Pawie były dziś na wybiegu pierwszy raz, no cudo :) Nigdy nie udało mi się tak zamotać Antka jak w pawiach :)
Tylko mój kręgosłup nawala :x
Wersja do druku
Pawie były dziś na wybiegu pierwszy raz, no cudo :) Nigdy nie udało mi się tak zamotać Antka jak w pawiach :)
Tylko mój kręgosłup nawala :x
Ale pawiorsko wygladacie,dziewczyny 8)) :wink: :D
green - widzę ze upodobania kolorystyczne mamy podobne ;) i fiolecik i zielenie :D
ewlna -Ty się dziewczyno oszczędzaj może co? albo jak te pawie takie fajowe to niech Ci dziecia same noszą :P
Staram się staram no ale co, nosić muszę :DCytat:
Zamieszczone przez rzufik
Od dawien dawna takie zestawienie kolorystyczne mnie kręci :) ....nio i parę innych :love: - z zielenią oczywiście :wink:Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
synowi się podoba :D - widać!Cytat:
Zamieszczone przez dzinx
zatem matko nie obrażaj nielotów :roll:
GRATULUJĘ zakupu, niech się noszą dobrze wasze pawiki
A ja właśnie dzięki małemu "dealowi" jaki robimy ze Stokrotką wyjęłam z koperty Pawie no i przepadłam :love:
Są fantastycznie cienkie i delikatne, w wersji czarno-bialej sliczne (nie wiem czemu mówi sie o nich brzydkie :roll: ). A farbowane mi sie nie podobały.
Boję się w nie zamotać, bo pachną nowością, ale może wieczorem spróbuję.
Niniejszym dołączam do klanu zakochanych w pawiach (choć na razie bez własnej hodowli ;) ).
Myrrajak mi się przestanie podobać ramię didymosowe, to Ci podeślę swoje oryginalne kółkowe pawie do przerobienia :).
Na wizytę ptaków u Twoich ptaków ;)
Do mnie w poniedziałek przyszły czarne i jakoś na nie patrzeć nie mogę
Kolorowe mi się bardzo podobały(miałam pozyczone od Filandre),a te są brzydkie :|
Czekam na farbki aby dodać im trochę kolorów :wink:
A ja właśnie kupiłam brązowe pawiszcza.
Jestem ciekawa pierwszego spotkania :roll:
malowane pawie grubną.Cytat:
Zamieszczone przez marza
i pamiętaj, ze jeśli popieścisz je ciemna farba, na przeszyciu krawędzi zostanie biała, wredna, poliestrowa nitka. eleganckie to niestety nie jest.
Trudne pytanie techniczne, ile grubną?
Tak dla utrudnienia w "%" wartość próbujcie podać.
na moje humanistyczne oko i paluchy ze 20-25%. no, może mniej...Cytat:
Zamieszczone przez picikola
cholera, ale grubną naprawdę...
To niesamowite ale pawie naprawdę zyskują gdy widzi się je na żywo. A jak się jeszcze w nie zamota to wogóle odjazd. Dzisiaj właśnie miałam przyjemność się z nimi poznać. Wcześniej ich nie cierpiałam , teraz ich wprawdzie nie kocham ale ..... no fajne są 8))
no cóż. i ja dołączę do grona :-) załapałam się na najnowszą dostawe od Petisu.
zaraz na chustostragan z czyms musze lecieć :hide:
a czy pawie są wymiarowo krojone?
No właśnie nie wiem. Te od Stokrotki to chyba 6 i jutro bedę je mierzyć i skracać, to Ci odpowiem na to pytanie ;)
Cóż począć - chusta naprawdę niesamowita. Na pierwszy rzut oka nic takiego ale po zamotaniu....
Przyłączam sie do klubu zakochanych w Pawiach. Koniecznie czarnych.
Marza naprawdę chcesz je farbnąć?
Tak to się zaczyna... Szalona miłość to tylko kwestia czasu :wink:Cytat:
Zamieszczone przez darijah
Pasjo,widziałam białą nitke i jak dla mnie nie jest źle :wink:
Edytko,tak :)
Kolorowe pawie bardziej mi odpowiadają
Picikola,6- 4,90m
Dziewczyny - doradźcie :) Będę sobie szyć MT z panelem z jednej strony z Pawikami (czarno-białymi) - niestety mam tylko na tyle chusty.
No i własnie nie mogę się zdecydować, którą stronę dać. Rano bardziej podoba mi sie ta jasniejsza, po poludniu ciemna, wieczorem znow jaśniejsza :hide: Help, bo chyba będę zapałki ciągnąć ;)
A reszta MT z czego i w jakich barwach?
Może cyknij fotę na tle materiału z jednej strony pawików i z drugiej i zobaczy się :D
No właśnie resztę uzależniam od wyboru strony pawi 8))
Materiała albo sztruks albo aksamit. Kolor taki, żeby pasował do chusty ;)
Ale wiesz - dobry pomysł, jutro poprzykladam do tego co mam w domu i moze jako całość mi sie wyklaruje :kiss:
Zawsze możesz uszyć dwa :twisted: Jeśli masz na tyle materiału :love:Cytat:
Zamieszczone przez myrra
No wlasnie gdybym miala na tyle, to byłby panel z dwoch stron z chusty - z jednej z jasnej z drugiej z ciemnej :twisted: Ale mam tylko na jedną stronę na razie :(
o stronach pawi sie nie wypowiem ;) ale szyj z aksamitu...sztruksu jest wszedzie pelno a aksamitu nie ma a musi fajnie nosic i przyjemnie sie dociagac :)
o mamo ja chce to zobaczyc;) na pawie mnie nie stac to moze kiedys choc MT w pawie mi sie trafi:D
czarny paw, bialy paw :) :) :)
http://farm4.static.flickr.com/3420/...c17136183a.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3366/...19e72ab32c.jpg
Tulipowna, nie wiem czy to było celem Twojego zdjęcia :wink: , ale uchwyciłaś szorstkość pawi :thumbs up:
ciężko opisywac tę cechę nowej chusty, a tu jak na dłoni :)
i kolor nie przekłamany :D
brzydactwa :lol:
koty byłyby ładniejsze :mrgreen:
Mnie się jasna strona bardziej podoba :)
Chusta z kotami :omg: Mogłabym za nią dać jak za kaszmir :D
Ja też częściej noszę jasną stronę na wierzchu.
Do pawi sztruks nie pasuje.
Aksamit pięknie podkreśli ich fakturę :love:
aksamit i jasna strona to brzmi dumnie:D
ja się wyłamię z szacownego grona wielbicieli jasnej strony chusty... zdecydowanie preferuje ciemną stronę :wink: mocy
zgadzam się co do połączenia pawii z aksamitem - uhhh... to będzie cudny MT :thumbs up:
A oto moje efekty :wink:
Wyszło coś takiego :D
http://images36.fotosik.pl/70/b6f0d933ef6adffb.jpg
http://images40.fotosik.pl/70/0dc7b770e8f10d22.jpg
marza brawo!!! piękne pomalowane pawie :applause:
Bardzo mi sie podoba ten kolor! Gratuluje! Jakiej dokladnie farbki uzylas?
Naprawdę bardzo ładny kolor :love: .
Gratujacje :applause:
Bardzo fajny kolor Ci wyszedł. :thumbs up: