jedwab :love:
Wersja do druku
jedwab :love:
Naszego malutkiego stosiku to chyba jedwab będzie musiał posłużyć na lato...rok temu nosiłam w vatanai
Dzieki dziewczyny za rady, cos sobie przemysle z tego co napisalyscie :D
Czytalam w wielu watkach ze vatanai dobra na lato, ale mi sie wzory nie podobaja, lubie kolorowe paseczki, gladkie tez moga byc, ale na lato wolalabym cos spokojniejszego.
jaki?Cytat:
Zamieszczone przez hanti
Ja nosiłam w zwykłej Nati a w tym roku będę miała 3 różne Nati :hide:
przed nami nasze pierwsze lato :)
Stawiam na bambuska ;)
my w zeszłym roku nosilismy wielorybki vatanai. na lato idealna :love:
A jak się w vatanai cięższe dzieci nosi? A może bambus lub żakard Nati lepszy dla starszaków?
Mój Michał latem już wazył ponad 11 kg. i okazało się, że vatanai spokojnie daje radę. owszem, trzeba uwaznie wiązac i dobrze rozłozyć chustę, ale spokojnie ze 2 godznki moglam nosić.
tyle ze mówie o zakardzie, o pasiakach nic nie wiem..
Ja w lecie też nosiłam swojego klocuszka w wielorybkach, były idealne :) Teraz kupiłam Tibet, niby dla maluszka, ale oczywiście nosimy się z Remkiem na razie :) pasiak w porównaniu do wielorybków ma dużo lepszą nośność, na temat przewiewności teraz się nie wypowiem, bo na kurtkę to średnio się da stwierdzić :wink:
indio oczywiscie :)Cytat:
Zamieszczone przez rangiroa
kobra, jakbyś w moich myślach czytała :lol:
dla klocka -limitowany len.
dla lzejszego dziecka - indio bawelniane limitowane, babylonia lychee
ew. vatanai( jest najciensza z tych wszystkich, ale mi 9 kg dziecko nosilo sie juz tragicznie)
A leos natur na lato bedzie dobre? Udalo mi sie go zobaczyc na zywo i jest piekny, indio zreszta tez, dlatego rozmyslam jeszcze.
W koncu lato u nas krotkie, a czasami kiepskie, dlatego chcialabym cos na dluzej.
Vatanai nie podoba mi sie, a z BB to ciemne kolory sa sliczne, takze chyb a na lato odpadaja. Zostaje leos badz indio. (pisalyscie ze silk) czy bawelna, konpie, len tez dobre?
leosia nosilam poznym latem. ok bylo. i dobrze nosi.Cytat:
bawelna raczej limitowana i len takze ( sa ciensze nielimitowane beda za grube)
konopie :roll: dla mnie za bardzo zbite na lato i w ogole nie lubie ich :lol:
silk tez bylby super na lato, ale moim zdaniem nosi gorzej niz len.
od biedy to i welna by byla ok. np. cynober bo on jest cieniutki i nie gryzie zupelnie. ja mam swoja welne hellblau/ natur i mam zamiar w niej tez latem smigac :D
obawiam się że nikt Ci nie pomorze w wyborze domieszki w chuście, bo ja np nie dogadałam się z lnem, jest siermiężny i kiepsko się dociąga, a w jedwabiu noszę moją pięciolatkę :D
Cytat:
Zamieszczone przez hanti
no chyba serio nie pomoze, bo ja mam eis z len i jest to najciensza ( poza vatanai, ale jej nie licze;) i najbardziej miekka chusta jaka nosilam/ macalam. i do tego cudnie nosi.
a rosek byl limitowany? w sumie chyba tak.
to nie wiem. to moze ostatnio jakies inne robia :lol:
To teraz dopiero mam ciezki orzech do zgryzienia :dunno: A leos?
Ja spędziłam z BB green papriką wakacje w Grecji bez wózka :) Temp nie schodziła poniżej 30, a chusta super się spisała. Po prostu jest przewiewna i naprawdę letnia.Cytat:
Rangiroa,kup chuste która podoba Ci się najbardziej :wink:
Każda z nas lubi coś innego,stąd tyle różnych opini :lol:
Ja w ubiegle lato chustowalam swiezego maluszka w Didymos Millefiori, bylo super, nawet w upalnych dniach lipca i sierpnia. Co do welenek to pewnie cynoberek bedziemy nosic latem ale elipsy z welna sa jak kocyk, beda za cieple. Jedyne z lnem mam Rozka i jest to moja najgrubsza chusta :o , a myslalam ze bedzie na lato...
My na lato mamy silka i lilie petrol, super kolor, polecam!