Szukaj mi nic nie znalazł, a zastanawiam się od jakiegoś czasu - jakie chusty są najdroższe. Oczywiście najdroższe materialnie. Myślałam, że pawie są drogie, a potem zobaczyłam chustę za ok 1500 i tak sobie myślę. Jest jeszcze coś droższego?
Wersja do druku
Szukaj mi nic nie znalazł, a zastanawiam się od jakiegoś czasu - jakie chusty są najdroższe. Oczywiście najdroższe materialnie. Myślałam, że pawie są drogie, a potem zobaczyłam chustę za ok 1500 i tak sobie myślę. Jest jeszcze coś droższego?
Kaszmir natur,Pamir.
dzięki, a napiszesz mi jeszcze z ciekawości po ile one chodzą
Przeglądnij sobie ebay czasem - tam to można znaleźć kwiatki...
Ta za 1500 to pewnie o moją chodzi;)
Od razu uprzedzam, że ona tam jest dla towarzystwa. A cena taka, żeby nikt się nie skusił:hide::ninja:
Pamira to ja za 2000 widziałam kiedyś na bazarku. Szybko poszedł:D
zdecydowanie nie mam za co inwestować:)
pati , twoją widziałam wczoraj, ale już takie za ok 1500 widywałam wcześniej.
2tys za chustę - a nie strach jej używać?:)
taka za 2 tyś jest do uzywania jak kazda inna
ciąży tylko świadomosc... ;)
Bo takie za 2tys to się w szafie podziwia:lool:
tez chyba rekord był tutaj 2 tys., ale na ebauy były fajen ceny np. czerwonych pawii :D:D:D:D gdybym miała kasę to bym szalała :P
pamiry na tbw chodzą teraz po 800, 900 dolców, kaszmiry natury po 500-600.
nie tak dawno na ebay poszła chusta za 2 tys...euro. Jakieś indio to było :) Altrosa poszła za 612 euro.
pawie biało czerwone poszły za 675 euro
a... i jeszcze ze 2 tys euro osiągnęła chusta, z której całą kwotę za sprzedaży didek przeznaczył dla poszkodowanych w tajfunie na Filipinahch (chyba nic nie pokręciłam ?). To były jakieś ryby, ale nie pamiętam już jakie
czerwone chyba
ja bym nie mogła trzymać szmaty za 2 tysie w szafie.
gdyby tylko było mnie stać, to bym kupiła takie czerwone pawiory i pomykała w nich na zakupy do warzywniaka.
chusta leżąca w szafie jest smutna ;)
a te ryby charytatywne, to były ecru jedwabne chyba.
Indio silk 50% na ebayu za ponad 4000 euro. Dobrze pamiętam?
jesooooooo o czym Wy piszecie :hide:
O fuk:omg:, a mnie się zdawało, że odkładanie na pawie, które kosztują ponad 1000zł (o ile ktos mi je sprzeda w ogóle:rolleyes:) jest czystym szaleństwem...
ALE 4000 euro:omg:, trzeba chyba być nienormalnym:roll:.
Rozumiem ,ze na tę chustę z ebaya kupiec się znalazł... Mysle ,ze jak sie ma duzo forsy to z oczywistych względów się ją łatwiej wydaje. Gdyby mnie było stać na chuste za 2 tys i bardzo bym jej pragnela, to bym kupila. Zresztą , czy 500 zł na ten przykład ,za 5 m szmaty to mało?
Zwykłe ciuchy za bajońskie sumy,bo za metkę się płaci- tego też nie zrozumiem:).
Co innego obrazy/antyki, bo to sztuka.
Hmmm, chyba to z mojego wychowania wynika, bo choć moi rodzice nie mogą narzekać na brak pieniędzy, to nigdy nie kupowali nam nawet głupich jeansów lee, bo "nie będą za metkę płacić", skoro identyczne można w "normalnym" sklepie kupić za 100zł;).
Najdroższa chustą jaką widziałam były limitowane czerwone pawie (utkane na 35 lat didymosa) na ebay za ponad 6000 euro, nie wiem czy poszły, ale aukcja tu na forum spowodowała drżenie wielu serc... :P
jak mi mąż zacznie marudzić na cenę Girasola to mu podrzucę jakiś kwiatek cenowy :D
Nie do końca się z tym zgodzę. Dziadek mojego męża mówił, że jest za biedny, żeby tanio ciuchy, buty itp. kupować. Kupował na parę lat dobre ciuchy, markowe a nie spodnie na jeden sezon.
I coś w tym jest, bo ja sama kupując buty sportowe no name nie cieszyłam się nimi nawet rok. Rozleciały się. A kupując firmowe po 7 latach kupiłam kolejne. Po w miarę intensywnym użytkowaniu, kilkunastu praniach w pralce puściły na szwach. I nie wyrzuciłam ich. Na ogródek mam albo jak idę śmieci wyrzucić;)
Łoooo matko!!! Nasz samochód był tańszy niż niejedna chusta:szok:
A to taka niby zwykła szmatka była:
http://img718.imageshack.us/img718/9...hqyokigewp.jpg
No fakt ładna "szmatka" ale nie dałabym tyle :p
Ciekawa jestem jaka chusta teraz jest najdroższa.
Serio pytasz?
Teraz trzeba wziąć pod uwagę czy pieniądze poszły w prywatne ręce czy nie. Widziałam zawrotną cenę za chustę, z której zysk poszedł w części na cele charytatywne.
Tu można popatrzeć i pochrupac popcorn:
http://hyenacart.com/stores/Spots_co...&submit=Search
A serio serio - wyżej chyba nie było nigdy:
http://hyenacart.com/SpotsCorner/st/...dwoven-wrap-up
ale to za pas 24m do pocięcia....i tak relatywnie duzo...250$/m...
Całkiem poważnie pytam. Chusty tu przedstawione nie mają już takich zawrotnych cen więc byłam ciekawa co teraz jest naj.
Ta ostatnia chusta to ładna nawet ale cena cudna.