JAKIE WIAZANIA SA NAJWYGODNIEJSZE ?????????
:D Napiszcie mi jakiego wiazania najcześciej używacie, bo ja byłam na warsztatach ale zdążyliśmy przećwiczyć dwa wiazania ( a ja tylko jedno) czyli kieszonkę i tylko takie umię...... a na różnych zdjeciach widzę że używacie jeszcze innych... czy sa jakies które sie wiąże szybciej niż tę moją kieszonkę.?
Wszystko zalezy od wieku i potrzeb
Trudno powiedziec, ktore wiazanie jest najwygodniejsze - mamy rozna budowe (szerokosc ramion, wielkosc biustu) i rozne potrzeby, a dzieciaki rozna wage. Do tego dorzuc koniecznosc np. zakladania kurtki, noszenia zakupow, etc.
Dlatego gdy na warsztatach pokazuje wiazania dostosowane do wieku danego malca, a rodzice je przecwicza - zazwyczaj kazdy wybiera to, co jego zdaniem wydaje mu sie najpraktyczniejsze. Z reguly rodzice noworodkow najbardziej ciesza sie z Kieszonki, choc wielu docenia tez Siodelko, a rodzice ciezkawych starszakow bardzo lubia Koale-podwojne wiazanie na krzyz i rozne plecaczki. A jesli nigdy nie wychodzilo im wiazanie na biodrze, to nagle odkrywaja, ze jednak jest to proste i wygodne.
Natomiast najwiecej bledow jest przy Kieszonce, Kangurze i Plecaczkach.
Najlatwiejsze sa Koala-podwojne na krzyz i Siodelko z wezlem z tylu.
Wiazania po polsku sa tutaj:
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... nia_chusty
a na tego youtuba nie patrz, tam byl przypiety mikrofon i przeszkadzal ;)