzę gdzies jeden i myślę :mrgreen: muszę się nastawić finansowo ;) )
potwierdzę tylko, że japan jedwabny nosi cudnie, farbowane NSI v2 też nosiło bardzo ładnie 10-11kg, różowe motylki nati też bez zarzutu
jedynie apricotem/ruby się zawiodłam. Próbowałam na 10kg, bo tyle miał Domik, gdy go kupiłam, i niestety nie dał rady, wrzynał się i osiadał strasznie :(
a jeszcze: nati morze ramia+jedwab tak sobie, elfy ramia+jedwab wydają się być nośniejsze, ale muszę wypróbować na moim Domiśku ;)
dziewczyny, jest na angielskim forum indio puder rozm 6 za 90euro z mozliwoscia negocjacji - warte grzechu ??? pliz potwierdzcie jak jest nosne, np w stosunku do oslawionego NSI?
puder to cienias, wisiały u nas na bazarku dłuuuugo:)
Karolu, farbowanki tansze, ale ja nie przygladam się, bo nie trawię farbowanych
Szkoda, że dopiero dzisiaj się temat pojawił (i że go sama nie założyłam :duh: ). Kupiłam z myślą o lecie jedwabne błękitne fale didka i wychodzi, że mogą się latem nie sprawdzić na prawie roczniaku :|
No nie moge sie z toba zgodzic , kieszonka z rozłozonymi połami jest bardzo komfortowa, własnie przez plecaczek prosty pozbyłam sie kilku chust. Min wszystkich Girasoli, i zostawiłam kilka w , których było mi nie wygodnie , a które teraz nosze bez problemu, Franek odkad choruje znów jest tylko kieszonkowy.
ok, moze nie mam racji bo pudru nie mialam
za to mialam chinczyka w ktorym w plecaku bylo wzglednie ok natomiast z przodu porazka :omg: a to chyba ta sama liga