-
ONO natural - nosidło ergonomiczne...
-
No to i my pochwalimy się fotkami z testowania nadmorskiego ;-)
nosiło się super, nawet mążsiędał przekonać. Niestety z 4latkiem już nie było tak łatwo, więc na 4latku nieprzetestowane... nadrobimy za 2 tygodnie bo teraz nosidło "wyjeżdża" beze mnie ;-) na wakacje z koleżanką.
http://morepig.pl/wp-content/gallery...g_0561_vga.jpg
http://morepig.pl/wp-content/gallery...g_0645_vga.jpg
http://morepig.pl/wp-content/gallery...g_0667_vga.jpg
http://morepig.pl/wp-content/gallery...g_0846_vga.jpg
warte swojej ceny a nawet więcej (tzn jakby było droższe to też by było warte :D)
nosi dobrze, miękkie panel otula malucha ale wystarczająco dobrze niesie.
jak dla nas pasy są za długie :D musieliśmy się nimi owijać 3razy :hide:
pierze się w pralce, schnie standardowo- jak chusta. leciutkie i zwija sięw mał tobołek, torba niepotrzebna :)
-
super zdjecia ;) mam nadzieje, ze moja 3latka nie bedzie sie buntowala, bo chustowac nie chustowalam jej od wieeeelu miesiecy. ale gór nie zdobedzie na wlasnych nozkach - tego jestem pewna :)
-
Odynko, a masz zdjecia od "frontu", wersji sztruksowej i bawełnianej?
-
tzn?:) jak od frontu?:) dziś proszę do mnie drukowanymi literami bo pada i głowa mi pęka;)
-
w sensie chyba widok z przodu ;)
-
Chodzi mi o pasy, czy sa wiazane, czy na klamry? Ze zdjec z panelem nic dla mnei nei wynika:oops: Ja kompletnie zielona w dziedzinie nosidel, a szukam czegos dla Młodej:-)
No wlasnie, z przodu ( przyjmując, ze "z tyłu" noszacego, czyli na plecach siedzi dziecko). Kurdem, namotałam?
-
na zdjęciu z tatusiem widać klamrę ;) A ja jestem ciekawa co z tymi pasami górnymi, bo ze zdjęcia wynika że kończą się gdzieś pod nogę dziecka. Jestem ciekawa jak to jest rozwiązane.
-
Bardzo fajnie wyglądają te nosidełka. Sama bym się skusiła, ale ostatnio kupiłam ABC Larissa ;)
-
No wlasnie mi sie spodobały, cena mi sie spodobała, wiec pewnie kupie:-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnen
na zdjęciu z tatusiem widać klamrę ;) A ja jestem ciekawa co z tymi pasami górnymi, bo ze zdjęcia wynika że kończą się gdzieś pod nogę dziecka. Jestem ciekawa jak to jest rozwiązane.
no właśnie. patrzyłam na te zdjęcia i nie wiedziałam, o co chodzi . dopiero jak napisałaś. w znanych mi ergo pas naramienny kończy się nad nóżką. ciekawe...
ono pięknie otula malucha.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
myszamisiowa
no właśnie. patrzyłam na te zdjęcia i nie wiedziałam, o co chodzi . dopiero jak napisałaś. w znanych mi ergo pas naramienny kończy się nad nóżką. ciekawe...
ono pięknie otula malucha.
Patrząc na zdjęcia Odynki sądzę że górne pasy są jak w MT, czyli hybryda ;)
Pod nóżką kończą się pasy w Calyxie ale jakoś tak mam wrażenie że się tam klamry w nóżkę wbijają....
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Agnen
Patrząc na zdjęcia Odynki sądzę że górne pasy są jak w MT, czyli hybryda ;)
Pod nóżką kończą się pasy w Calyxie ale jakoś tak mam wrażenie że się tam klamry w nóżkę wbijają....
tak, to jest hybryda :)
czyli na dole mamy pas z klamra (jest z boku, ulatwia to rozpinanie) a gorne pasy sa wiazane jak w MT
http://morepig.pl/?attachment_id=166 tu widac jak wiążę
a tu widać kokardkę :D
http://morepig.pl/wp-content/uploads...08/nosidlo.jpg
-
o mamo przepraszam ale.. nie dostałam powiadomień z tego wątku...
tak jest to hybryda, w pasie jest klamra jak w ergonomikach, górne pasy są wiązane jak w MT i tak samo je wiążę - tu na zdjęciu zawiązałam nieco inaczej niż zawsze...
-
No to juz mam :lol: pierwsze wrazenie: fajny :thumbs up: hanka oczywiscie od razu mi wskoczyla i wlasnie zasnela na plecach. wrocilysmy z przedszkola to zmeczona byla :thumbs up: fajny ten kapturek, choc moglby byc cienszy. suuuper ten pas biodrowy! szkoda, ze reszta nie jest na klamry, ale jak zawiaze tybetana to jest ok :thumbs up: praktycznie przetestuje go za tydzien - w gorach i wtedy dam znac i werbalnie i fotogenialnie :hello:
-
Nosidło przetestowane na 20 miesięcznej Alutce.
Bardzo dobrze nam sie nosiło !!
Po 3 godzinnym noszeniu dalej nie czułam cięzaru na plecach
Fajnie wykonane z przyjemnego materiału ,lekkie
Dobrze wypełniony pas biodrowy
Super rozwiazaniem sa pasy do wiazania jak w mt bo mozna dociągnac dziecia do siebie
Podobają mi sie guziczki na zagłowek:mrgreen:
Jedyny minus to brak gumy zabezpieczającej przy zapięciu pasa biodrowego ,ale z tego co wiem ma byc poprawione
Z czystym sumieniem daje 5 z minusem za gumę własnie
Dziekuje za mozliwosc testowania :D
-
-
Dzięki uprzejmości dziewczyn mogliśmy już z Szymkiem potestować nosidło ONO natural.
Pierwsze moje wrażenia były pozytywne, chociaż pomyślałam sobie, że to nosidło kojarzy mi się bardziej z okresem jesienno – zimowym, bo jest ono takie grubsze i hmm jak to nazwać „solidne” :) Jakoś nie pasowało mi do letniej pory. Ale tutaj wrażenie było jednak mylne, testowaliśmy przy pięknym słoneczku i nie było nam wcale za ciepło ( u Szymona wnioskuję to tym, że się nie spocił i dobry humor miał ;) ).
Napiszę może po kolei moje spostrzeżenia :
- nosidło ciekawe po tym względem, że oczywiście posiada pas biodrowy, więc dziecko ładnie osiada, a całość fajnie się trzyma na biodrze, z drugiej strony natomiast górna część jest skonstruowana podobnie do MT, dzięki czemu można dociągnąć samemu. Stwierdziłam, że ma to i plusy i minusy – po pierwsze trzeba umieć dobrze dociągać i pamiętać o tym, ale jak się już dociągnie, to jest lepiej niż w zwykłym nosidle. Z drugiej strony miałam taką sytuację, że Szymon niesiony z przodu, opadł mi po jakimś czasie – przypuszczam, że nie przyłożyłam się do dociągnięcia i to dlatego ;) ( spieszyliśmy się do lekarza ), oczywiście problemem nie jest dociągnięcie nosidła już w trakcie użytkowania. Ogólnie konstrukcja - pozytywnie :)
- pasy u góry nosidła fajnie wypełnione, wygodnie jes, pas biodrowy również :)
- dla nas totalnie za mały panel, ale to nie nowość, bo dla Szyma wszystko za małe A z tego co widziałam u Odynki w sklepie jest tylko jeden rozmiar. Przy czym zaznaczam, że Szymon jest naprawdę wysoki jak na swój wiek ( 16 miesięcy ) i ma długaśne nogi.. nosidło na pewno nie sięga od kolanka do kolanka. Natomiast jeśli chodzi o mniejsze dzieci – można regulować szerokość panela za pomocą takiego ściąganego sznurka. Nie wiem na ile się sprawdza w rzeczywistości, bo jak wspomniałam, dla nas nie trzeba było zwężać. Mogę tylko powiedzieć, że ten sznurek nie przeszkadzał nam kompletnie w użytkowaniu.
-nosidło posiada praktyczną kieszonkę na panelu, ja lubię takie gadżety :)
- kapturek się u nas sprawdził, kiedy Szymek zasnął kapturek porządnie trzymał główkę. Dla mnie kontrowersyjne jest jedynie zapięcie tego kapturka – na guziki – nawet nie chodzi konkretnie o zapinanie, bo myślę, że można dojść do wprawy ( choć ja wolę zatrzaski ), ale szczerze powiem, że bałabym się odprucia guzika po jakimś czasie użytkowania. A ponieważ dziecko ma dostęp go tych guzików ( Szymo jak był na plecach, to gmerał przy nich ) bałabym się, że oderwie i połknie. Jak dla mnie to minus tego nosidła, ale myślę, że do naprawy ;) Chyba, że to ja jestem taką przewrażliwioną matką, albo mój syn to taki wszędodotykalski zbój ;)
Ogólnie stwierdzam, że nosidło fajne, dobrze nosi, wytrzymało co prawda krótsze niż 3 godzinne trasy( widać mniej wędruję niż Gosia ;) ), ale dobrze mi się w nim nosiło. Szymo wyglądał również na zadowolonego :) Oceniam na 4+ + :)
A mnie tylko szkoda, że nie można było potestować dłużej, ale niech służy teraz innym :)
Zdjęcie postaram się wrzucić wieczorem :)
-
pytanie Off Topic :D
jakiego koloru nosidło poszło w testy? bo one się różnei zachowują i ja mogę jakby co puścić inny kolor. wtedy więcej mam przetestuje :)
-
Oj, to ja bym baaaardzo chciala przetestowac, bo jakos sie nie moge na wlasne zdecydowac:-)