OT: demona a jak Ci sie sprawdzają niedźwiatki??
Wersja do druku
OT: demona a jak Ci sie sprawdzają niedźwiatki??
"mini lala, ale tylko pozuje do zdjecia, bo to nowa wersja, nie do uzycia:("
Dlaczego? co z tą nową wersją nie tak? Przepraszam że nie na temat...
A te pieluszki Twoje takie piękne... też takie chcę... buuu
Wielkościowo raczej się dla noworodka nie nadają, nawet po zmniejszeniu, ale dla roczniaka juz ok, pupka zgrabna, no może nie tak jak w ib:) Wkłady są 2 spinane na napki, ja uzywam na noc jednego, bo nam starcza. Na dzień wkładam jakiś mniejszy wkład, bo orginalny jest spory, choć mega chłonny, takie 2 razem to chyba dla wyjątkowego sikacza:) MAteriał zewnętrzny PUL - rewelka!!! wcale nie pulowy, bawełniany, minky pony też super, natowmiast te minky we wzory, takie sobie, jeśli chodzi o farbowanie, kolor tylko z wierzchu, w środku białe. Ale to jedyna wada.
aaaaa demonaaaa - PADŁAM!!! :mighty:
sowy i czerwona w kropy mnie zabiły - piękny stos w ogóle i szczególe ;) :thumbs up:
widze demono, ze zlozylas takie samo zamowienie na pieluchy jak ja
mam tez te biedrone cushie tushie, sowy i biedronki issy bear
te issy bear biedronkowe farbuja?:D
Bo to fajne pieluchy są;)
Biedrony nie farbują. Jako ciekawostka - mam minke pony i to zupełnie inny materiał.
Demona, to Twoje ponny to najprawdopodobniej velboa, cos podobnego do minkee, albo po prostu stare minkee;) Te nowe u bears to po prostu nadruki. Mam jedna starsza wersje i wzor jest do konca:)
Bania, juz kiedys gdzies pisalam, ze nowe mini lale maja, wg mnie fatalny material. Pomijam to, ze kolory sa 'sprane' i nie tak intensywne jak stare bawelniane pule, spieraja sie, oblaza, ale to jest jakies paskudne gumowe cos i nie wiem, czy to w ogole oddycha:( O ile uwielbiam stara wersje, to nowa mnie odrzuca, plus okropna obsluga klienta. I tyle:(
Dziewczyny, jako, ze Wam sie tak strasznie podobaja owe monkey snuggles, to napisalam maila do producenta w usa, i do wlascicielki sklepu w uk, ktora jest naprawde fantastyczna;) Producent nie odpisal;) A kobitka z babybots napisala, ze: 6tyg temu pytala producenta, czy moglaby wybrac wzory pieluch i w ogole zoorganizowac kooperatywe;), czyli takie zamowienie zbiorowe i sie okazalo, ze na obecnym etapie nie jest to mozliwe, ona sama nigdy nie wie, co dostanie, czasami wybiera z tego, co dostepne jest na stronie jako in stock, ale oni naprawde w sumie malo tam maja.
Czyli, jesli bedziecie cos chcialy to trzeba zamowic z tego, co jest w sklepie w uk. Wysylka pojedynczej pieluchy to 1.8-2f, w zaleznosci od wagi, trzeba by popatrzec na strony royal mail. Jesli chcecie, to oczywiscie nie bedzie problemu z wysylka wszystkich pod jeden adres w pl (niektore sklepy nei chca;))
Szkoda, bo mialam nadzieje, ze sie uda zoorganizowac dla Was niespodzianke.
I w ogole naprawde polecam wersje nocne, dla mojego mega sikacza wystarcza bez dodatkowych wkladek!!!! Tak samo jak bedbugs i puddlekins:)
Malina twój stosik to nie stosik tylko STOS normalnie - przepiękny i ta ilość no szok :szok:
niektórych nazw to w ogóle nie znam i na oczy nie widziałam :omg: pewnie wszystkich i tak nie używasz tylko te ulubione ;)
Demona gratuluję stosiku widać same konkrety i jest taki kolorowy :mrgreen:
Malina, dzięki za odpowiedź... przestaję pożadać w zwiazku z tym :) dziwne uczucie
Piękne te stosiki, ach jakie piękne...
Demonka jestes szalona :D
Czas na Dziubasowy stosik :mrgreen:
http://images40.fotosik.pl/324/5f3176840f1213bdmed.jpg
Jako, że ostatnio preferujemy tylko i wyłącznie kieszonki innych obecnie nie posiadamy :mrgreen:
Opis:
Od lewej stos pieluch Yettowych one-size:
- granatowa minkee
- fioletowa minkee
- zebra
- słonie
Po środeczku stos pieluszek Tysiulowych:
- one-size bakterie z kieszeniami na pupce :ninja:
- one-size jabłuszka
- L żyrafy
- na "tzw. pożyczkach" mamy jeszcze one-size niebieską w kwiatki (i dwie spódniczki dopinane... :duh: oczywiście na przyszłość, nie dla Dziubasa)
Po prawej stos składający się z 2 pieluch Alohowych one-size:
- niebieska z "tęczowo nabitymi napami" :mrgreen:
- krowy
A ta jedna po prawej z boku to nowość AppleCheeks rozmiar 2 (to dzięki albo przez Baryłkę się skusiłam :ninja:) jeszcze nie śmigana, nówka!
Wkładów chłonnych mam 1 szt. więcej niż kieszonek dlatego widać z przodu 1 sztukę Yettową spinaną na nap i jedną z kompletu od Apple.
Dokebu, śliczny stosik:) Żyrafki BOSKIE!!!!
Demona szacun
sowy booooooooooooskie! gdzie je mozna zanabyc :> ?
Malina wklejanie takich zdjęć powinna być zabronione ;)
Cudowne pieluszki!
To i ja się pochwalę. Nie jest to w pełni kompletny stosik :)
http://lh6.ggpht.com/_rVd90VXmVL8/TD...2010%20004.jpg
http://lh6.ggpht.com/_rVd90VXmVL8/TD...2010%20005.jpg
1 zdjęcie od lewej
HH na napy w misie
HH na rzepy kolor mięta
minkee Yetta brąz
krowy Ali Jakubik
biała z tęczowymi napkami Alohy
fioletowa BB (już jej nie mam)
2* bambusowe tots bots
po prawej:
HH w małpki na napy
5 * yetta
IB truskawka L
Dolne zdjęcie:
BB bambusowa
BB otulacz wełniany
Gatki storchenkinder (mam dwie pary ale aktualnie inne kolory- marchewkowy i szary ) rozm M
Yetta minkee Fiolet
Brakuje:
Yetta citrus minkee
BB bambuowa
Yetta formowana bambusowa * 2
2 * formowanki od erithacus
tetra bambusowa kikko *6
Bambusowe składane *3
wkładki, wkładeczki itp :)
http://lh5.ggpht.com/_ZgFQ7MKZ3H8/TH...0/DSC07205.JPG
Oto nasz stosik.Wiele cudnych pieluch jeszcze nas kusi (wszystko przez ciebie Demona:twisted:) ale tak naprawdę to jesteśmy pielucho-zaspokojeni.
Opiszę dla porządku. Kieszonki :krówka od mamamaria, 2x babyetta,2x BG, 2xIB
Otulacze: wełenki -loveybums, IV,od autumnfearie; 2xIV , 2xflip
Formowanki:5x Lulu przeróżne, 3x flexitot ,1x TB flexi 1xBitti Boo do tego 6 wkładów do flipa i sterta tetry.
kubutkowa, super stosik! Taki funkcjonalny i .. rozsądny :)
mam pytania do Twojego stosiku:
pod który otulacz chowasz Lulu?
flexitoty masz rozmiar 2? jak one wypadają wielkością w porównianiu do Lulu?
a wełniaczek Lovey Bums jaki rozmiar?
I jeszcze pytanie osobiste o rozmiar a raczej wagę Twojego Antoska :)
wielkie dzięki!
kubutkowa u formowanki u Ciebie no no no
zapragnełam...
i ja dojrzałam do pokazania swojego stosiku :)
http://lh4.ggpht.com/_S0Mdx_I1scQ/TH...0/DSCN1918.JPG
patrząc od lewej strony (od dołu)
rząd pierwszy
4x Wonderoos v.1 (fiolet,niebieski,czerwony,granat)
3x Wonderoos v.2 (niebieski, zielony, turkus)
2x Wonderoos v.2 minkee (kropki zielone i niebieskie)
rząd drugi
2x Real Easy AIO minkee (niebieski, turkus)
4x AppleCheeks (granat, czerwony, niebieski, zielony)
2x Thristies AIO (niebieski, turkus)
rząd trzeci
Babyetta pul autka
Babyetta pul słoniki
Babyetta pul gwiazdki
Babyetta pul chochliki
Babyetta pul bakterie
Babyetta pul kropki
Cushie Tushies zielone kropy
rząd czwarty
Babyetta minkee ciemnozielona
Babyetta minkee brązowa
Babyetta minkee jasnozielona
Babyetta minkee niebieska
Babyetta minkee fioletowa
Babyetta minkee pomarańczowa
rząd piąty (formowanki)
Mother Ease bawełniana
2x totsbots bamboozle
Lulu Nature Dodo Bambou
konopna BBH
3x little beetle (niebieski, zielony, pomarańczowy)
http://lh4.ggpht.com/_S0Mdx_I1scQ/TH...0/DSCN1878.JPG
otulacze:
zielone gatki Muksut
szare gatki storchenkinder
wełniak BBH
brakuje dwóch otulaczy flip zielonego i niebieskiego i góry tetry bambusowej ;)
no i pudła wkładek,wkładeczek i innych pierdółeczek
uffffff ;)
oczywiście to jeszcze nie koniec ;) następne pieluchy już do mnie lecą :bliss:
czuję że to już pieluchowy świr :bduh: :lool:
tonya, dorodny stosik :-)fajne te minki w groszki .
Lulu sa super.Moje ulubione.Kupujcie je dziewczyny.Trzymaja jak diabli.
malgorozza już spieszę z odpowiedzią :-)
Lulu używam z flipem i ewentualnie z IV ale to na styk.Trzeba przyznac ,ze lulu to kawał pieluchy jest.
Flexitoty mam 1, wydają się mniejsze od lulu,zwlaszcza wezsze w kroku.
Otulacz Loveybums mam M.Teraz to bym chyba L kupiła.Nie jest on szczegolnie duży.
Antoś waży pomiędzy 6500 a 7kg.Jutro bede mogła udzielic dokładniejszej odpowiedzi,bo mamy wizyte i ważenie :-)
Tonya woooooooow:) to mi się podoba;) PIĘKNY STOS!!!!! Czy lulu są większe od BBH?
tonya - wow! Wielkie wow! I takie zgrabne :)
Kubutkowa - cudnie. Musze też więcej otulaczy nabyć, bo jednak też fanką składania i tetry zostałam, zwłaszcza, że młoda coś nie bardzo z polarkiem.
tonya, ode mnie też WOW! :) a jak Ci się little beetle sprawdzają?
kubutkowa, a myślisz, że na tych jedynkach flexi długo jeszcze pojedziecie? chcę kupić i nie wiem jaki rozmiar (Antek 7 kilo, długi, szczupły :))
to może ja odpowiem, mam nocnego dodo bamboo, szerszy trochę w kroku od BBH na długość bardzo podobne, ale na moim Tośku lepiej BBH leży. Na nim generalnie one size'y jeszcze duże, ale BBH nadzwyczaj ładnie się układa, a w dodo jednak trochę mnie wielka pupa razi
tak w ogóle, to Wasze piękne stosy (to już dawno nie są stosiki :)) powodują u mnie zawroty głowy z zachwytu i jeszcze większą chęć kupowania...i jeszcze i jeszcze
Dzięki Małgorozzo:) To chyba trzecią BBH nabędę;)
Demona one na szerokość w kroku i długość są takie same - bambou jest bardziej rozbudowana z przodu no i bambus się bardziej rozciąga więc wydaje się jakby tej pieluchy było więcej ;) babmou nie jest tak zgrabna na pupie jak BBH ;)
może wstawię fotkę jak się uda ;)
malgorozza były super na upały, ale bez większych rewelacji - według mnie bamboozle lepsze są ;)
Piękne zdjęcia dziewczyny pięknych stosików :D jak znajdę chwilkę, to obfocę moje zdobycze ;)
p.s. tonya, może jak już będzie po wrześniowych zawirowaniach (Marcyś idzie do przedszkola) to wpadniesz na pieluchowe (i nie tylko) pogaduchy? zapraszamy serdecznie :)
przejrzałam cały wątek, pieluszki, które macie są przecudne :D mam nadzieję, ze i ja za jakiś czas będę miała taki piękny zestawik (póki co rozeznaję się w temacie :D)
to i mój stosik wkleję brakuje jednej bg i 2 nb , no i stosik wkładów i tetry i muślinowych mam kilka
http://images47.fotosik.pl/333/61fda90fa8734b63m.jpg[/URL]
stosiki cudowne ,ja jeszcze kolekcjonuję ,ale chyba braknie czasu żeby TAAAAKIEGO zrobic....stosika;)))
Piekne!!!
Aniamama a co to w środkowym rzędzie drugie od góry? Takie z paski :D Podoba mi sie :lol:
A co mi tam.. Mój to taka bida na razie.. ale niech będzie. (nie całkiem kompletny :))http://lh5.ggpht.com/_CEucJY0VQnM/TI...0/DSC02296.JPG
Po lewej formowanki made by me +fipy+ gacie wełniane. Po prawej kieszonki (w tym 2 made by me) i SIO
mgosia fajny zestawik masz :) podobają mi się Twoje formowanki i stokrotki :)
Tonya świetne stosidło :thumbs up:
Ja odkąd kupiłam storcheny, kieszonki ubieram tyko na wyjścia - uwielbiam te gaciory :D