http://www.allegro.pl/item389226407_now ... _805_.html wypatrzyłam coś takiego co o tym myśleć ? kolorki nawet fajne ale... :(
Wersja do druku
http://www.allegro.pl/item389226407_now ... _805_.html wypatrzyłam coś takiego co o tym myśleć ? kolorki nawet fajne ale... :(
Dla mnie wzor nieco zrzniety z ergo :twisted: Watpie, ze za takie pieniadze jakosc bedzie dobra... Szkoda, ze infant zajmuje sie podrobkami nosidel znanych fim. Ciekawa jestem co na to ergo..
ale popatrzcie na to pozytywnie-szybko sie ucza!!!nosidla sa "ergonomiczne"
i nie ma fotke na kroczu, przodem do swiata...
nie wiem czy to wygodne-dziwnie ten pasek z tylu na szyi wyglada...
ale juz jest postęp
Infant idzie ku lepszemu :wink: :lol:
I nawet modelke jakąs taka bardziej "mamowyglądającą" wzieli, a nie tą poprzednią anorektyczną nastolatkę :lol: :lol:
w opisie mają,że twarza do świata...
wiecie po tym wątku z grona, że karykot pękł i dziecko wyleciało -nie zaufałabym czemuś takiemu!
ale zobaczycie -niedługo wiązanki zaczną sprzedawać :lool:
moj maz jak kupilam Beco robil test czy w przypadku pekniecia klamerki W wypadnie. i okazalo sie nei nie koniecznie ;)
dlatego zaczal nosic w beco
ale to to infant jest a nie porządne beco!
Jak zaczną pękać klamerki -to pewnie seriami... :roll:
Moni, bo jak tak nisko dziecia zawiesiła, to ten pasek poszedł w górę. w takim położeniu mama nie pocałuje malucha w czółko ;) ale mimo wszystko lepiej, ze mają takie nosidła :)Cytat:
Zamieszczone przez monjan
nawet nie żartuj tak, Pola :( tfu, tfu, tfu ;)Cytat:
Zamieszczone przez polaquinha
ja nie żartuję tylko się autentycznie martwię!Cytat:
Zamieszczone przez mama_trójki
pierwsza Kupująca (BTW Chustomama) rozumiem ze w ramach testów :wink:
i tylko do 12 kg :roll:
podobał mi sie kawałek o "analogicznych nosidlach" 8)) i o "wybranych rodzicach" :lol: .......... inspirujące :wink:
ale czemuż to dziec jej taaaaaaak nisko wisiiii? czy ona z nosiła chce zrobic wisiadełko? nie przemawia do mnie taki zwisający dzieciaczek... myślę że jak Kasia otrzyma to cosik skrobnie o tym wynalazku...
Jest nisko, zeby ciezar dziecka nie "wisial" na szelkach, tylko rozkladal sie na pasie biodrowym. :) Male dziecko, to nisko siedzi.
a czy takie powielanie wzoru innej firmy jest legalne ? przecież te nosidła do złudzenia przypominają ergo
http://www.allegro.pl/item390738092_inf ... 9_zl_.html no to jeszcze raz ale z inną ceną
Już jest za 29.
http://www.allegro.pl/item400639000_inf ... 9_zl_.html
Czyżby nikt nie chciał kupować?
jessu oni juz wszytsko podrabiaja!!!!
nawet bbjorna
http://www.allegro.pl/item396548537_inf ... wanie.html
flipperki do kąpieli tez:
http://www.allegro.pl/item397499623_prz ... nfant.html
jedyne co fajne w ich ofercie to:
http://www.allegro.pl/item397612285_inf ... _3in1.html
weicie co mnie uderza w ich reklamach???brak zywych modeli!
jak to takie fajne, to dlaczego na fotkach jest lala na manekinie???
jedynie w tym "ergonomicznym" jest dziecko
a moze ktoras to kupila?w celach testowych?
WSidocznie tylko w ergonomicznym dziecko nie wyło ;-)
No i powiem wam, że moja koleżanka forumowa nabyła tydzień temu to ergonomiczne za 59 zl. I jest bardzo zadowolona.
Hmmm... może jednak? Ciekawam tylko jeżeli chodzi o trawłość? Bo ja, przyznam bez bicia przez jakiś czas na początku nosiłam w Baby Bjorn. Mocno uzywanym i spranym po dwojce dzieciakow mojej koleżanki. I oprócz względów wizualnych (no nie ma co ukrywać - ten granat to sie sprał dość mocno), technicznie nic do zarzucenia temu sprzetowi nie mam. Tkanina nawet sie nie zmechaciła.
A ten Infant ile wytrzyma?
No to ja też się przyznam, że się skusiłam. W końcu 30 zł to nie majątek, nawet jeśli ma być to zakup jedynie w celach testowych. Jak tylko przyjdzie to w pierwszej kolejności posprawdzam wszystkie szwy i klamry :) no i zobaczymy jak nosi. Tylko ta cena mi nie daje spokoju.. tylko 3 dychy.. gdzieś tu musi być haczyk..
też się skusiłam :oops: :oops: a nuż....a nie mogę w tej chwili pozwolić sobie na kupno czegoś droższego
O, fajnie, że się przyznałyscie, bo ja od wczoraj myślę nad nim i myślę. Dajcie znać jak wygląda z bliska i jak nosi, pliz :) Bo i kapturek ma, i kieszonkę. Może bym wreszcie męża na noszenie namówiła? (bo na razie to tylko po górach w turystycznym nosi).
Wiecie co? A mnie cieszy to nosidło. I mam nadzieję, że te zwykłe klamerki (bo nie łudźmy sie, że za takowa cenę jakieś super będą) wytrzymają. Bo to nosidło to alternatywa dla mam, które nie mają za duzo pieniędzy. W końcu wydać na porządne nosidło trzeba od około 300 w górę. A to zdecydowanie lepsza alternatywa niż "worki na dzieci".
:evil:
a zdradźcie mi proszę ile sobie liczą za przesyłkę?
z góry dzięki :)
poczta polską 15 zł ( dużo) kurier 17 zł, ale mi mąż odbiera osobiście :roll:
Słuchajcie, dwa razy czytałam dokładnie cały opis i nie znalazłam nic o limicie 12 kg. Jest napisane, ze od 12 miesiąca na plecach (akurat :D a całe nosidło od 3,5 kg do ok 2 lat.
zastanawiam się czy nie zainwestować tych 30 zł żeby zobaczyć to i na spotkania przynieść...
aż mi się wierzyć nie chcę że można wyprodukować nosiło za takie pieniądze
bo nosić Kinię się w tym boję :bduh:
Bo tam nie ma nic o 12 kg :wink: na wszystkich poprzednich w tej tabelce jest o 12 kg więc może tym się kajkasz1 sugerowałaCytat:
Zamieszczone przez erithacus
Tez będę miała obawy w tym nosić :roll:
ma juz któras to "cudo"??
moze na ognicho wezmiecie??albo chociaz obfocić...
Kiedy ogladalam aukcje po raz pierwszy jak byk stalo, ze do 12 kg.
zajrzyjcie do pierwszej aukcji w pierwszym poście
Cytat:
Stosować: od 3-go miesiąca życia do wagi 12 kg
chyba sami nie wiedzą ile to nosidełko wytrzyma :twisted: na szczęście mój jeszcze nie ma 9 kg
ale mówcie co chcecie- mają te podróby wzięcie 8))
jednakowoż nie odważyła bym się przetestowac tego na moim dziecku z racji wagi... i raczej nie chciałabym się przekonywać z autopsji ile to to wytrzyma :?
mam dokładnie to samo.Cytat:
Zamieszczone przez Ania
A co do kupujących, chyba lepsze to niż wisiadełko :)
Przyznam, że też kupiłam z ciekawości-docelowo dla niemęża. Jeśli okaże się przyjemne w użytkowaniu to mam zamiar polecić je znajomej , która posiada wisiadełko i bebelulu-do kółkowej się nie przekonała a na wiązankę ją narazie nie stać.
Wiadomo, że firma Infant nie cieszy sie wśród chustowych mam dobrą opinią.Cytat:
Zamieszczone przez Ania
OK, wiec czekamy na recenzje :)
Też oglądam to nosidło na allegro już od jakiegoś czasu... i chyba się skuszę.
Infant wbrew opiniom chustomam sprzedaje ogromne ilości swoich prduktów. Z pewnością mają w hurtowniach spore upusty stad niskie ceny. Nie bronię broń boże firmy jako takiej bo miałam wątpliwą przyjemnośc użyć raz ich "chusty" zanim się dowiedziałam o wiązankach.Cytat:
Zamieszczone przez hanti
Tak czy owak: to nosidło mi się podoba, przynajmniej wizualnie. Wygląda na wygodne dla dziecka.
Jedno jest tylko niejasne: nigdzie nie ma zdjecia mamy z tyłu. Jestem ciekawa jak układają się szelki na plecach.
Czekam z niecierpliwością na opinie mam, które nabyły to nosiełko.
Właśnie doszło ;)
Wygląda na mocne, szwy trzymają (sama się na tym wieszałam), klamerki też ok. Mam niewielkie porównanie, bo Ergo miałam w ręku tylko przez chwilę, ale sprawdzałam w necie i wydaje sie być naprawdę identyczne, jakby robiła je jedna fabryka.
No to po kolei:
- materiał przyjemny w dotyku, w środku podszewka taka jak kapturek,
- pasy szerokie i mocno wypełnione (jak dla mnie nawet ciut za szerokie, bo mam raczej wąskie ramiona) dla taty będa ok,
- wypełnienie pasów zaczyna się kilka cm dalej, dzięki czemu gruby pas nie zakrywa buzi dziecka,
- klamry są zabezpieczone taką gumką, w razie rozpięcia się klamry (ale raczej na to nie wygląda) ta gumka utrzyma pas na miejscu,
- po prawidłowym dociągnięciu nosidło wygląda o niebo lepiej niż na modelce z aukcji ;)
- pasy przechodzą normalnie pod ramionami, jak w plecaku, dodatkowo jest klamra spinająca pasy ze sobą na wysokości łopatek/nad biustem (regulowana wysokość)
- panel jest stosunkowo krótki, ale dla mojej Zuzy to dobrze bo ona lubi trzymać rączki na zewnątrz i nic sie nie wrzyna pod pachami
Teraz minusy:
- zero instrukcji, tylko krótka informacja na opakowaniu o tym, żeby wypróbować przed włożeniem dziecka i że nosidło jest do 2 lat, wszystko po angielsku
- trzeba się mocno nakombinować żeby zwinąć kapturek (taki zwisający mnie denerwuje), nie ma specjalnego mocowania
- opakowanie bez informacji o producencie, ze zdjęciem tej samej modelki co w aukcji, zwróćcie uwagę, że na tym nosidle, które ma ona na sobie, nie ma logo infanta
- na wszywce informacja: Made in PRC
Na razie tyle. Więcej będę mogła powiedzieć jak trochę ponoszę.