-
Spodenki na wielo-
Stoję przed wyborem pieluszek wielo-. Zastanawiam się jak to będzie gdy zrobi się chłodniej i synkowi będę zakładać spodenki. czy pielucha wielo- zmieści się w spodenki? A może trzeba wybrać jakieś pieluchy żeby je nosić? Wiem, że w domu można zakładać getry. Na wyjścia jednak wydają mi się niedostatecznym strojem.
z góry dziękuję za wszelkie wskazówki
-
Spokojnie, wszystkie mamy wielopieluchujace ubierają w normalne ubranka swoje dzieci ;) Ja jedyny problem jaki miałam to z bodami, ale wtedy sprawdzały się przedłużki ;)
-
My śmigamy tylko w pieluszce na dwór. Wielo powinny sie bez problemu zmieścić w kupne spodenki, no chyb że są jakieś mega obcisłe, ale wielo jest gruba
-
Spodenki dla małych dzieci sa luźniejsze lub wykonane z dodatkiem elastycznych włókien, zeby zapewniać swobodę ruchów. Tak wiec wielo nie powinno nic tu utrudnić. Nigdy mi sie to przynajmniej nie zdarzyło.
-
My na wielo ubieramy po prostu ciepłe dresowe spodenki. Sztywny sztruks czy jeans odpada.
-
no i czasem większy rozmiar rajstop, ale generalnie wszystko się ładnie rozciąga.
jakie wielo pieluchy planujesz kupić?
-
Wow! Chustokobiety! Ale odzew! DZIĘKUJĘ :)
Jakie to budujące poczuć takie wsparcie w drodze!
Ok-to co piszecie brzmi sensownie-faktycznie pooglądałam ubranka-mogę przecież też większe kupić.
Agulinko-pytasz jakie pieluchy planuję kupić. Ot-na razie się rozglądam i zbieram informacje.
To zależy bowiem od tego, czego się dowiem.
Wielo chcę zastosować ze względu na NHN, którego próbujemy od 1,5 tygodnia. Mam taki pomysł-nie wiem czy słuszny-że jak Młody będzie czuł, że ma mokro to może wzmocnią sie jego sygnały i będę mogła pomóc mu załatwić potrzebę nie tylko przed i po aktywnościach.
Jeśli to słuszne-to myślałam o kupnie otulacza PUL (nappy me) lub (to pomysł z dzisiejszego poranka) wełniany spodenek.
Myślę też o nocy-tu myślę o AIO lub kieszonce-a może formowance Tetro w otulacz.
Jeśli są jakieś refleksje na to co napisałam chętnie je poznam
-
no i kupuj szersze w biodrach spodenki. Ale i tak wielo mieszczą sie pod 99% spodni jakie można kupic niemowlakom
-
Nigdy się specjalnie nie zastanawiałam podczas zakupów czy dane spodenki dadzą się założyć na wielo i też nigdy nie było z tym problemu (nawet wąskie tzw. rurki dla córy wchodziły bez problemu). Wielorazówki aż TAK wielkie nie są.
-
Kupuję ciuchy, po których widzę, że są szersze/wyższe w pupie. Miewałam problemy ze zmieszczeniem swojego dziecka w niektóre, bo fasony są naprawdę różne. Tak było zarówno w przypadku Miłosza, jak i Maksa.
-
wszelkie alladynki, baggy są super :) nic nie uwiera i duuuuzo miejsca nawet na najwiekszą wielo :) Ale ogólnie zwykłe bawełniane spodenki też pomieszczą, pod warunkiem, że są wyższe w stanie. Z body faktycznie może być rożnie, ja zazwyczaj zakładam rozmiar wieksze.
-
Spiochy, półśpiochy, spodenki "miękkie" bez problemów.
Odpadają takie "dorosłe" - sztruksy, jeansy, takie które są sztywne.
-
My mamy dwie pary jeansów i tez dają radę :) (next i h&m).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Nie miałam ze spodenkami żadnego problemu, a w pieluszkowych czasach Niunia nosiła i rajstopki i legginsy i jeansy. :)
-
Również nie miałam żadnych problemów, no może przy bardzo wąskich typu rurki nie weszła każda pielucha ale wtedy nakładałam itti bitti i po problemie. Dzieciaki nosiły każdego rodzaju spodnie, nawet bardzo obcisłe. Ale to chuderlaki- może dlatego nie byłoproblemu
-
U mnie najbardziej sprawdzało się dresiwo, alladynk, joggersyi i legginsy. W dżinsy raczej sie nie wciskaliśmy. Dodam ze Fr do grubasków nie należał.
-
U nas jak u dziewczyn: dresy, legginsy, alladynki :) Nie używamy dzinsów i sztruksów. Nie będziemy też w tę zimę (urodziliśmy się w grudniu 2013) nosić rajstop...brrr...tylko leginsy bawełniane/lub wełniane + skarpety.
-
U nas z żadnymi spodniami/rajstopkami nie było problemu. L. nosi dresy, legginsy, spiochy i pół śpiochy. Z jeansami jeszcze prob nie było, ale to dlatego że nie lubię ubierac takiego malucha w sztywne, krępujące ruchy rzeczy.
-
Nigdy nie kupuj sztruksów i ciasnych geterek/rajstopek. W to nawet jednorazówki nie wchodzą a dziecku niewygodnie.
-
a u nas po domu tylko rajstopki + skarpetki z ABS, bo jak młody ma spodnie dresowe to nie ma mowy żeby ubrał na nogi jeszcze skarpetki i biegał boso :-)