-
Re: tylko dla INDIOfilek część II
Moja to piątka, więc mniej metrów. Przed praniem się jakoś bardzo wnikliwie nie przyglądałam, wzięłam i wrzuciłam do pralki, porządnie obejrzałam dopiero przy prasowaniu. Wiem tylko, że jedna luźna nitka leżała na wierzchu i myślałam, że to takie duże zaciągnięcie, ale na szczęście dała się zdjąć. Bardzo źle nie mogło być, bo by mi się rzuciło w oczy. Widziałam jeszcze jedną niepraną (niestety nie pamiętam czyją) na spotkaniu chustowym i też nie zauważyłam jakiś większych wad. Rozumiem Cię doskonale, tak rzadko mogę sobie pozwolić na zakup jakiejś nówki, że jak przyjdzie to piorę, prasuję (a to u mnie rzadkość), oglądam i się nacieszam. Szlag by mnie trafił, jakby była wadliwa.
-
Ja niestety ogladam każdą chuste :roll:
Lago ma 2pętelki/zgrubienie.
Widziałam na TBW wątek na temat limitowanych lnów i niedoskonałosci
Tuja,wklej fotki
Jak tego duzo,to nie da się lnu do Didka posłać w ramach gwarancji?
-
Marza, mogę odesłać do sklepu, także nie ma problemu, no tylko wymienić się nie da. Dlatego ciągle biję się z myślami, oddać czy nie.
postaram się jakieś fotki wkleić zaraz
-
-
Kurczę, aż zaczęłam oglądać. Rzeczywiście w niektórych miejscach są małe, na pierwszy rzut oka niewidoczne zgrubienia na żółtej nitce, ale w większości jak delikatnie się poskubie paznokciami, to da się je ściągnąć i potem obciąć nożyczkami. Znalazłam też jeden supełek na czerwonej, po lewej stronie przy końcu. Wieczorem będę miała aparat, to spróbuję zrobić zdjęcie. Ja mojej nie oddam. :D A wątku na TBW zaraz poszukam.
-
Dokładnie takie jak na ostatnim zdjęciu też miałam w dwóch miejscach i się pozbyłam przy pomocy nożyczek do paznokci. Tylko ostrożnie, żeby nie przeciąć nitki!
-
-
-
moje eibe tez mialo kilka zaciagniec ale jego nosnosc i wytrzymalosc powoduje ze mu wybaczam WSZYSTKO :P
-
Właśnie czekam na moje pierwsze indio :mrgreen:
I mam nadzieję, że będzie tak wspaniałe, jak je sobie wyobrażam 8))
-
Cytat:
Zamieszczone przez Bushido
moje eibe tez mialo kilka zaciagniec ale jego nosnosc i wytrzymalosc powoduje ze mu wybaczam WSZYSTKO :P
nic dodac ,nic ujac
:thumbs up:
poza tym jest cudownie mięciutkie(teraz) a nosi BOSKO!!!!
-
Takie "imperfekcje" jak na zdjęciu to niestety standard jeśli chodzi o lniane chusty. To nie wada, tylko specyfika lnianej nici.
-
Dziewczyny a czytałyście na stronie Didka, że lny Didymos zaleca prać tylko w płynnych środkach do prania? Podobno proszki do prania mogą zniszczyć strukturę włókna. Słyszałyście coś o tym?
-
Cytat:
Zamieszczone przez agatkie
Dziewczyny a czytałyście na stronie Didka, że lny Didymos zaleca prać tylko w płynnych środkach do prania? Podobno proszki do prania mogą zniszczyć strukturę włókna. Słyszałyście coś o tym?
oni chyba wszystkie chusty zalecają tak prac. bawełnę na pewno.
-
ja eibe piore tylko w plynie do prania.
glownie z tego wzgledu,ze proszek gorzej
sie wyplukuje.
-
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
Cytat:
Zamieszczone przez agatkie
oni chyba wszystkie chusty zalecają tak prac. bawełnę na pewno.
Dokładnie :thumbs up: ja też piorę tylko w płynnym proszku niezależnie czy chusta jest z dodatkami czy bez :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez MałaMi_0.2
I się doczekałam :mrgreen:
-
[quote=MałaMi_0.2]
Cytat:
Zamieszczone przez "MałaMi_0.2":2h9r4x17
I się doczekałam :mrgreen:[/quote:2h9r4x17]
wiesz że bez fotek to... :P pochwal się!! :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
wiesz że bez fotek to... :P pochwal się!! :D
Hihihi - fotki będą dziś, bo wczoraj oczywiście aparat zastałam rozładowany :roll:
Powiem tyle - mąż zareagował tak: I TO jest ta chusta? TO? Jak prześcieradło...
To już chyba wiadomo co, nie? :wink:
Edit: no i są fotki
http://img217.imageshack.us/img217/9572/dsc3590.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/105/dsc3595.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/7587/dsc3598.jpg
-
gratuluję nabytku :D
ciekawa jestem, jak się będziesz czuła w jedwabiu jako właścicielka takiego pięknego, kolorowego stosiku.
koniecznie napisz, jak wrażenia :)
-
pierwsze indio i to jakie!!! :D gratuluję :applause:
-
yena ja właśnie dlatego chciałam natura, żeby trochę tę pstrokaciznę przełamać 8)) Nie zawsze przecież człowiek ma chęć na kolor.
aneta.s Dziękuję, dziękuję :)
Żeby je mieć poszłam z mężem na układ: ja dostaję Indio - on weekend na rybach :lol:
I tak twierdzę, że zrobiłam lepszy interes.
-
Cytat:
Zamieszczone przez MałaMi_0.2
yena ja właśnie dlatego chciałam natura, żeby trochę tę pstrokaciznę przełamać 8)) Nie zawsze przecież człowiek ma chęć na kolor.
aneta.s Dziękuję, dziękuję :)
Żeby je mieć poszłam z mężem na układ: ja dostaję Indio - on weekend na rybach :lol:
I tak twierdzę, że zrobiłam lepszy interes.
no ba!!
fajowy i bardzo ładnie się komponuje z kolorkami... :)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez kam.xt
mój staruszek indio tiefblau w akcji, jakże udanej! Dziecię przespało rekordowe 2 godziny
Co tam indio! (choć bardzo Wam pasuje) - jaka fryzura fajna!
-
kam.xt ślicznie wyglądasz :applause:
indio też fajne.
a plecaczek git!!!
ja to nigdy nie umiem tak naciągnąć tej górnej poły w prostym,żeby głowa nie opadała :roll:
-
Hihihi - fotki będą dziś, bo wczoraj oczywiście aparat zastałam rozładowany :roll:
Powiem tyle - mąż zareagował tak: I TO jest ta chusta? TO? Jak prześcieradło...
To już chyba wiadomo co, nie? :wink:
Edit: no i są fotki
http://img134.imageshack.us/img134/105/dsc3595.jpg
a co to jest to na dole stosiku ??
-
Dzięki!
Cytat:
Zamieszczone przez skybear
ja to nigdy nie umiem tak naciągnąć tej górnej poły w prostym,żeby głowa nie opadała :roll:
Ja też nie umiem, to mój M naciągał, jak widać aż za bardzo, mówię mu: zrób zdjęcie, muszę zobaczyć czy jest otwór wentylacyjny, okazało się że nie ma, musiałam poluzować :roll:
nie jest to czasem amazonas lilipop? a jeśli tak to nie wie ktoś gdzie to cudo mozna kupić?
-
Wygląda raczej na Babylonię Fruit Cocktail.
-
No co wy? To Babylonia :)
Żaden unikat, ale bardzo wygodna chusta :)
-
qrcze nie wiedzialam ze ta babylonia taka ladna nooo na zdjeciach pogladowych w sklepiku wyglada gorzej
a w temacie purpura - moj tez przybyl troche zaciagniety; juz zaczynam sie przyzwyczajac ze indio tak ma; czekam kiedy go sama zaciagne...zwlaszcza ze te sa dosc luzno tkane; ultramaryn np jest taki scisly ze mam nadzieje sie uchowa bez usterek
-
To i ja się pochwalę moim pierwszym indio :) mam nadzieję że nie ostatnim :)
http://lh6.ggpht.com/_tELUm_AXMCE/Sg...2/P1030114.JPG
-
Jakie ładne! to rubinrot? I jakie słodkie, uśmiechnięte zdjęcie :)
-
Tak jest to rubinrot :) Ja na zdjęciu taka sobie ( jak zwykle) ale moja córcia pierwszy raz w plecaczku który można pokazać ;)
-
rubinrot cudny a Lenka przesłodka :love:
lubie czerwone chusty a indio w czerwieni szczegolnie :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez rybka303
Tak jest to rubinrot :) Ja na zdjęciu taka sobie ( jak zwykle) ale moja córcia pierwszy raz w plecaczku który można pokazać ;)
i jaka zadowolona :)
-
Jak go wyjęłam z koperty to pierwszy wydałam jęk...rozczarowania. Ja wszędzie widziałam, ze rubinrot jest CZERWONY o on okazał się być w skrócie BORDOWY:(
A potem przekonałam się do tej rubinowej czerwieni. jest piękny, mięciutki, cudownie nosi... no milusi po prostu :)
-
Dziewczyny, czy wszystkie Indio bawełniane są takie same jeśli chodzi o nośność i wykończenie brzegów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez lemonka
Dziewczyny, czy wszystkie Indio bawełniane są takie same jeśli chodzi o nośność i wykończenie brzegów?
z tego co wiem India bawełniane standardowe (rubinrot, schwarz-weiss i reszta) są takie same jeśli chodzi o nośność, grubość ale limitowane bawełniaki się różnią między sobą bo są utkane z "resztek" albo z prototypowych włókien
-
Dziękuję Kam.xt :)
Mam jeszcze jedno pytanie - jakie kolorowe lny Didek wypuścił? Kojarzę tylko ten nowy zielony.
I jeszcze - jak nosi rubin-mandarin? Jak zwykłe nielimitowane bawełniane Indio?