-
Franiszki
Nie wiem czy tak można wklejać-nie chcę być posądzona o reklamę;)
http://www.franiszki.pl/
Ja najpierw zakupiłam jedną,ale moim zdaniem była za mała(no malutka była)i dostałam potem większą.Ciekawa jestem jak jest z tymi materiałami w środku,bo duży wybór jest.Ktoś już kupował je?
-
No i jak się sprawdza? Jaką kieszonkę zamówiłaś, w sensie jaki materiał oprócz PULa?
Napisałam maila do "wytwórczyni" ale może szybciej zaspokoisz moją ciekawość - Ile kosztują?
-
na jej stronie masz odpowiedź:
Pieluszki szyję z tkanin znajdujących sie w mojej ofercie.Są typu kieszonka i składają się z warstwy zewnętrznej i wewnętrznej.
Tkanina zewnętrzna to PUL drukowany lub jednokolorowy.
Tkanina wewnętrzna to do wyboru;
-frotka bambusowa
-dryliner (tzw. sucha pieluszka)
-coolmax
-polar
Na Państwa życzenie uszyję pieluszkę w każdej dowolnej konfiguracji tkanin z rzepami lub napami.
-
pieluszki były na all u tej sprzedającej http://allegro.pl/show_user.php?uid=3710677 po bodajże 35 zł (ale głowy nie dam) bez wkładek
-
większa kosztuje 37zł.(35to najmniejszy roz.)Ja mam wersję bambus 60%,bawełna 20%,poliester 20%.Pieluszka fajna-tylko troszkę dłużej schnie niż kieszonki pul(w środku polarek). No i mam na rzepy,a jednak wolę na napy.Wzięłabym jakąś inną kombinację teraz,ale nie wiem jaką.Kupiłam na allegro i dostałam dziś na pocztę link do tej strony.A mam jeszcze wkłady konopne od tej pani i suchą pieluszkę(ale ta sucha mi nie podeszła).
-
ja właśnie koresponduję ;)
żałuję jednak, że nie ma onesize-ów... bo m/l są od 10,5 kg... a my tu mamy niecałe 9. :(
mam info, że duża z polarkiem 36, a z coolmaxem 30 :ninja:
(s/m 34 i 28)
-
Ja też pisałam do tej pani,że one size byłyby najlepsze,ale jej zdaniem nie:( Może jednak jak więcej osób będzie chciało one size to zacznie takowe szyć.Ten rozmiar s-m(3-10kg.)który zakupiłam to maleństwo było-moim zdaniem 10kg.nie da się w to wsadzić.Ten drugi M-L(10-16kg.)to akurat super na mojego 7kilowca-ale wątpię że będzie dobry na 16kg.Nie wiem dlaczego uważa,że one size to zbyt duży kompromis.
-
-
Możliwe;) Mi tam nie uśmiecha się kupować ciągle nowego rozmiaru-tym bardziej że nie są aż tak tanie 37zł.(bez wkładu)to chyba nie jest mało.Nie wiem jak wyglądają z napami.Jakby były one size to bym kupiła wiecej a tak skuszę się chyba tylko jeszcze na jedną.Zreszta powoli przechodzę z kieszonek na tetrę i otulacz więc zapasów nie będę robić.A Pani bardzo miła,bo trochę z nią powymieniałam poglądów na temat tej pieluchy co ją kupiłam.
-
cenne to co piszesz o rozmiarze :)
to ja zamówię Lkę. zobaczymy co z tego wyniknie.
-
Ja kupowałam z allegro-to były początki.Może teraz te rozmiary jakoś bardziej zbliżone do normalności.Choć ja jak będę kupowała to nie zaryzykuję s-m.Wolę mieć większą niż za małą-naprawdę ciężko mi było dopiąć tą s-m(a mój synek tłusty nie jest).No może z jednym wkładem z mikrofibry dopięłaby się bez problemu.Mój waży teraz 7kg.i ta większa mi odpowiada.
-
Właśnie boję się "nieznanych" rozmiarówek... moja córka ma ok. 10 kg. a np. Stretchies Tots Bots (te do 16 kg) są na nią idealnie na styk... Taką ma budowę: grubiutkie nóżki i okrągły brzuszek, chociaż może dziecko od 12 miesiąca rośnie "inaczej" i te pieluszki to uwzględniają...
Czyli rozmiarówka pieluszek tej Pani jest dosyć mała?
-
Właśnie odebrałam maila od pani Kasprzak - pieluszka z jednokolorowego PUL z dryliner L 27 zł., a z konopią 30 zł. Wkład konopny 15 zł. To chyba nie wychodzi tak najdrożej... a i podobno te pieluszki to "biodrówki" (coś jak IB) więc może dlatego wydają się małe... Chyba się skuszę na taką z materiałem coolmax...
-
IMO to bardzo tanio - materiały są wściekle drogie, wiem, bo szyję z tych samych :) A cena taka jak chińskich. Gdyby nie to, że lubię szyć i mam frajdę, że córce własne pieluchy zakładam, to bym kupiła i się nie bawiła. Tylko że to nie sklep, ciekawe, jak z podatkami...
-
To rzeczywiście tani z jednokolorowego.Ja mam małpki to roz.l 37zł.Jak wypróbujesz coolmax daj znać,bo jak jednokolor kosztuje 27 to też się skuszę.
-
można zamówić onesize'y :) +2pln
-
A do której ze znanych pieluszek ,szanowne koleżanki by je porównały?????????<może można prosić właścicielki o pomierzenie..pliss!!!!!!!!>
-
Zamówiłam 1 kieszonkę PUL+ coolmax i 1 formowankę bambusową pomarańczową w słoneczka na zdjęciu materiał wygląda ślicznie ;-) Pani też szyje formowanki, przy czym formowanka z bambusa wychodzi 30 zł. mniejsza, 33 zł. większa). Zamówiłam też wkłady konopne (po 15 zł.) i myjki z bambusa i konopii (są po 3 zł., najtańsze markowe są w sklepach od 5 zł. wzwyż)
Jak już je będę mieć, zdam relację jak się sprawują ;-)
-
ja zacznę porównywać w przyszłym tygodniu, bo będą wysłane w poniedziałek :)
-