Zapraszam do dyskusji/recenzji chust BB-slen. :D
Zalety, wady...
Jak sie w niej nosi, jak sie material uklada...
Jaka jest Twoja opinia?
http://www.stellaris.se/webshop/bild...itcocktail.jpg
Wersja do druku
Zapraszam do dyskusji/recenzji chust BB-slen. :D
Zalety, wady...
Jak sie w niej nosi, jak sie material uklada...
Jaka jest Twoja opinia?
http://www.stellaris.se/webshop/bild...itcocktail.jpg
jak tylko dorwę Mikołaja to napiszę coś więcej oprócz tego że kolory ma cudne :lol: :lol: :lol:
nosilam kilka razy w plecaczku i jestem zachwycona. chusta mieciutka, malutki wezel, nie trzeba dociagac. kolor po prostu boski- fruit coctail :lol:
wkrotce zdjecia :lol:
a co, podejrzewasz Mikołaja, że chustę BB w worku targa??? ;)Cytat:
Zamieszczone przez hanti
a moze prezenty w chuscie :)Cytat:
Zamieszczone przez dioneja
tyle z Was pozamawiało chusty że postanowiłam napaść na Mikołaja pierwsza i opustoszyć worek :lol:Cytat:
Zamieszczone przez dioneja
No to jak juz was Mikolaj poodwiedzal to napiszcie jakie wrazenia, zwlaszcza chodzi mi o noszenie duzego dziecia, bo sie na BB czaje :wink:
ja jestem zachwycona :) pierwsza cienka chusta, która nosi ciężkie dzieci :) to moja faworytka na lato :D Mota się z zaskakującą łatwością, świetnie się dociąga (jak większość cienkich chust), ale ja nosze bardzo długo i naprawdę nie mogę narzekać na jakikolwiek dyskomfort.
ja też chcę sobie sprawić BB na lato...
ja ubolewam nad tym że babylonia nie ma średnich długości...
Hanti, jakie to średnie - 4,2 czy 3,7... bo tak się zastanawiam, czy nie dać krawcowej do pociachania kilku chust 5,6... bo też mi brakuje tych długości... z reszty uszyje plecaczki albo jakieś podaegi lub MT.
Tylko czy ludzie będą zainteresowani takimi przeciętymi chustami...?
Nie wiem czy powinnam się wypowiadać po kilkugodzinnym noszeniu, ale często właśnie pierwsze wrażenie decyduje o tym, czy zapałamy do czegoś wielkim uczuciem, czy wręcz przeciwnie. BB to moja pierwsza chusta i uważam, że jest rewelacyjna. Dość śliska, cienka, dobrze sie dociąga, mięciutka (nawet przed pierwszym praniem) i ma piękne kolory. Mam chory kręgosłup i bałam się jak zniesie noszenie w chuście, ale jestem bardzo mile zaskoczona, bo w ogóle nie odczuwam ciężaru mojego 5kg synka. Myślę, że na pierwszą nie mogłam wybrać lepiej. Teraz czekam na Lilibullka Simona, więc będę miała jakieś porównanie.
Swietna! W niczym nie ustepuje paskowemu Didymosowi, a jest ciensza!!! Malenkie wezelki. Super sie nosi :wink:
http://quick.holdthatpic.com/images/183881.jpg
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Ciekawy pomysł :) Ciekawe ile taka chusta 3,7 by kosztowała.Cytat:
Zamieszczone przez Vega
chusta REWELACJA:-)
Trochę bałam się tkanych chust (na początek miałam elastyczną) ale Babylonia okazała się byc super miłą, bezproblemową chustą. Dobrze się wiąże, dociąga + piękne kolory.
Jestem tak zadowolona, że nie czuję potrzeby rozglądania się za nastepną chustą... (nooo.. poza kółkową Maya Wrap - ale to już inna bajka:-).
Rewelacja! Nie da sie porownac z Hoppem, ktorego juz mi wcale nie zal. BB slen to miłosc od pierwszego wejrzenia. Miękka, cienka i bajecznie kolorowa. I rewelacyjnie sie wiąże. Mam Fruit Coctail i już ją kocham ;) A Ania wpatruje się w kolorowe paski jak zaczarowana. Lato bedzie kolorowe ;)
Malutkie (ale naprawde malutkie, prawie niezauwazalne) dwa minusy - instrukcja po angielsku (mi akurat nie przeszkadza, ale komu innemu moze) i słabo oznaczony srodek chusty.
co to znaczy słabo oznaczony środek? moge poprosić o fotki? ja mam ostatnio psychoze na oznaczane środki chust.
Hermia prawdopodobnie chodzilo o to, ze srodek oznaczony jest malą meteczka :wink:
przy okazji progessteronu mam mozliwosc przetestowania babyloni green paprika. chusta dostaje w rankingu 5 :)
a to dlaczego:
- super kolor
- tkanina - miekka i cienka - tego sie z poczatku obawialam, ale...
- swietna nosnosc - nic nie czuc mojego 9kilowego bobasa po 2 godz. noszenia
- swietnie sie wiaze i dociaga
- szerokosc chusty nie jest odczuwalna w motaniu
ponizej fotka zaznaczonego srodka - bardzo ladne i dyskretne zaznaczenie imho (cos mi didek nie pasuje z tymi dwiema czarnymi metkami na srodku z lewej i prawej strony chusty)
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/e...8FnEw2pvYX.jpg
dlatego - niezdecydowanym zdecydowanie polecam!!!
a tak przy okazji zerknelam na wyniki ankiety i zastanawia mnie, ze osoby, ktore ocenily te chuste na 2 nie zamiescily swojej recenzji - przynajmniej ja nie widze takowych, a chetnie poczytalabym, co w babyloni bylo nie halo.
Jako szczęśliwa posiadaczka papryczki dałam jej ocenę 5. Tylko nie wiem, jak uzasadnić, bo dziewczyny wszystko już napisały. Chusta jest lekka, miękka, przewiewna, ma cudowne kolory, a nośność przeszła moje oczekiwania. Nie przesłania mi radości noszenia właśnie ta metka, której nie lubię (ale ja mam alergię na sztywne metki, właśnie przymierzam się do wyprucia środków z Lany i tego buraczkowego cudeńka BBslenu - ja z każdego ciucha odcinam metki więc to zbączenie niejakie jest - nie lubię jak mnie\dzieci coś uwiera) oraz zbyt długa (hihi) długość. Ta chusta jest the best, zwłaszcza, że ... pst ... Vega wie co.
ja też! a ja w mojej Babylonii Fruit Coctail i kolczykach od tulipowny to wyglądam jak Fruitella dosłownie. A jeszcze Ania ma kapciuchy w koloowe paseczki z h&m... bosssko..Cytat:
Zamieszczone przez tulipowna
Metka to kwestia gustu. Mnie wkurzało, że jest taka mała i tylko z jednej strony (też testowałam z okazji Progressteronu), ale ja doszywam sobie do chust wypukłe i dość duże oznaczenia środka z obu stron i po obu stronach, czyli razem 4. Lubię wiedzieć, gdzie jest środek, jak wiążę plecak.
Poza tym Babylonia piękna, choć rzeczywiście dla mnie za długa, no i ja po tym co czytałam, spodziewałam się, że będzie cieńsza.
to ja porposze takie zdjecie!!! bardzo jestem ciekawa jak moje wyroby wygladaja na zywo :)Cytat:
Zamieszczone przez lee_a
dzisiaj odebrałam przesyłke z moją Passion Fruit :P oczywiście nie wytrzymałam i zamotałam się przed praniem. chusta CUDOWNA :lol: :lol: :lol: dużo cieńsza niz moje Leo, super sie wiąże, ładnie dociaga i malutki węzeł. i nie traci wcale na nośności :!:
i do tego duuuuużo ładniejsza niz na zdjęciu w sklepie. Vega koniecznie zrób galerie zachustowanych na stronie, bo w realu te chusty duzo piękniejsze są niż na tej dziwnej pani :roll:
acha, do zakupu natchnęło mnie zdjęcie z progressteronu, gdzie "czekoladka" wisi na wieszaku za Mart i widać jej wszystkie piekne odcienie :P
mówisz i maszCytat:
http://images32.fotosik.pl/182/c8ef0f394e0928c4.jpg
http://images26.fotosik.pl/178/2c1768613e5b2763.jpg
suuuper te kolczyki, dzięki ;) najgorsze, że Anuli też się podobają i bardzo chce się nimi pobawić jak siedzi w chuście... a to już się robi niebezpieczne. Masz jakies zabawki dla dzieci z klipsem w tym guście? ;) hehe. Może nowy profil działalności?
im dluzej na nią patrzę, tym bardziej ją chcę bubuuu...Cytat:
niech no ja tylko do pracy wroce!
To teraz ja i moja świeżynka - Papryczka :).
Przede wszystkim wielkie dzięki Vega za pomoc. Zakup trochę "na wariata", a chusta przyjechała do mnie do domu przycięta u krawcowej na długość 4,6. Nie do rozróżnienia, która krawędź jest niefabryczna :).
Końce są ścięte pod mniejszym kątem niż w moim Hoppku, w związku z czym długość 4,6 obu chust ma się nijak do siebie, bo w BB żadne ogonki mi nie zostają.
Jak wczoraj zamotałam, jeszcze przed praniem, zaczarowała mnie totalnie. Panama to przy niej gruby koc, choć i tak mój Hopp do cieńszych raczej należał. Nawet mąż, laik przecież :D, stwierdził : "no, różni się i lekka jest :)". Jest tak cienka, że światło przez nią prześwituje
Zastanawia mnie jedna rzecz: zauważyłam, że w niektórych miejscach jakby niedokładnie jest tkana. To prawie minimalne "rozrzedzenia" tkaniny (nie wiem, czy rozumiecie, o co mi chodzi). Nie wpływa to na komfort noszenia i po zamotaniu niewidoczne. Mnie się rzuciło na oczy podczas prasowania. Ciekawe, czy to tylko mój egzemplarz...
O innych zaletach to już dziewczyny napisały.
Daję piątkę, choć dałabym szóstkę, gdyby można było :D
poniżej Krzyś w Papryczce pierwszy raz
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/r...SvdYalbzCB.jpg
i jeszcze porównanie kolorów z Panamą, która już pofrunęła do nowego domu :)
http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/r...2vzSyogWyA.jpg
Hmmm... ja też to zauważyłam, wczoraj mi się rzuciło w oczy, jak zaczęłam sie bliżej przyglądać tkaninie. Ciekawe czym jest spowodowane.Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
A co do długości - ja w ogole nie czuję róznicy między 4,6 metrowym Hoppem a 4,9 metrową Babylonią. Śliczne ogonki zostają, no może ciut za długie przy wiązaniu plecaczka, ale do tego celu i tak kupię jakąś krótszą chustę.
Jestem przed zakupem pierwszej chusty dla mojego 7 miesięcznego synka. Dzieki Waszym opiniom zainteresowałam sie babylonią- ma super kolory. Jednak mam niecałe 1,6m wzrostu, ciuchy w rozm. 36 i zastanawiam sie czy chusta babylonia nie będzie za długa? Polecono mi chusty w rozmiarze 4,2- ale babylonia nie ma takowej. Czy któras z Was ma podobny wzrost, czy 4,90 to nie za dużo?
I jeszcze pytanie o krawędzie- różnią sie na tyle że osoba z zerowym doświadczeniem sobie poradzi?
Papryczka to jedna z moich trzech chust (didek żakard, didek indo, bb)- ale chyba najlepiej mi się w niej nosi. Bardzo łatwo się dociąga, mały węzeł, nie ma potrzeby dociągania na spacerze (7kg), śliczny kolorek.
Najczęściej noszę w kieszonce (164,36 rozmiar ubrań) i 4,90 jest idealna. Wisi mi piękny ogon (mniej więcej do kolan:)), którym mogę się chwalić. A do plecaczków kupię sobie krótszą BB.
To moja jedyna chusta ŚLICZNA< SŁODKA< Babylonia Lychee, miałam przez jakiś czas dwie samoróbki i oczywiście tu nie ma porównania... zresztą może nie powinnam porównywać czy oceniać przy zerowym doświadczeniu, noszę około 9,5 kg dziecię, z różnym skutkiem- raz mi sie zawiąże lepiej raz gorzej, mam jedynie wrażenie jakby była ciut za szeroka, jakoś dużo tego materiału do rozciągnięcia pod pupą dzidzi i na moich ramionach też niemało, faktycznie jest szersza od hoppa, mierzyłam. Zostają nam spore ogony (4,9) ale mi to nie przeszkadza. A tak poza tym to też zauważyłam przy prasowaniu gdzieniegdzie jakieś jakby niedoróbki tkackie...
Vega- sorry, że dopiero teraz komentarz, ale w końcu musiałyśmy się trochę ponosić żeby móc coś powiedzieć (chustę mamy od lutego)... i przy okazji baaardzo fajną kurtkę, która ma w sobie tyle możliwości!!!!!!!!! :D :P
Testujemy właśnie paprike i jest cudna - taka wiosenna. Dla mnie ona jest "chłodna" i jest to zaleta (takie dziwne odczucie). Jest lekka i cienka. A węzeł - super malutki.
Hej
Czy właścicielka BB Lychee może wkleić jakieś zdjęcie? Ma cudowne kolory, ale chciałabym jeszcze zobaczyć dodatkowe zdjęcia.
Dzięki :)
Ja na razie poćwiczyłam motanie BB Papriki na miśku Julka a wkrótce... Nie mogę się już doczekać.
lee_a!!! dopiero zobaczylam twoje zdjecia - rzeczywiscie smakowicie wygladacie - jak cukiereczki :D bardzo sie ciesze, ze kolczyki tak podpasowaly :D
postaram sie zmobilizować młodzież bo ja nie umiem :oops:Cytat:
Zamieszczone przez kropka
Jestem bardzo szczęśliwą posiadaczką Fruit Cocktaila i świetnie się w niej nosi. Bardzo łatwo się dociąga, mały węzeł, kolor to naprawdę jedna z wielu jej zalet :wink:. Kolor może niezbyt pasujący dla chłopczyka ale ... chusta musi też pasować do Mamy no nie? :lol:
Aha, polecam na ciepłe dni bo jest cieniutka.
Chusta jest świetna, cieńutka, baaardzo miękka, super sie wiąże rewelacyinie dociąga. węzeł malutki zgrabny. Dla mnie rewelacja. Mam porównanie z hoppem, w kótrym przy BB slen nosiło się o strasznie źle... teraz to sama przyjemność.