-
Kilka pytań początkującej pieluszko-mamy:)))
Witam mam na imię Magda.
Jestem kolejny raz mamą i już zaczęłam przygode z pieluszkami wielorazowymi. Zmuszona zostałam sytuacją, mój synuś po jednorazówkach dostaje uczulenia i nie jest to uzałeżnione od firmy, wypróbowaliśmy prawie wszystkie dostępne na rynku jednorazówki i wszystkie są dla niego niedobre. Więc zaczęłam używać tetry i super się sprawdza, zero krostek, a wszystko co było poschodziło :P Kupiłam bambino mio i jestem dośc zadowołona, ale chciałabym wypróbować też innych pieluch.
Trafiłam na to forum i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie, a pieluszki mi sie po nocach śnią:)))
Obecnie stwierdzam, że pieluszek składanych mam już wystarczającą ilość. Chciałaym kupić coś bardziej chłonnego na spacerki i na nocki, bo zaczyna coraz dłużej spać. narazie zakładam mu jednorazówki, ale chciałabym przejść na wielorazowe pieluchy.
Chciałam zamówić otulacz IV, pieluszki formowane z bambusa, wkłady chłonne bambusowe oraz pieluszkę kieszonke i wkłady sucha pieluszka IV, popróbuję co mi pasuje i ew. kupie więcej. I mam do Was drogie znające się na rzeczy mamy o odpowiedzi na moje pytania.
1. Jak myślicie ktore pieluszki bambusowe formowanki zamówić ( chodzi o firme )
2. Czy pieluszka kieszonka wygląda tak jak otulacz i ma tylko kieszonkę na wkładki, czy taka pieluszka nadaje sie naprawde do wielokrotnego użycia, bo przecież mocz zanim dojdzie do wkładki to przechodzi przez tą wierzchnią warstwe i co ona jest sucha? Lepiej BG V3 czy itti biti?
3. Ile trzeba wkładek do takiej pieluszki jeszcze dokupić i jakich?
4. Czy wkłady sucha pielucha z IV są potrzebne, ja teraz stosuje te z canpola i jak nie założe to młody płacze jak tylko się troszeczke zmoczy
5. czytam dzis, ze pieluszki sue zatłuszczaja po płatkach mydlanych, a ja dotychczas wszystkie rzeczy dzieci prałam w płakach mydlanych, co mam więc kupić do prania?
6. co z prasowaniem?
Pewnie im dalej w las tym więcej drzew i pytań, wię pewnie jeszcze Was pomęczę nie raz.
Będę wdzięczna za odpowiedź
-
Re: Kilka pytań początkującej pieluszko-mamy:)))
witaj
ja używam wkładek polarkowych aby nie było czuć wilgoci a wkładki canpola do łapania kupy :)
pieluszek się nie prasuje, bo formowanki, kieszonki, AIO tego nie wymagają, a poza tym zminiejsza sie chłonność pieluszek do składania
ja piorę w zwykłych proszkach dla dorosłych i jest ok, oprócz płatków mydlanych nie powinno się także używać płynów zmiękczających
polecam wkładki bambusowe i konopne - ja mam z ekobaby, jestem bardzo zadowolona
pieluszki kieszonki są bardziej chłonne więc możesz w niej trzymać dziecko na noc. Pomiędzy warstwę pula a polarku wkładasz coś chłonącego - jak dziecko zmoczy pieluszkę to ja wymieniam. Czasem jak braknie mi otulacza to nakładam np tetrę na kieszonkę(nie wkładam do środka) i wtedy mozna jej użyć więcej razy, bo dziecko nie zasika polarka
kieszonki sa sprzedawane z wkładkami
-
Dzięki za pierwszą odpowiedź. czyli tą pieluszkę kieszonkę można użyć na kilka siknięć? i tylko wymienic wkładkę, a ten polarek co jest w środku jest suchy. Troche to dla mnie wszystko trudne do wyobrażenia, zwłaszcza jak sie nie zobaczy na własne oczy, a tylko wirtualnie. A może jest w Katowicach jakiś sklep z wielorazówkami?
-
wg mnie kieszonke mozesz użyc kilka razy jeśli wkładka jest na polarku
jeśli wkładasz wkładkę pod polarek to raczej do jednego użycia
kieszonki sa bardziej chłonne niz inne pieluszki i mozesz trzymac je na pupie dłużej, np na spacer, na noc
-
ja mam bambusowe totsbots, jak dla mnie to nie zauważyłam większej różnicy w chłonności niż np formowane frotowe ale ja bardzo często zmieniam pieluszkę zazwyczaj po jednym siku więc wolę tetrę.
Jeśli chodzi o kieszonki to używam tylko na dłużej i raczej na raz.
co do itti bitti to są bardziej AIO, a w wersji snap można wymienić tylko wkładki bo są naprwdę chłonne i dalej uzywć
też używałam papierków z canpola, teraz już nie potrzebuje bo młody robi kupkę do nocnika
piorę w zwykłym proszku w niewielkiej ilości, bo tak zalecają producenci,nie prasuje tetry
-
Cytat:
Zamieszczone przez madzik0711
nie kupuj za dużo jednej firmy, bo na pewno będziesz chciała spróbować innych;)
5. ja dotychczas wszystkie rzeczy dzieci prałam w płakach mydlanych, co mam więc kupić do prania?
ekologiczny proszek/płyn do prania (Sonnett, Urlich Natuerlich, Sodasan) lub orzechy piorące. Kupisz te rzeczy w sklepacg internetowych sprzedających pieluszki. Ale jeśli nie masz czasu czy ochoty, spokojnie pierz w zwykłym proszku, czy w Loveli itp.
6. co z prasowaniem?
W ogóle nie trzeba
-
Cytat:
Kupiłam bambino mio i jestem dośc zadowołona, ale chciałabym wypróbować też innych pieluch.
Trafiłam na to forum i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie, a pieluszki mi sie po nocach śnią:)))
To ja jeszcze zamieszam: ja używam tylko bambino mio, już ponad 4 miesiace (no dobra, na noc pampersy bo karolina płacze w nocy przy przewijaniu, a i ja za leniwa jestem na walkę) i jestem z nich zadowolona. Są bardzo chłonne (pewnie zauważyłaś) i ja ich używam i na spacery, i na drzemki. Na początku też mi się pieluszki po nocach śniły :D ale teraz uważam, że jeden rodzaj wystarczy. Nie jest to bardzo drogie rozwiązanie, łatwo się zakłada i mąż nie ma mętliku w głowie, którą pieluszkę kiedy założyć :wink: Więc może zostań tylko przy bambino mio? Ewentualnie coś na noc, jeżeli nie przewijasz w nocy, bo jak przewijasz co 3-4 godziny to i bambino mio wystarczą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez joasiap79
Więc może zostań tylko przy bambino mio? Ewentualnie coś na noc, jeżeli nie przewijasz w nocy, bo jak przewijasz co 3-4 godziny to i bambino mio wystarczą.
Ja na noc daję kieszonkę PUL lub AIO i mały spi mi od 20.00 do 7.00 rano bez przewijania. :D
1. Jak myślicie ktore pieluszki bambusowe formowanki zamówić
Z bambusa mam tylko wkładki o takie, są bardzo chłonne.
http://www.littlemiracles.pl/?232,wklad ... wa-rozm.-2
http://www.littlemiracles.pl/files/2....-1%5B1%5D.jpg
Miałam jeszcze pieluszki TotsBots bambusowe, ale u nas sie nie sprawdzily, pupa byla ogromna.
2. Czy pieluszka kieszonka wygląda tak jak otulacz i ma tylko kieszonkę na wkładki, czy taka pieluszka nadaje sie naprawde do wielokrotnego użycia, bo przecież mocz zanim dojdzie do wkładki to przechodzi przez tą wierzchnią warstwe i co ona jest sucha? Lepiej BG V3 czy itti biti?
Pieluszka kieszonka jest podobna do otulacza tyle, ze ma wlasnie kieszonke w ktora wklada sie wkladki chlonne. Polar i welur uzywany do produkcji pieluszek wielorazowych w ich wewnetrznej czesci ma za zadanie utrzymywac wilgoc z dala od ciala dziecka.
Kilka słów o polarze.
Polar to materiał nowej generacji o niespotykanych dotychczas właściwościach termicznych i biofizycznych. Specjalny splot tysięcy pustych w środku włókien sprawia, że polar zapewnia doskonałą izolację cieplną przy zachowaniu suchości i komfortu wewnątrz. Jest bardzo lekki, miły w dotyku, niegniotący i szybkoschnący, a skóra w nim może oddychać. Zostało to osiągnięte dzięki specjalnej - tójwarstwowej budowie dzianiny i zaawansowanej, nowoczesnej technologii wytwarzania włókien. Włókna takie są niezwykle lekkie (40 kilometrów nici waży tyle, co łyżka wody), ciepłe, nie wchłaniają wilgoci, nie przyjmują zapachów, nie łamią się, nie zmieniają wyglądu po praniu i są bardzo wytrzymałe na zużycie. Włókna nie przyjmują wody, dzięki czemu polar szybko schnie. I ważne w przypadku pieluszek - warstwa wewnętrzna materiału odsysa wilgoć ze skóry na zewnątrz.
Także generalnie siusiu wsiaka poprzez polar we wkladke a polar jest suchy. Oczywiscie wszystko do czasu, bo jesli wklad chlonny bardzo bedzie juz zmoczony to i polar w koncu zrobi sie wilgotny. Ale na pewno nie od razu. I jakis czas utrzymuje "suchosc".
Takze czasem mi sie zdarzylo ze jak dziecko mniej siklo to wymienialam tylko wklad w kieszonce i pieluszka wracala na pupe. Jednak zwykle zdarza mi ise ze polar jest wilgotny i wtedy pieluszka wedruje do wiaderka. A jesli zrobic tak jak napisala ala, polozyc wklad na polarku (nie wkladac do kieszonki), to rzeczywiscie mozna wymieniac wklad kilka razy i pieluszka moze wraca kilka razy pod rzad na pupe. Wtedy smialo mozna powiedziec ze kieszonka spelnia funkcje otulacza.
Wkladek duzo nie kupuj, sprawdz sobie kilka i z tych z ktorych bedziesz zadowolona dokupisz potem wiecej. A jakie? Ja jestem bardzo zadowolona z wkladek z mikrofibry. Do tej pory mialam od bum geniusow. I jedna duza wkladka zawsze wedrowala i nadal jeszcze wedruje jako jedna z wkladek do kieszonki na noc. Teraz uszylam sobie wkladke wyprofilowana z mikrofibry, ksztalt jak w pieluszkach wonderoos (ta duza wkladka ponizej).
http://www.babykindwholesale.co.uk/p...fullsmicro.jpg
Jest szeroka na koncach, a waska w kroku i bardzo chlonna (na noc i na dzien). Z tym ze na noc dokladam jeszcze cienka wkladke z froty bambusowej.
4. Czy wkłady sucha pielucha z IV są potrzebne, ja teraz stosuje te z canpola i jak nie założe to młody płacze jak tylko się troszeczke zmoczy
Wkłady sucha pielucha mogą być równie dobrze z polaru. Można kupić albo samemu sobie zrobić - tnąc na prostokąty polar. Takie wkłady są bardzo przydatne tam gdzie pieluszka albo wkład chłonny nie ma polarku albo welurku. Można je kłaść na tetrę w otulaczu lub w kazdej pieluszce ktora nie ma wewnatrz poalru. Dzieki temu dziecko juz opo jednym nawet malym siknieciu nie czuje ze ma mokro.
5. czytam dzis, ze pieluszki sie zatłuszczaja po płatkach mydlanych, a ja dotychczas wszystkie rzeczy dzieci prałam w płakach mydlanych, co mam więc kupić do prania?
Tak pieluszki sie zatluszczają po mydle i orzechach piorących. Dlatego mozna je prac albo w zwyklym proszku dla dzieci, albo w proszkach eko, ale tez trzeba sprawdzac sklad bo niektore proszki maja w skladzie wlasnie mydlo. Rozwiązaniem jest tez dodatek do proszku Bio-D Nappy fresh, ktory odtluszcza pieluszki. Ja dopiero bede go na sobie testowac od jutra. O ten.
http://pieluszkarnia.pl/galerie/b/bi...ania_635_m.jpg
Oto co o nim piszą ... "antybakteryjny i sanityzujący proszek do prania pieluch. Zapewnia bezpieczeństwo i skuteczność nawet w niskiej temperaturze. Koniec wygotowywania pieluch!".
A i jest bardzo wydajny. Jedna paczuszka 0,5 kg ma wystarczyc na okolo 33 prania (czyli zakladajac pranie pieluszek co drugi dzien) dodatek powinien wystarczyc na dwa miesiace. Razem z tym dodatkiem bede testowac Bio-d proszek uniewrsalny, tez do prania pieluszek, no i zobaczymy.
Należy pamiętać, żeby do prania pieluszek użyć niewielką ilość proszku (1/3 zalecanej dawki)! Jeśli użyjemy zbyt dużą ilość proszku, to może się on odłożyć na pieluszkach i może to doprowadzić do wystąpeinia reakcji uczuleniowej.
6. co z prasowaniem?
Pieluszek nie prasujemy w ogóle.
Pewnie im dalej w las tym więcej drzew i pytań, więc pewnie jeszcze Was pomęczę nie raz.
Na początku rzeczywiście wydaje się jakby informacji był ogrom jeśli chodzi o pieluszki wielorazowe i człowiekowi się wydaje, że wszystkiego nie pojmie. Pojmie pojmie. :D Szybko się wciągniesz i wszystko stanie się dla ciebie jasne. W razie pytań śmialo pisz. Na pewno znajdzie się niejedna mama chętna do pomocy. ;)
Aha i dobrze sprobowac roznych pieluszek, wtedy znajdziesz te ktore beda najbardziej ci odpowiadac. ;)
Cytat:
A może jest w Katowicach jakiś sklep z wielorazówkami?
W Katowicach nie wiem. Ale jeśli wybierałabyś się kiedyś do Krakowa, to zapraszam do mnie, będziesz mogła obejrzeć pieluszki. :wink:
-
[quote="yetta"]
1. Jak myślicie ktore pieluszki bambusowe formowanki zamówić
Z bambusa mam tylko wkładki o takie, są bardzo chłonne.
http://www.littlemiracles.pl/?232,wklad ... wa-rozm.-2
http://www.littlemiracles.pl/files/2....-1%5B1%5D.jpg
podepnę się pod wątek, Yetta
hmm :mrgreen: wiesz ile chłonie ta wkładka? stosujesz ją samodzielnie czy do pieluszki
ile schnie? na lato chciałabym używac samych wkładek do majteczek bawełnianych, zależy mi żeby było cienko i chłonnie 8)) jakie ma wymiary?
-
No to masz piękny wykład od Yetty :)
-
Ja na noc bardzo na noc lubię konopne Ellas House. Bardzo chłonne. Na to daję otulacz wełniany.
Co do wkładów - ja nawet kupiłam osobno wkład Blueberry. Same pieluchy są drogie (chociaż b. dobre na wyjścia bo pupa mała :lol: i można dziecko w normalne spodnie ubrać), ale wkłady fajne bo konopie i mikrofibra.
Mam wrażenie, że pieluszki i wkłady konopne schną szybciej niż bambusowe.
-
tak, konopie schną szybciej niż bambusek
-
Cytat:
Zamieszczone przez alajakubik
Wymiar 13,5 x 32,5
Ta wkładka to 2 warstwy froty bambusowej. Do tej pory stosowałam je jako dodatkową wkładkę do AIO lub z większą wkładką z mikrofibry (bo jest cieniutka).
Raz chyba włożyłam 2 szt (bo tyle ich mam) do kieszonki, pupka mała, a chłonność super. Zamierzam sprawdzić jeszcze tą wersję (właśnie wkładając je obie do kieszonki) tylko ciągle nie mam kiedy, bo któraś zwykle jest w praniu. :D
Ile schną? Kurcze tego ci dokładnie nie powiem, bo ze schnięciem u mnie tak, że nie zwracam na to uwagi. Ale jutro rano będę robiła pranie to mogę sprawdzić. :D
A chłonne są super, bo zaraz na początku jak je kupiłam to jak wyjęłam z kieszonki, to były ciężkie że hoho. ;)
-
Cytat:
A może jest w Katowicach jakiś sklep z wielorazówkami?
Sklepu nie ma ale są dziewczyny które używają pieluszek.
Jak chcesz to możemy się spotkać na takie pieluszko-spotkanie,przyniosę pieluszki do pomacania i trochę wiedzy do przekazania :wink:
-
Ojej jestem pod wrażeniem.
Dzięki yetta za "wykład" :P . Po Waszych postach zaczeło świecić światełko w tunelu :lol:
Zamówiłam dziś pierwszą pieluszkę, zobaczymy jak przyjdzie.
Mój synek ma dopiero 2 miesiące, więc pewnie zdąże dużo popróbować, szkoda, że przy córeczce nie miałam pojęcia o takich wielorazówkach, dla mnie byla tylko tetra. Mam nadzieje, że jutro znajde chwile, żeby coś popisać i mam jeszcze tyle pytań, dziś już późno i mąż krzyczy, że pewnie znów o pieluchach czytam :roll: .
Życze wszystkim dobrej nocy.
Stokrotka chętnie się spotkam, tylko z moimi urwisami bedzie to trudne, ale może faktycznie urządzić jakieś pieluszowe spotkanie w Katowicach, byłoby miło :P
-
No zakupiłam pierwszą pieluszkę IB snap, czekam z niecierpliwością az przyjdzie. Chciałabym kupic jeszcze kilka formowanych, żeby zakładać w lecie same, wydaje mi się, że nie bedzie sie pupcia w nich grzała, tylko nie wiem czy można je nosic same, mają one jakieś zapięcia no i czy są fajne, może któreś polecicie?
A z kieszonek to którą próbować czy wszystkie są jak BG one size, nawet myślałam, żeby ją kupić bo jedna na caly okres pieluchowania.
Śledze Wasze posty i widze, że polecacie wooderwods i jakąś pieluszke magiczną, która to?
-
Cytat:
może faktycznie urządzić jakieś pieluszowe spotkanie w Katowicach, byłoby miło :P
Jestem za, jestem za!! :jump:
-
Cytat:
ja używam tylko bambino mio, już ponad 4 miesiace
No właśnie, może coś*o bambino mio? Czy możesz mi podpowiedzieć, gdzie znajdę jakąś pełną informację na temat tych pieluch? Ciągle trafiam tylko na aukcje allegro, a ja bym chciała wiedzieć, w jakich są*rozmiarach, cenach itepe, itde :D
No i jak się sprawdzają*w zestawieniu z otulaczami - czy mają coś*zamiast otulacza? (te majtki np.?)
:?:
-
Cytat:
Zamieszczone przez AgaPe
Cytat:
No właśnie, może coś*o bambino mio? Czy możesz mi podpowiedzieć, gdzie znajdę jakąś pełną informację na temat tych pieluch? Ciągle trafiam tylko na aukcje allegro, a ja bym chciała wiedzieć, w jakich są*rozmiarach, cenach itepe, itde :D
No i jak się sprawdzają*w zestawieniu z otulaczami - czy mają coś*zamiast otulacza? (te majtki np.?)
Odpowiem ja. Kupiłam jakieś 2 tyg temu na allegro, dziewczyny gdzieś podawały jakiś sklep internetowy, ale tam było drożej. te majtki są jak otulacz PUL, tak przynajmniej pisały dziewczyny.
Podaje Ci link do ich strony internetowej http://www.bambinomio.com/.
Gdybys chciala cos wiecej wiedziec to pisz.
-
Dzięki, Madzik, już tam zaglądam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez AgaPe
Cytat:
madzik0711 już odpowiedziała gdzie sobie możesz o nich poczytać. Jak dla mnie są ok. Wiem, że nie mam porównania z innymi pieluszkami. Ale ja patrzę na pieluszki z praktycznego punktu widzenia: są chłonne, łatwo się zakładają, rzepy się nie odpinają, mąż umie założyć, nie są bardzo drogie (droższe niż tetra, ale duuużo tańsze niż kieszonki, AIO itp), więc czego chcieć jeszcze? Jak masz jakieś pytania to pisz.
-
Cytat:
madzik0711 już odpowiedziała gdzie sobie możesz o nich poczytać. Jak dla mnie są ok. Wiem, że nie mam porównania z innymi pieluszkami. Ale ja patrzę na pieluszki z praktycznego punktu widzenia: są chłonne, łatwo się zakładają, rzepy się nie odpinają, mąż umie założyć, nie są bardzo drogie (droższe niż tetra, ale duuużo tańsze niż kieszonki, AIO itp), więc czego chcieć jeszcze? Jak masz jakieś pytania to pisz.
Joasia, dzięki! A czy można na nie stosować każdy otulacz? Próbowałaś? Bo wiesz, praktyczna strona to jedno, ale te cuda, które szyją forumowe dziewczyny aż proszą się, by je światu pokazywać :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez AgaPe
Joasia, dzięki! A czy można na nie stosować każdy otulacz? Próbowałaś? Bo wiesz, praktyczna strona to jedno, ale te cuda, które szyją forumowe dziewczyny aż proszą się, by je światu pokazywać :D
Oj wiem, bo nieraz zaglądam i oglądam, oglądam... :) Może na lato się skuszę, bo wtedy dzieć bez rajstop biega. Wydaje mi się, że można na nie stosować inne otulacze. To mniej więcej tak jakbyś sobie dwie tetrowe złożyła (na pół, i znowu na pół, i jeszcze raz na pół). Taką grubość mają te pieluszki do składania w rozmiarze 7-16. Czyli jak otulacz przystosowany do pieluszek składanych to powinien pasować. Nie wiem jak te otulacze przygotowywane na formowanki.
-
No podobno część otulaczy (nie wiem czy wszystkie) pasują na większość formowanek. Więc będziemy widzieć. A bambino mio są w 2 rozmiarach, zgadza się? Na ile ten pierwszy wystarczy? Chodzi mi o miesiące, plus minus, bo kilogramy na razie niewiele mi mówią...
-
Młody ma 2,5 i sa spokojnie dobre, chociaż widze, ze coraz wieksze to jego siku. :szok: Mam zamiar pózniej uzywac je jako wkładów do kieszonek, pisały dziewczyny, ze tak robia., wiec sie nie zmarnuja. teraz mam zamiar kupic otulacz IV i spróbowac do niego wkładac tetre i bambino mio, dam znac, bo majteczki S sa juz takie na styk, zreszta mam jedne do odstapienia, te w gwiazdki, nowe, nieuzywane. Ale ja kupilam pozno te pieluszki jak młody miał 6 kg. Wszystko zalezy jak duze dziecko Ci sie urodzi, boprzybiera średnio 700-1000 g/miesiac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez AgaPe
No podobno część otulaczy (nie wiem czy wszystkie) pasują na większość formowanek. Więc będziemy widzieć.
ja nie mam żadnej formowanki, więc nie wiem czy otulacze bambino mio na nie pasują.
Cytat:
A bambino mio są w 2 rozmiarach, zgadza się? Na ile ten pierwszy wystarczy? Chodzi mi o miesiące, plus minus, bo kilogramy na razie niewiele mi mówią...
bambino mio mają pieluszki do składania w dwóch rozmiarach. A majteczki chyba w 5. Co do pieluszek to ja mając półroczną karolinę od razu wskoczyłam w te drugie i było ok. Te pierwsze są po prostu trochę mniejsze, żeby małemu dziecku wielkiej ilości materiału między nogami nie montować :) Potem te mniejsze też mogą być używane, tylko trochę częściej zmieniane niż większe.
A majteczki ja kupiłam 2 sztuki tych 7-9 kg i 2 szt następnych. Z reguły mi 2 sztuki wystarczały, a jak był wielki problem to zakładałam te większe sporadycznie. W miesiącach to ok 6tego miesiąca zaczęłam 7-9kg i jeszcze ich używam (11mc). Ale moja karolina to szczypiorek, więc pewnie dlatego tak długo się jeszcze w nie mieści.
-
bambino mio pieluchy sa w 2 roZmiarach, a majteczki maja wiecej rozmiarów
-
Cytat:
Wszystko zalezy jak duze dziecko Ci sie urodzi, boprzybiera średnio 700-1000 g/miesiac.
Mój syn przybierał na wadze początkowo po 1200g na miesiąc. Córcia tylko 500g. Oboje wyłącznie cycowi. Także bardzo różnie to jest. :roll:
-
A w czym są*lepsze BM od grubej tetry? Bo ja cały czas myślałam, że BM to takie gotowce (coś*jak formowanki), na które zakłada się majtki (PULe i insze otulacze) - Wy mnie dopiero oświeciłyście, że je też się składa... :oops:
-
BM to prefoldy,czyli prostokąt materiału składającego się z kilku warstw (najczęściej w części środkowej tych warstw jest więcej).
na ekobaby.pl jest to opisane dokładniej,np.:
http://www.ekobaby.pl/ep_instrukcja_skladania.php#4
-
Cytat:
Zamieszczone przez magda1980
Dzięki, Kochana!
-
Tak to sa pieluszki do składania, ale o niebo lepsze od tetry, przynajmniej tej mojej. Odkad mam BM najpierw uzywam ich, a w ostatecznosci tetry.
-
Cytat:
majteczki S sa juz takie na styk, zreszta mam jedne do odstapienia, te w gwiazdki, nowe, nieuzywane.
A nie masz ochoty ich odsprzedać? Zresztą jak masz używane, a dzieć się*w nie mieści, i w stanie są przyzwoite, to by mnie takie eski też*interesowały... ;)
-
te w gwiazdki mge Ci odsprzedac, a te pozostałe tzn 2 pary białych jeszcze młody nosi, ale już niedługo beda za małe ew wtedy sie umówimy, jakbys chciała:)))
-
-
-
Wysłałam Ci na priva, ale ne wiem czemu mi cały czas wisi w wiadomościach do wysłania :szok:
-
-
Cytat:
Wysłałam Ci na priva, ale ne wiem czemu mi cały czas wisi w wiadomościach do wysłania :szok:
Spoko, spoko, tak się czasem dzieje, one potem jakoś*tajemnie są dostarczane z tych skrzynek do adresata :) Zawsze możesz napisać drugi raz, hihi :lol:
-
mam nadzieje, ze doszedł :P