Jasiek nie znosi być w nocy przebierany. Budzi się wtedy i płacze. Chcąc mu tego oszczędzić niestety używamy w nocy pampersów:( Ale może podpowiecie czy coś wielo wam wytrzymuje całą noc? Czy raczej zawsze wielo trzeba w nocy przebrać?
Wersja do druku
Jasiek nie znosi być w nocy przebierany. Budzi się wtedy i płacze. Chcąc mu tego oszczędzić niestety używamy w nocy pampersów:( Ale może podpowiecie czy coś wielo wam wytrzymuje całą noc? Czy raczej zawsze wielo trzeba w nocy przebrać?
pszczolka z dwiema wkładkami bambusowymi rozmiar L :)
u nas pszczółka się nie sprawdziła, bo za wąska w kroczku. Ale pewnie te wkładki to jest myśl...
U nas pielucha Tots Bots taka jak tutaj:
http://www.pieluszkarnia.pl/product-...wa-wersja.html
+ otulacz Otulacz Mother-ease
A Kornik sika niemożebnie w nocy no i śpi od 19.30 do 7 rano.
Jak jej ściągam pieluchę to jest calusieńka mokra, ale pajac suchy, pupa o dziwo bez odparzeń.
też dziwie sie że pszczółka z a wąska bo to chyba najszersza pielucha :D
a co to pszczółka? :oops:
pd mini maxi, czasem bg a czasem formowanka bambusowa plus wełniane gatki.
wszystko oczywiscie ma po dwie mikrofibrowe i jedną konopną wkładke w środku
sorki, pomylilam Baby BeeHinds ze Swaddlebees - tu pszczolka i tu pszczolka:)
u nas w miarę sprzwdza się wonderos, ale ostatnio miałam testową Baby BeeHinds i zamierzam sobie ją kupić właśnie na nocki
u nas wonderoos wystarcza tylko na pół nocy - baby beehinds z wkładką (lub dwiema) na nockę wystarczy spokojnie nawet dla mojego wielkiego sikacza ;)
u nas Wonderosy dają radę spokojnie
poza tym pd mini-maxi + wkładka konopna
oraz Nature Babies Micro Dizzy z wkładką konopną w srodku zamiast tej oryginalnej i tez daje rade na luzie :)
Formowanka konopna lub bambusowa Lulu Nature + otulacz wełniak lub econobum. Ale nie zawsze :-) Moja też nie lubiła w nocy przebierania, ale się przyzwyczaiła do jednej nocnej zmiany (jakoś mi ciężko dziecko trzymać w zasikanym) i teraz bez problemu...
u nas też Nature Babies Micro Dizzy z wkładką konopną i ręcznikiem bambusowym (zamiast oryginalnej wkładki), ostatnio bambusowa tots bots z dodatkową wkładką, też wytrzymała całą noc
BG z dużą wkładką, śpi od 20-6, ma 3 msc
u nas siknięcie porządne jest nad ranem, więc nie ma problemu z trzymaniem malucha całą noc w jednej mokrej pieluszce. u nas najlepiej się sprawdza formowanka konopna BeeHinds (szeeeeeroka bardzo jest :)) albo lulu nature. ale raz z braku laku wsadziłam do otulacza IV muślin tej największy i ręczniczek z ikei i dały radę, ale pupa była gigantyczna :D
jeszcze do niedawna nic nie dawało rady, ale odkąd junior przestawił sie na 1 nocne ssanie to Tots Bots FlexiTot i otulacz Flip sparwdziły się na 6+ ( a swoja drogą mam pszczółkę i jeszcze nie robiłam jej testu nocnego, musze spróbować)
Narazie testowałam tylko dwie i obie się sprawdziły: baby beehinds i dodo bambou. Poza tym wiona ;)
wiecie co, odkąd wylądowałyśmy z justyną w szpitalu z zakażeniem układu moczowego chyba nie odważę się już trzymać jej w jednej pieluszce przez całą noc, niezależnie od tego czy to pampek, czy wielo... nie boicie się?
bambusowe formowanki - pd , tudzież tots bots.
z braku laku poszła też pszczoła z dwiema wkładkami bambusowymi. dała radę.
bambusy podobno mają właściwości antybakteryjne - więc zakażenia nam nie straszne. tym bardziej, że to syn.
Formowanki baby beehinds konopne i bambusowe maja wkladki i na nocki są naprawde fajne.
dziś w nocy nie obudziłyśmy się na zmiane pieluchy:hide: wobec czego mogę zaświadczyć: bambusowa formowanka tots bots daje radę:D
U nas sprawdzila sie tylko i wylacznie bambusowa formowanka muksut z dodatkowym wkladem bambusowym tej samej firmy + welniany otulacz! Trzyma jak nic a przetestowalismy wszystko co bylo w domu. Max sika strasznie duzo...
PD Mała Bambusowa Noc lub konopna LULU na noc + otulacz najlepiej wełniany amsterdam, bo oddycha, choć czasem daję jakikolwiek PUL po prostu. Nie zmieniam pieluchy w nocy, bo wtedy jest płacz, wybudzenie i koniec snu. Aha, Wonderoos w zasadzie też trzymał, ale tak na styk, czyli pajac jeszcze nie mokry, ale PUL od Wonderoosa już wilgotny.
na noc używam tylko formowanek:
lulu nature dodo konopna
flexi tot z dodatkową wkładką bambusową z BabyBeehinds lub mikrofibrową
bitti boo
czasem w wyjątkowych sytuacjach zakładam kieszonkę babyetta ze spinaną wkładką bambusową + bambusowa wkładka z BabyBeehinds i spokojnie wytrzymuje całą noc
a naughty baby z podwojna wkladka wytrzymaja?
mnie naughty baby wytrzymywały do niedawna. Niestety ostatnio troszkę nad reanem mokro więc teraz ma kieszonki od farfaliny - i jest suuuper ;)
może takie małe OT ale nie do końca
co do właściwości antybakteryjnych bambusa - do formowanki bambusowej daję przy pupie wkładkę polarową, co by mała nie czuła tak bardzo tego mokrego. jak to się ma do właściwości bambusa, działa to też z wkładką polarową czy już nie?
ooo..bardzo dobre pytanie!!1
tez wlasnie jakos wczoraj sie nad tym zastanawialam jak to jest hjak sie poolozy te wkladke sucha pielucha, polarkowa...
a co do tego co uzywamy na noc to alvbo wonderoos, podwojne wkladki mikrofibrowe, albo podwojne konopne plus jeszcze mala mikrofibra, albo babyetta te starego typu, z bambusowym wkladem spinanym tez babyetta...
i to na ogol starcza na cala noc, ale Rys czasem siusia w nocy na nocnis, czasem nie siusia wcale do rana...
ale zdaza sie, ze siknie tak, ze czuje te woń cudowna i no musze zmienic...chocby ze wzgledu na zapaszek...
czasem wpadki z zalaniem tez sa...ale rzadko ;)
Na noc u nas wszystko wytrzymuje i kieszonki i formowanki.
Tyle, że jak idą zęby, to wtedy nic nie pomoże.
U nas w dzień mokro przy pupie kompletnie nie przeszkadza, to jednak mokro w nocy wybudza go.
I gdy się wybudzi to musimy przebrać.
Wydaje mi się, że w przypadku bambusa, to chodzi o działanie antybakteryjne w przypadku, gdy skóra ma z nim styczność.
A jak dasz wkładkę z polaru, to skóra ma styczność z polarem. :)
U nas wytrzymują formowanki bambusowe (flexi tot, bambusowa noc, bambinex) i otulacz Flip. Wypróbowaliśmy tez AIO Tots bots easy fit i też ok:)
Wee Notions Night Notions (bezkonkurencyjne), bambusowe formowanki Little Lamb oraz Petit Dessous.
z firmówek to bambusowa formowanka tots bots z dodatkową wkładką i do tego gatki wełniane własnej roboty
Wydaje mi się, że w przypadku bambusa, to chodzi o działanie antybakteryjne w przypadku, gdy skóra ma z nim styczność.
A jak dasz wkładkę z polaru, to skóra ma styczność z polarem. :)[/QUOTE]
Właściwości antybakteryjne ma sama tkanina - chodzi o to, że bakterie się w niej nie rozwijają - nie mnożą - i giną. Tak więc, czy przy pupie mikropolar, czy nie, dzieje się tak samo. Ale oczywiście w mikropolarze tak nie jest...
Gouraanga - to, że syn, to wcale nie lepiej. W napletku gromadzą się rzesze bakterii. Mój borykał się bardzo długo z zapaleniami dróg moczowych. Zdecydowanie się poprawiło po przejściu na wielo, a całkowicie wycofało po odpieluchowaniu.
A czy ktos stosuje JBD? Czy faktycznie się sprawdza?