Wrzucę zdjęcie jutro, jeden się suszy, drugi na śpiącym tyłku :)
Wersja do druku
Wrzucę zdjęcie jutro, jeden się suszy, drugi na śpiącym tyłku :)
Magnolio wiem o tym doskonale :) ale chciałoby się wybrać optymalnie ;)
Szyty jak kokosi ;)
też stawiam, że to kokosi wersja bez metek;)
Możliwe :) w każdym razie jestem z nich bardzo zadowolona i polecam :)
[QUOTE=lakoniwo;3281972]No to ja moge cos z placu boju napisac wiecej. Gaia ma juz 6 tygodni, i teraz tak:
-w pierwszych tygodniach zdecydowanie wygrywal mojej produkcji welniany otulacz i malutka tetra 40x40 - mam wrazenie ze to juz pisalam, haha. Dobrze w ogole, ze kupilam te mala tetre bo inaczej nie wiem, co bym w ten otulacz kladla,a tak to byla mala fajna zgrabna dupka. Otulacz mam na mysli ten z tego zdjecia:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1e8d989edc.jpg
Możesz pokazać zdjęcie rozpietego otulacza? Ciekawi mnie układ napek :) jak robiłaś miejsce na pępek to wtedy uszy zapinane na ten dolny rząd napek?
Na dolny albo na gorny, jak mi sie zapielo. Ale tej napki na pepek uzywalam krotko, bo pepek odpadl w 5 dobie
Wygrzebałam Twoje wpisy o samym początku pieluchowania małej pupy. Ile sztuk tej tetry 40x40 miałaś?
Cześć. To mój pierwszy post na forum :-) Próbowałam dodać jeden wcześniej, ale nie został opublikowany, może dlatego że były w nim linki. Chciałabym zapytać czy jest sens zaczynać przygodę z zestawem Close Parent dla noworodków (jeśli nie kojarzycie to 6 otulaczy w takich pastelowych kolorach + 10 wkładów), dokupując do niego po prostu więcej wkładów (np. prefoldów noworodkowych) i na tym poprzestać jeśli chodzi o zakupy? Wiem, że zawsze radzicie, żeby próbować różnych rzeczy, ale tyle już przeczytałam na temat wyboru otulaczy/wkładów/formowanek, że jestem jeszcze mniej zdecydowana, niż na początku :-( A tak mogłabym w miarę korzystnie cenowo mieć teoretycznie wszystko (mogę mieć zestaw CP za ok. 230zł). Niestety opcja używanych pieluch nie wchodzi u nas w grę, ja może być się zastanowiła, ale tatuś dziecka nigdy się na to nie zgodzi, a nie chcę go zniechęcać. Mam jeszcze dwa miesiące, muszę się zdecydować, pomocy.
Mój mąż też był przeciwny używanym, po prostu kupowałam takie w najlepszym stanie, paczki przychodziły i już.
A dzięki temu sprawdziłam wiele rodzajów pieluch.
Może nie jedyna opcja, ale wydaje mi się prosta na początek. Do tego dokupiłabym:
12x prefold newborn
12x prefold infant
10x tetra lux70x70
5x wkład noworodkowy bambusowy
5x wkładka sucha pupa
1x snappi
Zobaczyłabym co się przyda teraz, a co później. Może być? Czy czegoś za dużo/za mało/niepotrzebne?
Jeszcze jedno pytanie - czy takie otulacze można prać w proszku na bazie mydła z olejami roślinnymi?
Ja myślę, że to super opcja. Nie wiem czy one są dobre zanim odpadnie pępek ale poza tym to wystarczy, że uzupełnisz ten zestaw choćby o pieluszki tetrowe i styka. 6 otulaczy to wystarczająca ilość ale z wkładami się nie wyrobisz. Polecam tetrę szczególnie na zimę, bo szybko schnie.