nosidla ergonomiczne: propozycja ankiety
Oto moja propozycja ankiety dotyczacej nosidel. Co o tym myslicie? Wybaczcie brak polskich liter i jezeli cos brzmi bardzo nie po polsku to poprawcie :wink:
Osobiscie moge sie wypowiedziec na temat Ergo (musze tylko znalezc chwile wolnego czasu).
Dane ogolne:
Od jakiego wieku / rozmiaru mozna uzywac?
Szerokosc:
Czy mozna podeprzec glowe?
Czy plecy sa wystarczajaco podparte?
Czy mozna regulowac szerokosc nosidla i czy jest ono wystarczajaco dlugie, zeby zapewnic miejsce dla rosnacego dziecka?
Material / jakosc materialu:
Przydatnosc na co dzien:
Szerokosc pasa na biodra:
Czy pasy sa wygodne w noszeniu a zapiecia latwe w obsludze?
Czy szwy sa dobrze wykonczone i wytrzymale?
Czy uzyty material jest przyjazny dla srodowiska?
Waga:
Czy da sie nosidlo schowac do torebki? Jak duze jest po zlozeniu?
Jak wyglada?
Czy instrukcja dolaczona do nosidla jest zrozumiala?
Mozliwe sposoby noszenia:
Czy uwazasz ze nosidlo jest wygodne i nadaje sie takze na dlugie dystanse?
Uwagi:
Re: nosidla ergonomiczne: propozycja ankiety
Dane ogolne: APLX
Od jakiego wieku / rozmiaru mozna uzywac? Ja zaczelam uzywac kiedy Hania miala okolo roku (tuz przed).
Szerokosc: szerokosc panela tuz przy pasie biodrowym to 31 cm.
Czy mozna podeprzec glowe? Mamy kapturek doczepiany na rzepa, ale jak Hania zasnie i schowa lapki to panel siega jej do glowki i generalnie jest do mnie na tyle przyklejona ze ten kapturek to tak w razie czego (jak go nie rozloze to glowka i tak jest stabilna.
Czy plecy sa wystarczajaco podparte? Tak.
Czy mozna regulowac szerokosc nosidla i czy jest ono wystarczajaco dlugie, zeby zapewnic miejsce dla rosnacego dziecka? Nie mozna regulowac szerokosci ani dlugosci, ale nosidlo jest dlugie dosc (45cm - dlugosc panela).
Material / jakosc materialu: Bawelna 100%. Jakosc swietna, nie widac zuzycia (brak jakis kulek, przetarc).
Przydatnosc na co dzien: Ogromna! Moj maz nauczyl sie zakladac Hanie na plecy nawet! Chusty nawet z przodu jakos nigdy nie nauczyl sie wiazac, chociaz jaka ja mu wiazalam to mu sie podobalo.
Szerokosc pasa na biodra: 11 cm (11x60cm ma czesc wypelniona, maksymalna dlugosc pasa to ok 115 cm)
Czy pasy sa wygodne w noszeniu a zapiecia latwe w obsludze? Tak pasy sa mieciutkie. Nie zsuwaja sie z ramion sa miekkie.
Czy szwy sa dobrze wykonczone i wytrzymale? Tak.
Czy uzyty material jest przyjazny dla srodowiska? Nie wiem.
Waga: Nie wiem.
Czy da sie nosidlo schowac do torebki? Jak duze jest po zlozeniu? Do gugubag to by ze trzy weszly....
Jak wyglada? Slicznie.
Czy instrukcja dolaczona do nosidla jest zrozumiala? Instrukcje widzialam na sieci tylko bo kupilam uzywane bez.
Re: nosidla ergonomiczne: propozycja ankiety
[quote="sylwik":1b187nbi]Dane ogolne: APLX
Od jakiego wieku / rozmiaru mozna uzywac?
Ja zaczelam uzywac kiedy Hania miala okolo roku (tuz przed).
Szerokosc:
Szerokosc panela tuz przy pasie biodrowym to 31 cm.
Czy mozna podeprzec glowe?
Mamy kapturek doczepiany na rzepa, ale jak Hania zasnie i schowa lapki to panel siega jej do glowki i generalnie jest do mnie na tyle przyklejona ze ten kapturek to tak w razie czego (jak go nie rozloze to glowka i tak jest stabilna.
Czy plecy sa wystarczajaco podparte?
Tak.
Czy mozna regulowac szerokosc nosidla i czy jest ono wystarczajaco dlugie, zeby zapewnic miejsce dla rosnacego dziecka?
Nie mozna regulowac szerokosci ani dlugosci, ale nosidlo jest dlugie dosc (45cm - dlugosc panela).
Material / jakosc materialu:
Bawelna 100%. Jakosc swietna, nie widac zuzycia (brak jakis kulek, przetarc).
Przydatnosc na co dzien:
Ogromna! Moj maz nauczyl sie zakladac Hanie na plecy nawet! Chusty nawet z przodu jakos nigdy nie nauczyl sie wiazac, chociaz jaka ja mu wiazalam to mu sie podobalo.
Szerokosc pasa na biodra:
11 cm w najszerszym miejscu (11x60cm ma czesc wypelniona, maksymalna dlugosc pasa to ok 115 cm)
Czy pasy sa wygodne w noszeniu a zapiecia latwe w obsludze?
Tak pasy sa mieciutkie. Nie zsuwaja sie z ramion sa miekkie.
Czy szwy sa dobrze wykonczone i wytrzymale?
Tak.
Czy uzyty material jest przyjazny dla srodowiska?
Nie wiem, chyba tak.
Waga:
Nie wiem.
Czy da sie nosidlo schowac do torebki? Jak duze jest po zlozeniu?
Do gugubag to by ze trzy weszly....
Jak wyglada?
Slicznie.
Czy instrukcja dolaczona do nosidla jest zrozumiala?
Instrukcje widzialam na sieci tylko bo kupilam uzywane bez, przeczytalam, zrozumialam.