ELASTYCZNA - KTÓRĄ POLECACIE ?
A ja mam pytanko, moj maluszek ma sie urodzic pod koniec wrzesnia i koniecznie chce zaczac chustowanie od pierwszym dni/tygodni.
Poczatkowo myslalam by od razu rzucic sie na gleboka wode i wybrac Didka np. Indio... ale ze jestem w ogole nie doswiadczona z chustami i wiele dobrego czytalam o elastykach - chcialabym sie poradzic:
ktorej firmy chuste elastyczna wybrac?
Taka by byla najlepsza dla noworodka i wybaczala niedociagniecia w wiazaniu.
Po paru miesiacach jak sie z mezusiem wprawimy to juz na pewno kupie Didka lub inna typowa wiazana :lol: (przepraszam za brak polskich liter ale stukam z uk).
Re: ELeTYCZNA - KTORA POLECACIE ?
mam Babylonię i Gabi, w ankiecie zaznaczyłam Babylonię
choć Gabi odpowiada mi bardziej ze względu na długość
Babylonia natomiast jakoś lepiej mi "się nosi"
Moby :applause:
noszę od trzech mesiący a ona ciągle jak nowa
no i ten kolor - czekolada mniam
nie ma moich elastycznych w ankiecie :( LennyLamb :/ ...
A ja mam leny lamba i jest absolutnie cudowna :)
Wpakowałam w nią malucha pomimo, że w innym elastyku było nam średnio i miałam uczucie niedowiązania tutaj jakby wszystko robi się samo :)
łatwo się dociąga, łatwo się zawiązuje. Jest miła w dotyku i dosyć szeroka co dla mnie jest ważne bo moim zdaniem bardzo ułatwia motanie.
Wrzuciłam też Franka (a 14 kg) i było nam na prawdę bardzo wygodnie.
W chust jakie dotykałam w wersji elastycznej i tych dwóch które mam ta jest najwspanialsza... polecam gorąco a babolkowi gratuluję :D
Cytat:
Zamieszczone przez babolek
nie ma moich elastycznych w ankiecie :( LennyLamb :/ ...
:ups: Sorki babolek - :sorry: jak robilam ta ankiete to nie wiedzialam ze tez masz elastyki a teraz juz zmienic sie nie da (a przynajmniej ja nie umiem)
chyba wtedy jeszcze ich w ogóle nie było :?
hi hi ... myślałam że to jakiś nowy wątek ... za żadko chyba bywam na forum :oops: i niedokładnie czytam
Ania MK to ja przepraszam że Cię niepotrzebnie wpędzam w wyrzuty sumienia
Re: ELASTYCZNA - KTÓRĄ POLECACIE ?
witajcie :) maja siedmiotygodniowa pociecha spi własnie w pozyczonym polekoncie, ale troche nam chyba za gorąco, i mam straszny dylemat, bo słyszałam ze gabi jest ciensza, ale niestety ni oferuje opcji pomacania i ponoszenia na próbe :( szkoda ze to nie ja trafilam te 40 milionów :((
Cytat:
Zamieszczone przez steffburton
witajcie :) maja siedmiotygodniowa pociecha spi własnie w pozyczonym polekoncie, ale troche nam chyba za gorąco, i mam straszny dylemat, bo słyszałam ze gabi jest ciensza, ale niestety ni oferuje opcji pomacania i ponoszenia na próbe :( szkoda ze to nie ja trafilam te 40 milionów :((
Któraś z forumek ma u siebie testową gabi. I chyba Landa też. Napisz do niej. Spróbowanie z tą testową jest bezppłatne. Wyślesz ją potem do kolejnej "potrzebującej" :D
Anika, u mnie jest testowa "ryż". O tą chodzi?
A w ogóle to mi ta poczta nie działa ostatnio i ciągle mam się do Ciebie odezwać ale odkładam na później. Napiszę PW.
pisz. Bo to tak jak ja :D
Ale chodzi o zwykłą testową. Nad ryżową pracujemy cały czas aby "mięksiejsza" była
Jeszcze raz się witam. Od tygodnia jestem posiadaczkę gabi - i idzie mi świetnie, tylko na podstawie instrukcji. Jest to moja druga chusta - pierwsza polekont, i ta właśnie przypadła mi do gustu idealnie. W polekoncie było mi baaaardzo gorąco w ogrzewanym mieszkaniu - poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń. No i gabi jakoś lepiej mi się układa. Jak tylko mi się uda wkleję zdjęcie.
Ja mam Gabi i jestem (moja :baby: też) bardzo zadowolona. Jest miękka, łatwo się mota, ładnie wygląda z tą kieszonką na środku. To co mi się jeszcze podoba to kolory: żywe, zdecydowane - po praniu takie pozostają. Brzegi się nie rolują, wogóle jest na 5+. Przemiły kontakt ze sprzedającą - otrzymałam wyczerpujące odpowiedzi na każde zpytanie.
ja mam polekonta, nosi się bardzo wygodnie, ale faktycznie troche nam ciepło w domu. Czekamy na mrozy :lol: :lol:
zaglosowalam na "inna", bo uzywalam lenny lamb i jestem nia zachwycona. wiecej napisalam juz w poscie pod ankieta oceniajaca elastyka lenny lamb ( viewtopic.php?f=23&t=6178 )
a ja bardzo polecam elastyka Nati. Wspaniale nosi mojego 5 i pol kilowca (nawet po 3 godzinach nic mi nie osiada), material jest bardzo dobrej jakosci.
Kolor soczysty i trwaly. Do tego jest mieciusienka i bardzo sie ciesze ze mialam ja na pocztek naszej przygody z Marcelkiem.
Marcel tez sie cieszy :D
Gabi - kupiłam używaną ale w zasadzie nie widać tego, chociaż chyba troszkę dla mnie za krótka - muszę mieć węzeł z tyłu,
wygodnie się nosi, mały nie protestuje, raczej się rozgląda i dość szybko usypia,
tylko mi jest w tym gorąco i się pocę - dzieciak po spacerze do przebrania, ja też - może dlatego że szybko chodzę, jakoś nie potrafię takim tempem spacerkowym... z wózkiem jak zasuwam to też często jestem spocona, wiec chyba to nie do końca wina chusty... :lol:
szwedzki SINO - www.looma.se
Cieniutki - macalam Mam, Moby, bambus Binana http://lotusbarn.no/butikk/index.php?ma ... &cPath=291 i jak to powiedziala dziewczyna w sklepie - MaM, Moby to Golf, Binana Volvo, SINO to lexus - malutki, milutki i nosi sie dobrze. ja w nim biegam na co dzien jak musze na fitness, do fizjoterapety, badz gdziekolwiek gdzie mala musze wyjmowac i wkladac. Poniewaz jest cieniutka to nie przeszkadza!
Ja przyznaję bez bicia, że w elastykach nosiłam tylko lalki, ale zakochałam się bez pamięci w MaM Eco, pożyczyłam ją na chwilę podczas szkolenia i okazało się że to moja chusta, leży mi jak druga skóra. Jest cieniutka i przewiewna, śliczna do tego, pięknie się mota, super.
Mam dwie chusty elastyczne: Moby i hopp. Pomijając kwestie kolorystyczne (której kolor mi się podoba bardziej), bo to sprawa indywidualna, zdecydowanie bardziej podoba mi się moby. Hoppek rozciąga się niemiłosiernie po jednokrotnym już użyciu. Mimo tego, że jestem dość duża, za trzecim wiązaniem nie mam co zrobić z ogonami. Jednocześnie robi się jakiś taki "sznurkowaty" jeśli chodzi o szerokość. Mam takie wrażenie, jaby materiał uciekał w długość kosztem szerokości. Przy moby tego nie ma - chusta jest jakby bardziej spoista. Taka bardziej "tkana". I to mi się podoba. Nie mam porównania do innych elastyków.