Czy któraś z Was ma może minibiblię w obrazkach? taką:
http://bonito.pl/k-1005156-minibibli...FdOWtAod820Aeg
warto? Małgosia woli teraz już kolorowe książeczki, a nie te czarno - białe. Czy śliniące się niemowlę jej nie zajedzie?
Wersja do druku
Czy któraś z Was ma może minibiblię w obrazkach? taką:
http://bonito.pl/k-1005156-minibibli...FdOWtAod820Aeg
warto? Małgosia woli teraz już kolorowe książeczki, a nie te czarno - białe. Czy śliniące się niemowlę jej nie zajedzie?
Nam się zrobiła wielotomowa i mam zastrzeżenia do kilku odgłosów ale pozamieniałam je na inne przecież synek i tak nie umie czytać ;-)
buahaha rzeczywiście, ale w sumie one zrobione tak samo więc jeden pies i tak się będzie rozpadać tylko odgłosy paszczowe z deczka inne ;-)
idę spać...
a widziałyście taką serię z Wilgi:
http://ksiazkiobrazkowe.blogspot.com...ie-czarow.html
?
są jeszcze Przygody Pinokia i Królewna Śnieżka
padłam, jak zobaczyłam w Empiku
cena masakryczna, ale Alicja mnie kusi w arosie :duh:
Karusku, jak mogłaś! Jak mnie już też szlachetny minimalizm zaczął ogarniać!
Niektóre pomysły w Alicji zerżniete z Sabudy, ale wygląda 'atrakcyjnie' :) Ciekawe, jak ten tekst, bo Wilga to Wilga ;) - nie można jej zaufać w tej kwestii...
W bonito po 41,99 zł. Chyba się skuszę... A że nie wiem, na co, to chyba na wszystko /trójpak... :hide:
niemożliwe, że wrzuciłam coś, czego jeszcze tutaj nie było :D
mówicie, że spieszyć się w arosie, bo wykupicie? ;)
Karusku!!!!!!!!!!!!!! No nie!
Przepiękne są! :heart:
karusku, ja na pewno nie kupię, tak tylko się zachwycam - jest czym :)
Piękna ta Alicja. W literackiej kosztuje 36,95 jakby co :)
mnie przeraża ta bajka i nie wiem jak musieliby ją wydać bym musiała ;) kupić
jak laski poproszą to będą miały ale sama z siebie nie
A ja wzięłam kilka książek z działu uszkodzone w NK - W dolinie Muminków za 9zł, Baśnie polskie za 8zł i Kasdepke "tylko bez całowania" za 10zł oraz 2 akademie detektywa pozytywki po 3zł. Mam nadzieję, że mocno uszkodzone nie będą... i już się boję co to będzie, jak jeszcze dołożą coś ciekawego. Szkoda tylko,że wysyłka 9 zł :/
okoani, uszkodzeń najczęściej prawie nie widać. Na kilkanaście kupionych tam książek widoczne uszkodzenia miałam na 2 (na jednym ślad po naklejce promocyjnej na okładce, na drugiej wgłębienie w okładce)
metis - te rozsypane karty mi przypominają wersję angielską. Ale skoro na tamtą nie ma szans, jeśli się ktoś nie bawi na Ebayu, to taka wzorowana wersja też może być ;)
Karusku, Nalio - Właśnie czytałam wcześniej wasze opinie i jeszcze kogoś, że te uszkodzenia, to jak nie uszkodzenia i dlatego zaryzykowałam. Co ciekawe po złożeniu przeze mnie zamówienia Muminki i Kasdepke zniknęli z listy ;) Teraz tak sobie myślę, że może i dobrze, że ta wysyłka taka droga, bo pewnie co kilka dni bym coś zamawiała (Karusku - to Twoja wina, bo to Ty w wątku podałaś linka do tych okazji!) :]
Alicję kupiłam na prezenty dla znajomych dziewczynek- pieknie wydana, ale jej maja więcej egzemplarzy bo to z końcówki nakładów wrzucone na stronę. Ogólnie na Nk staram sie zaglądac tak rzadko jak się da, bo kusza te niskie ceny na wyprzedaży, oj kuszą, ale przesyłka juz nie...więc jak kupuje to hurtem :)
Karusku, zmartwic CIe musze - Agnen pisala kiedys o tej ALicji. tylko to chyba dawno bylo. widzialam Krolewne Sniezke w wersji ang. i jakos mnie nie przekonala, mimo, ze moi lubia takie ruchome i interakcyjne ksiazki... ani wizualnie ani tresciowo jesli dobrze pamietam...
piękna ta Alicja! taka-timo-burtonowska:-)
tyko podobno treść jest trochę okrojona
Hmm, zupełnie nie dla dzieci, ale smakowite: BUW robi kiermasz książek, których z różnych powodów pozbywa się z biblioteki. Czasem są bardzo zniszczone, czasem już maja nowsze wydania a czasem do dalibóg nie mam pojęcia. Ceny od 1 do 3 zł za sztukę. Dużo historii, literaturoznawstwa i literatury po prostu. Wyszłam dzis obładowana, płacą c za wszystko 8 zł.
ach i och w czasach studenckich żeśmy z mężem obładowani wychodzili, a w najbliższy weekend targi historyczne w arkadach kubickiego!!
Wiem, że gdzieś tu było o książeczkach o tematyce świątecznej .. podpowiecie, na której stronie?
A ma może ktoś z Was Boże Narodzenie wyd. Wilga? http://aros.pl/okladka/200/boze-narodzenie-wilga.jpg
u nas wyżej wzmiankowana Alicja od dłuższego czasu czeka w szufladzie na Mikołajki - po tym, jak w wątku dopytywałam które tłumaczenie lepsze, doszłam do wniosku, że na razie córce powinno starczyć "smaczkowa" Alicja bajko-grajkowa + skrócona ale za to "interaktywna" timo-burtonowska (szast :)) książka, dzięki czemu decyzję w kwestii wyboru wydania pełnego tekstu odłożyłam na później ;) Czy chwyciła mogę napisać za jakieś 2 tygodnie.
Na amazonie można nieco zajrzeć do środka tych książek, przy okazji zobaczyłam i inne ilustrowane przez Zdenka Basica - ciekawe jak duża jest szansa, że wydadzą u nas te z serii steampunk? Jak rzadko w okolicach wątku kusi mnie coś dla siebie, o tyle Poego z tymi ilustracjami to bym sobie chyba nie odmówiła ;)
Z innej beczki - zadziwiające, że na okładkach polskich wydań tych bajek brak nazwisk autorów (są wewnątrz), trudno więc szukać tych książek w polskich księgarniach znając nazwisko Basica, w wypadku "Alicji..." jeszcze do tego jako autora wpisano Lewisa Carolla, wprowadzając czytelnika/nabywcę w błąd, bo nie jest to pełna wersja, ale opowiedziana przez Bogumiłę Kaniewską. Szczegółową i nie nazbyt pozytywną recenzję książki - z dużą ilością zdjęć i z filmikami, znalazłam tu http://pozarozkladem.blogspot.com/20...ie-czarow.html
u nas na tapecie pożyczona z biblioteki "Krowa Matylda", nawet dziś padło "moja ukochana krowa Matylda!", jak ktoś szuka książki dla dzieci 2,5-3,5 (choć i starszym pewnie będzie się podobało), to Matylda powinna się dobrze sprawdzać. Podobają mi się obrazki - pod pewnym względem bardziej pasujące do Nordqvista niż z tej Mamy Mu (sporo drobnych smaczków poukrywanych, kury w rozmaitych konfiguracjach etc)