edit
edit
Napisałam privka.
Cieszę się, że Ci się podoba :)
Chusta jest zrobiona na szydełku. Wzór nie jest szczególnie skomplikowany. Jeśli masz jako takie obycie z szydełkiem, to dasz radę. Ja ten wzorek odpatrzyłam ze starej chusty, ale coś bardzo podobnego było pokazywane razem ze schematem w wątku szydełkowym na Radosnej twórczości (ale na której stronie, to Ci nie powiem). Głównym utrudnieniem był rodzaj włóczki - cieniusieńka, bardzo kiepsko się to robi, choć efekt końcowy jest fajny :)
Jeszcze jedną robiłam taką cieńką, zwiewną:
ale piękny ten kocyk, nie mogę się napatrzeć :)
okoani, cena kocyka w dużym stopniu zależy od ceny włóczki. Z tym, że zeszłego lata obiecałam sobie, że nie będę już robić kocyków z kwadratów na zamówienie. Na pewno w tym roku coś w tym rodzaju powstanie, ale nie chcę się zobowiązywać, bo miałam już taki moment, że na te kwadraty patrzeć nie mogłam i zmuszałam się, żeby wziąć szydełko do ręki.
takiego kocyka to ja też bym pragnęła była
Chwilę mnie nie było, bo Młodego choróbsko zmogło, potem na mnie trochę przeszło - po prostu siły nie miałam na szydełko i zamiast szydełkować padałam na twarz o 21.
Dla pewnej mamy trzech uroczych dam mam wieść, że jedna chusta jest gotowa - właśnie się suszy, jutro będą foty. Druga już na szydełku, do końca tygodnia będą obie gotowe.
A dziś mam dla Was kocyk, który już czas jakiś czeka na obfotografowanie i jakoś nie mogłam się za to zabrać. Włóczka została mi sprezentowana przez pewną miłą forumkę (dziękuję raz jeszcze, jeśli tu zaglądasz :kiss:) z przykazaniem zrobienia z niej czegoś ładnego. Oceńcie same, czy się udało - kocyk w rzeczywistości jest miękki, dość ciepły (zrobiony z akrylu), no i pastelowy :)
Wymiary to ok. 70 x 80 cm.
piekny:) ach to dla nas te cudne wiesci?:high:
jak zostanie wloczki na opaski to daj znac:)
ach:D a dziś od rana myślę co by do Cię napisać ale nie chciałam popędzać:D ależ mi niespodziankę zrobiłaś:*
ja tylko napisze ze kocyk ktory kiedys wydziergalas dla mojej Ewuni (uwielbialam go uzywac), przekazalam na aukcje charytatywna i osiagnal cene 75 zł!!!!
takze brawo dla zdolnej pani :applause::applause::applause:
piękny kocyk :applause:a kolorki :love:
Dzięki, buniuuu :)
Obiecana chusta dziewczynkowa - tak wyglada na moim czterolatku. Zdjęcia niestety w domu, bo pada.
Do akceptacji przyszłych właścicielek :)
Śliczne kolorki, śliczny kocyk!
cudna!:) to Lillkowa:)
Jaka piękne.
To Diva prawda?