"Dzieci świata" Wojciechowskiej są imo jeszcze lelsze. Tylko to sa małe pojedyńcze Książeczki. My mamy zebrane na audiobooku.
Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
"Dzieci świata" Wojciechowskiej są imo jeszcze lelsze. Tylko to sa małe pojedyńcze Książeczki. My mamy zebrane na audiobooku.
Mój 5 latek oprocz 8+2 uwielbia Jasia i Janeczke i wszelkie Astrid Lindgren (Dzieci z Bullerbyn, Lotta, Emil, Ja nie chce iść spać itd), Basie, lubi też wyszukiwanki ostatnio np Gdzie jest Wally,.no i Mądre myszy...
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Sorry, tk sa "dzieciaki świata"
Moja córka lubi Misię. Opowiadania fajne. Mamy pożyczona, myślę nad innymi częściami.
O tym piaskowym wilku słyszałam.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Z serii Ja i moja siostra Klara autorstwa Inkiowa.
martaaaaa i inni fani pociagów cos dla Was :)
https://www.facebook.com/groups/akty...8513333396172/
Tulli, Misi nie znałam, chyba kupię na próbę jedną część (nie mam jak wypożyczyć). Piaskowy wilk jest piękny, bardzo lubimy. Jak ktoś lubi gadżety, to w sklepie jajeczko można kupić drewnianego piaskowego wilka.
Dzięki za pomysły!
A znacie fajne książeczki z cwiczeniami/zagadkami dla 5-latkow?
Czy możecie polecić komiksy/książki które są w zasadzie grami paragrafowymi dla dzieci z pierwszych klas podstawówki? Mamy Rycerzy wyd Fox Games i przypadły chłopcom do gustu, ale już np Piraci z tego samego wydawnictwa jakoś nie bardzo - zagadki chyba za trudne lub zbyt abstrakcyjne.
Znają też i lubią serię z Zielonej sowy gdzie każda książeczka jest w tematyce historycznej, przyrodniczej lub matematycznej. Szukam teraz bardziej czegoś przygodowego.
Jeszcze jest Fox games o superbohaterach, nie pamiętam tytułu, wstyd, bo tłumaczyłam ;)
I Hokus Pokus, na motywach bajek dla dzieci, tej nie znam dobrze, ale autor dobry
ostatnio trafiłam na recenzję książeczki paragrafowej z NK Panika w Egipcie, na dole podali też tytuły innych ich paragrafowych.
https://bajkochlonka.pl/2018/04/27/p...pcie-recenzja/
Mamy od nich Rycerza Lwie Serce - dużo mniej paragrafowe niż Rycerze z Fox Games (tych są 3 tomy i pewnie będą jeszcze), prostsze, taka ładna książeczka, raczej dla młodszych niż starszych. Starszy przesadnie się nie zachwycił (on za to większość tych z Fox Games przerobił, bo pośród kolegów jest szał i sobie pożyczają), młodszy lubił - ja przyznaję, że tylko przewertowałam.
moim się spodobały paragrafowe, mieliśmy z biblio i chętnie je przeczytali ....
Sherlock Holmes jest fajny (w rękach miałam tego https://www.rebel.pl/ksiazki/cztery-...sa-106001.html, ale jest ich więcej), ale nie wiem, czy to nie za wcześnie? Chociaż ja normalne książki o Holmesie to jakoś w 3 klasie podstawówki zaczęłam czytać.
Mój twierdzi, że Piraci są dość nudni. Podobało mu się Mystery, Zombie, Wilkołak i Łzy bogini Nuwy, przy czym nie wiem czy one domyślnie nie są dla starszych - w pewnym momencie zaczęłam odpuszczać i nie wnikałam (chłopiec od którego je pożycza ma dość troskliwych i dbałych rodziców, więc czegoś totalnie nie do przyjęcia nie powinien mieć, chyba że komiksy były jego starszego rodzeństwa). Holmesów nie czytał.