może tutaj coś znajdziesz, każdy z tych Girasolków ma coś różowego w sobie :)
Wersja do druku
może tutaj coś znajdziesz, każdy z tych Girasolków ma coś różowego w sobie :)
o właśnie mi o ten dream silver chodziło. dzięki Olu :kiss:
ale cherry pie takie maruyamowe dość ... eehhh ja już nie mogę kupić kolejnej chusty :cryy:
Ten girasol wrzosowy to może chodziło o krokusik chociaż on bardziej fioletowy
:love:a ja zamówiłam moje wyśnione alpejskie dzwonki!!!!:heart::heart::heart::heart:
juz nie mogę się doczekać! Czy one z tych gęściej tkanych, Cobro? tzn.z nośniejszych? Szkoda też, że nie ma wersji z frędzlami:(
a ktore są w wersji z frędzlami???/ tylko exclusiv???????????
ad frędzli - są tylko w exclusivach
ad gęstości - nie miałam w rękach dzwonków ale z tych chust co macałam lub nosiłam to zdecydowanie exclusive są gęstsze niż standardy.
... Olu, a co ty nam możesz tu powiedzieć na ten temat? ... :confused:
zgodzę się w obu przypadkach
Exclusive mają inną gęstość, z założenia
choć firma zamawiająca może zażyczyć sobie luźniej tkane, ale chyba nikt tego nie czyni, z racji nośności
możliwość bardziej zwartego splotu pojawiła się ok.2 lat temu (więcej nici osnowy na szerokość 70 cm)
ja osobiście od 1,5 roku nie mam do czynienia z Girasolami z oferty standard, więc porównać nie mam szans
a za frędzle dodatkowo się płaci, tylko chyba ja dodaję je gratis ;)
dziękuję Olu :kiss:
czyli na maki z frędzlami nie mam coliczyć
szkoda w takim razie zbieram na exclusiva
mam wiosenną laczke starą diagonalnie skosną niby żadziej tkana niz orchidea napewno miększa i przewiewniejsza a nosi bosko:omg:
moja ukochana chusta:heart::heart::heart:
do mnie przed świętami przyszedł nowy zakup....wymarzone alpejskie dzwonki, wg mnie to najpiekniejsza chusta!!! te turkusy w różnych odcieniach, fiolet, wszystko, czego potrzebuję, załuję, ze tak długo zwlekałam z zakupem. Nosność super, moje 10,5 kg nosił bez problemów, z przodu.
no właśnie, bo mnie zastanawia ta potoczna opinia, że girasole źle noszą cięższe dzieci a przecież to kompletna nieprawda :twisted:
ciekawe, skąd to się wzięło...? :confused:
Dziewczęta, a może będziecie zamawiać coś pięknego kolorowego i wyjątkowo ekskluzywnego? Bo jakby co to się piszę (no, tylko nie przesadzajmy z cenami...:duh:)
Serio noszą dobrze ciężarki? To chyba wszystkie chusty na girasolki powymieniam, bo też popadłam w girasolomanizm. A moje dziewczynki póki co nie za ciężkie, koło 7 kg mają (każda), więc trudno mi było ocenić dobrze nośność tych chust. To pisałam ja, szczęśliwa posiadaczka kakaowca z frędzlami i kółkowego wrzosa szytego przez Vombati.
nasze 9kg śmiga bez zarzutu
może stąd, że jak zaczynałam przygodę z chustowaniem to wszystkie girasole były diagonalne, cieniuchne i naprawde trzeba było sie przyłozyc do wiązania ciężkiego dziecka.
ale to już historia, choć jak widać trudno zmienic ludzką świadomość ;)
teraz wszystkie są skosnokrzyzowe, grubsze i zupełnie inaczej pracuja po skosach :)
za to trzeba się mocno naszukac, zeby znaleźć używke diagonalną, a takie sa z kolei najlepszymi, najmilszymi chustami dla niemowlaczków:thumbs up:
no słyszałam, że są boskie i nawet jakoś niedawno na bazarku którąś widziałam...
ja znowu umieram na kolejnego girasola tęczowego,mam już northern lights a dziś zobaczyłam xela rainbow z wątkiem bronze i chcę ją chcę!!!O tu
przecudowna tęcza!!! a frędzle ma?
Iza, poszukaj na TBW, XR to Babycenter EG i bywa na FSOT czasem
gdześ czytałam ze girasole lubią farbować
doczytałam to po wsadzeniu łaki i orchidei razem do prania w60stopni i z duszą na ramieniu czekałam na koniec prania-nie zafarbowały naszczęscie ale jak to jest z tym farbowaniem girasoli?
A girasol wintersonna to co to za chusta? Bo ta baldorozowa jest super, szkoda, bo chyba nie ma takiej w ecru, bo to bylaby chusta jak marzenie.
http://www.flickr.com/photos/5849905...in/photostream
Super chusta
http://www.mein-kleiderschrank.de/in...ang=en#joomimg
Ale fajny ten szaro-teczowy! Taki nietypowy :)
czyli tylko na początku farbuja??
no tak mi się wydaje, ale pewności nie mam ;)
gdzieś chyba czytałam, że barwnik (nadmiar?) musi się wypłukać czy coś :hmm:
barwniki czerwony (tudzież jego pochodne) i niebieski (jak poprzednio) mają tendencję do wypukiwania się z tkanin. Ze standardów koktail nie farbuje. Nawet nowy. Z EG lekko farbnął mi zachód z czerwonym wątkiem ale bez problemu było bo prałam z różowymi rzeczami
To i ja się tu przywitam, bo wpadłam jak śliwka w....tęczowe paseczki :duh: Już nic innego mi się nie podoba, tylko Girasole ;) Od tygodnia motamy się w Zachód Słońca :heart:, czekamy na Amitolę...a lista chciejstw wydłuża się i wydłuża...całe szczęście że dzieć maleńki :bfing: i dopiero pierwszy, więc duuuużżżżooo noszenia przed mną:fire:
Pozdrawiam Ola