zrozumiałyśmy :D
I dlatego faktycznie myślę, ze mama misia ma problem
juz prędzej bym rozumiała rodzaj nijaki typu "ono [dziecko] zrobiło"
Wersja do druku
zrozumiałyśmy :D
I dlatego faktycznie myślę, ze mama misia ma problem
juz prędzej bym rozumiała rodzaj nijaki typu "ono [dziecko] zrobiło"
Dwa dni bez kompa, a tu taka dyskusja...
mamy misi vel misia do chusty juz nie przekonamy, niestety,
ale tez poczulam sie obrazona jej tonem wypowiedzi. Kij jej w oko, jak troche tego swojego misia po lesie ponosi, to zmieknie;)
ja tez zrozumialam, tylko oftopikowo zeszlo na mowienie inaczej do dzieci :)
z lali zeszlam, bo mi sie juz cisnely slowa niewybredne
wiem, ze pewnie nikomu sie juz nie chce do tej dysputy wracac, ale zajrzalam na zawitkowskie forum i z tego burzliwego watku moderator(ka) usunal polowe postow :) a tyle sie sekta moherowa napisala :) :)
tulipowna, dobrze że tu nam nic nie zniknie 8))
choć czasem jednak znika..........ale pewnie w dobrej wierze
heheheCytat:
Zamieszczone przez tulipowna
nawet moj wywalily, a ja tylko zapytalam jakim codem miala talie pod koniec ciazy, a o chustach nic nie pisalam :lol: :lol: :lol:
o matko a co sie dzieje na kawalku szmaty??? no to nie dosc, ze moherowa sekta, to jeszcze schizofreniczna do tego! ludzie zaczynaja nas nienawidziec :)
ciekawe tylko co na kawałku szmaty robia i skąd sie wzięły te panny :?: :!:
cos mi smierdzi tutaj rozwojdziecka, chyba specjalnie na nas napuszcza :wink:
desant z lipcowek, cos tam wroclawskie chustomamy podpadly, Ty sie adriana dowiedz co i jak :)
Donkaczka, podziwek i ukłon - aleś się napisała. Prawdę mówiąc miałam dosyć przepychanek, ale wkurzają mnie takie desanty. I szkodzą PZ bardziej niż jego poradnik i wykrętne wypowiedzi. Liźnie taka słowo "chusta", nie doczyta szczegółów i się mądrzy - ot światek nasz jest jednak zdeczka zaściankowy, szkoda słów.
A mnie to raczej smuci :(Cytat:
a mi jest smutno ze Zawitkowskiego na szmacie tak potraktowano
nikt nie ma patentu na 100% racje i czas weryfikuje wiele pogladow. dlatego jesli cos wybieram to dlatego ze wydaje mi sie to sluszne i z pelna swiadomoscia ze to moj wybor i moje konsekwencje i ze moge sie mylic.
daleka bym byla od namawiania kogokolwiek do czegokolwiek - moge jedynie pisac o swoich osobistych doswiadczeniach i cos chwalic. pewnie to sterylna postawa ale nikt nie lubi jak to tu ktos slusznie ujal 'apostolow obcej wiary'
a co do tego watku - to ja rozumiem i cenie Moderatorke i mysle ze dobrze ze wyciela czesc komentarzy w tym i moje bo faktycznie od tematu odjechaly
a watek o Zawitkowskim jest niefajny bo co by nie myslec to nikt w tym kraju tyle nie zrobil w temacie opieki i szacunku dla dzieci i dobrze ze jest taka medialna osoba.
Ten sie nie myli kto nic nie robi. A ten czlowiek zrobil duzo i moze na tym warto sie koncentrowac?
Aggie, ale nie wiem, czy zauważyłaś, jak zostały w tym wątku potraktowane chustomamy, które dla chuściarstwa robią o wiele więcej niż Pan Zawitkowski - jak sekciary, szmaciary, schizofreniczki, półgłówki i niedouczone panny. Wybacz, ale ja się poczułam obrażona.
A Pan Zawitkowski może (i pewnie będzie) stać z upiorem maniaka przy swoim zdaniu na temat chust.
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... w=74202853
a kto napisał że w zimie??
nie ludzie tylko nawiedzone w druga stroneCytat:
nie pochwalam balwochwalczego pedu do przerzucania odpowiedzilnosci na autorytety, ale moge zrozumiec, ze ktos kto kieruje sie tylko opiniami "specjalistow" roznej masci dostaje nerwowej czkawki, gdy zwykla mama odwazy sie nie zgodzic i miec swoje zdanie
no jak tak mozna podwazac autoryety, przeciez wywalamy ich swiat do gory nogami :)
mi wystarczy poziom wypowiedzi osob po drugiej stronie barykady: emocje, zero argumentow, obrazanie
na tym tle chustomamy wypadaja rozsadnie i grzecznie, momentami az za grzecznie, co wylalam z siebie na szmacie
kajkasz wlasnie w podobnym tonie na szmacie napisalam :)
aggie wybacz, ale nie znasz historii i kulisow sporu z PZ, a co do traktowania, to wazeliny w jego strone tez polecialo sporo
on nie ma monoplu na wiedze, powinien dopuscic mysl ze jest omylny i neco poszerzyc horyzonty
Kasiu, Twój ostatni post na szmacie był kwintesencją tematu - pięknie napisałaś!
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=74217264
Kasia - nie znam - masz racje. I nie napisalam ze wszystko mi sie w temacie Zawitkowskiego podoba. Nie bardzo moge sie rozwijac w wypowiedziach bo mam dziury w mozgu (malo snu) i tylko lewa reke do dyspozycji (karmie).Cytat:
Zamieszczone przez DonKaczka
Podsumowujac - moja opinia (nie znajac calosci tematu) na dzis pokrywa sie z Twoja :)
LOL, ale mnie ominęło! No ale poczytałam sobie i w sumie też odnosze wrazenie ze jestesmy traktowane jak jakies zboczone sekciary.
Chociaz z tym posliznieciem na lodzie to ostatnio bardzo prawdopodobne, nawet przy wyjsciu do lekarza z samochodu :-)
Racjonalnie myślący człowiek zawsze dopuszcza, że sie myli, i jest gotów zmienic zdanie, jeśłi napotka odpowiednio mocne/liczne argumenty. Jeśli tkos prezentuje postawę "jest tak jak mówię i nie ma sposobu, zeby mnie przekonać" to to nie jest postawa racjonalna. W zwiazku z tym IMHO nie zasługuje na poważne traktowanie, oraz, niestety, nie da sie z nia dyskutować, jak i z każdym innym uprzedzeniem.