na właśnie, moje to ostatnio 2x, ale planuje przerzucić sie na plecak, więc zobaczymy który wybiorę.
a wy które wiązanie najczęściej stosujecie?
czy to się zmienia z wiekiem dziecka czy noszącego?:D
Wersja do druku
na właśnie, moje to ostatnio 2x, ale planuje przerzucić sie na plecak, więc zobaczymy który wybiorę.
a wy które wiązanie najczęściej stosujecie?
czy to się zmienia z wiekiem dziecka czy noszącego?:D
tylko 2x.
noszę już 11kg z przodu ;)
i boję się spróbowac plecaczka ;)
Się zmienia:) I w zależności od sytuacji również. Ja wolę plecy, ale gdy mała ma mega katar, motam ją w 2x. No i teraz, gdy są mrozy, a moja kurtka tylko z przodu daje nosić, to siłą rzeczy 2x.
Jak tylko wiosna przyjdzie, plecy powrócą:)))
kiedyś 2x i plecak hanti, obecnie plecak prosty i kangurek. Ale na dłuższe spacery i sprzątanie po domu prosty plecak rulez.... ;)
2x zawsze uważałam za najbardziej niewygodne ze wszystkich wiązań (do dziś mi to zostało) :hide:
A moje ulubione:
1) Plecak prosty z tybetanem ewentualnie plecak prosty z rozłożonymi połami i tybetanem
2) Kieszonka z rozłożonymi połami (bez problemu noszę 12 kg)
3) Plecak z koszulką
Najbardziej niewygodne - prosty plecak
Najwygodniejsze - plecak z krzyżem, 2x, torso z dłuższej chusty.
Najbardziej lubilam kieszonkę, ale teraz jak młody zasłania mi pół świata, to zdecydowanie bardziej wole plecak, na razie jednak tylko po domu. Bardzo wygodny był dla mnie plecak Hanti, ale teraz przy moim ruchliwcu, nie wiem czy cokolwiek poza prostym jestem w stanie zmajstrować :P
Najpierw tylko 2x, później do tego doszedł plecak z krzyżem. Te wiązania są dla mnie najwygodniejsze. Ale od jakiegoś czasu Mikołaj nie daje się zamotać z rękami do środka, więc teraz noszę w prostym plecaczku z tybetanem i też ujdzie.
Prosty plecak, na dłuższe noszenie plecak z krzyżem.
Jak na razie to kieszonka :D
Na razie kieszonka, 2x lubię, ale jeszcze wychodzi mi raz dobrze, raz źle, więc na dłuższe wyjścia kieszonka.
Ostatnio odważyłam się na prosty plecak ale tylko po domu, muszę jeszcze poćwiczyć, bo moja córcia to straszny wiercioch i ciężko mi się ją mota na plecach.
A nosicie na biodrze? Jeśli tak to w jakim wiązaniu? Ja dziś pierwszy raz chwilę ponosiłam, młodej się nawet podobało bo mogła obserwować wszystko co robię. Zastanawiam się nad jakąś krótszą chustą właśnie na biodro, ale z drugiej strony z 6 też zawiążę, tyle, że ogony zostają...
edit: a o co chodzi z tym "tybetanem"?
Kieszonka i prosty plecak z tybetanem :)
Kieszonka u córeczki. 2x u synka. Próbuję plecaczek ale mi nie wychodzi.
Plecak z krzyżem, w ten sposób, że z przodu też jest krzyż, a ramiona wywinięte. Genialne wiązanie.
najbardziej lubię plecak z krzyżem, ale tośkę noszę na razie w prostym
lubię kieszonkę zawiązaną z przodu (jak na zdjęciach ellevila) i kangura
(bo nie lubię wiązania w pasie i wolę krótsze chusty)
wiązanie na piersiach, zamiast w pasie.
zobacz w filmiku hanti
Zdecydowanie placak z koszulką, ostatnio z krzyzem. W 2x jakoś mi Alik za bardzo brzuch ściska, więc jeśli z przodu to kieszonka.
ja uwielbiam kieszonkę - ale pewnie już nie długo się tak ponosimy ;( klocuszek zasłania mi większość świata... 2x są super w planowanych akcjach szybkiego wyciągania dziecia... a plecaczek - sama się nie umiem zmobilizować do nauki więc czekam na jakiegoś korepetytora...
Plecak prosty z tybetanem lub plecak prosty z rozłożonymi połami i tybetanem
do tego biodro z pętelką;)
Teraz na kurtki prosty plecak z wykończeniem tybetańskim. W ogóle wolę prosty, bo dziecko jest wyżej i lepiej mi się z Zosią rozmawia. A ona lepiej widzi.
Jak nosiłam z przodu to wolałam 2X.
kieszonka, ale chciałabym przerzucić na plecy - tylko nie za bardzo wychodzi mi to
nawet mojego 6-latka zamotałam w kieszonkę :mrgreen:
http://lh5.ggpht.com/_eVVFM3miEvk/S3...zytulanka.jpeg
ale jaki błogi usmiech :D:D (tylko czemu chusta .. nie od kolanka do kolanka? ;) )
my ciągle zprzodu się nosimy - najchętniej kieszonka , czasem 2x
oj, wszystko musisz dojrzeć :ninja:
bo kolanka za daleko od siebie :mrgreen:
ale to był nasz pierwszy raz, następnym razem będzie lepiej :lol:
na biodrze z pentelką i prosty plecaczek - chyba też ulubione dla małej. Jeśli z przodu to chyba na równi lubię kieszonkę i 2x, kangura też tyle że dawno nie wiązałam (muszę sobie przypomnieć) - z tym, że młodzież toleruje wiązania z przodu tylko na spacery, po domu odpada (ukręca sobie głowę, chcąc cobaczyć co jest z tyłu:D)