martita, skrzynkę wyczyść! Boś zapchana...
Wersja do druku
martita, skrzynkę wyczyść! Boś zapchana...
Miumi powodzenia :)
To Wam powiem, że byłam dziś na zakupach w Tesco na Gocławiu i spotkałam panią z dzidzią w chuście, ale...
heh...
Pani miała elastyk zamotany w 2X,a dzidzię wsadzoną jak w wisiadle przodem do świata :omg: No masakra poprostu... Jeszcze ten elastyk jej tak sprężynował jak chodziła... aaaaaa..... :twisted:
Ała, samo wyobrażanie boli :( Ja w Tesco z kolei widziałam slicznego maluszka w ślicznej bambusowej Lenny Lamb :)
ojejku... :/
ja za to cos ostatnio sporo mam widuje zachustowanych...
wczoraj znowu widzialam nowa jakas twarz...w parku przyu podskarbinskiej...mamke dwojeczki dzieci - chyba obie corcie...starsza to dziewuszka, a maluszek...no mysle, ze dziewuszka-bo duuuzy kapelusik miala z falkbanka chyba...w piekny 2x zamotani...no balsam dla oczu :)
ale nie zagadalanm, bo Jusiek niespokojny byl bardzo - zeby nas mecza-drecza :(
uzywala ktoras korzenia irysa???
a na co ten korzeń? bo nie wiem o co kaman :roll:
kammik, ja nawet widziałam kiedyś jak pisałaś o mamie w bambusie LL i się zastanawiałam czy nie o mnie chodzi (nim się poznałyśmy), ale my w normalnym LL niebieskim się nosimy, a nie w bambusie. A duży ten chuścioch?
Bo ja się przyznam, że na Gocławiu jeszcze żadnej chustomamy nie widziałam...
dobra... już wygooglałam, że na ząbkowanie... ale to Twoje małe, to jeszcze chwile do ząbkowania ma, nie?
Anais no wlasnie juz sie zaczelo... :(
i stad mysle o korzeniu...hmmm....
poki co masowanie i bobodent dzialaja cuda :)
a jaki to ten bambus LL...??? bo to moze ta mama ktora widzialam na podskarbinskiej...?
takie krotrkie rudawe wloski miala, kammiku?
Dzidziol bambusowy był maleńki, bambus kolorowy a mama brunetka :)
martita ja na zabkowanie uzywam masci dentinox i polcam ja wszystkim...bobodent wymieka przy niej:) malemu juz wychodzi 4 jedynka i bez placzu sie obeszlo...smaruje i zasypia...o korzeniu czytałam ale nie stosowałam ale wiem ze uzywaja go ekomamy:)kurcze ja w skaryszewski to praktycznie same wozki widze jak wroce musze przejsc sie na podskarbinska i poogladac inne chustomamy skoro wyrastaja jak grzyby po deszczu:)
na ząbkowanie to dobra też homeopatyczna Camilia. Takie kropelki w formie minimsów (czyli jednorazowe porcje).
U mojej Ewki dentinox w ogóle dla odmiany nie działał, pomógł dopiero baby orajel, ale musiałam go z zagramanicy ściągać, bo u nas nie ma :(
z kazdym malenstwem inaczej :) tacy rozni jestesmy. MARTITA w H&M widzialam czapeczki z jerzykiem :)
u nas dentinox-u rysia w sensie-tez dzialal...ale to najmocniejsza masc wiec zaczynamy od bobodentu...dziala, wiec jest oki na razie choc myslalam o korzeniu, ale kurde drogi...
kammiku...a to nie ta mama...dzis jazniowu widzialam, tylko ze ja karmilam wiec znow nie zagadalam...
Anais mowisz ze homeo? bedzie na znamienieckiej to...? zapytam...moze tez bedzie fajne :)
a mozesz mi napisac jak dawkowac???
klaudia, no co Tyyyyyyyyyyyyy??? a droga ta czapka???
kurde...kup mi co? ja Ci kasiorke oddam...rozmiar hmmm...w HM maja miesiacami chyba wiec taka 3-6...czy 4-6...
martita, Camilia ma 10 minimsów w opakowaniu, na ulotce jest napisane, żeby podawać 2-3 razy dziennie. Jak się będę widzieć z mamą to zapytam, czy rzeczywiście tak się daje. Na zamienieckiej napewno będzie, ale w innych może też.
A ja kupiłam dziś w hm taką czapeczkę shrekową jak ma Jerzyk :) Myślałam, że może będą też inne kolory,ale były tylko zielone, więc będziemy miały klony :lol:
Antoś się bardzo zmienił w ostatnich dniach. Czyli jednak to 'uzależnienie od chusty' to był skok rozwojowy:hide:
Martita postaram sie kupic nie ma sprawy...ona ma taka małą naszywkę z jerzykiem na przodzie :)
a to nie taka jaką martita właśnie ma? Bo ja kupiłam taką jak ma Jerzyk, zieloną 'wykrojoną' z uszkami i ona ma właśnie naszywkę z jeżem.
no widzisz Anais...dzieci sie zmieniaja szybciej niz myslimy ;)
wlasnie moj syn spi juz 2 godzine SAM W LOZECZKU!!! powtorze to: S-A-M W L-O-Z-E-C-Z-K-U swoim of kors i to BEZE MNIE!!! a od miesiac spi tylko ze mna, lub przy mnie, lub w chuscie...a tu prosze!jak to mowi starszak: ta-daaam :)
Anais bede baaardzo wdzieczna za info o tych ampulkach...
hehe, czapeczka jest fajna bardzo nie? byly jeszcze biale...kolezanka taka ma-bo tez zachorowala na nia jak zobaczyla u Juśka ;)
klaudia, wlasnie ta czapeczka uchata-z uszkami w sensie co mamy, to ona ma taka malutka z lewej strony naszyweczke z jeżem...to moze to to samo...?
Cześć Dziewczyny,
My już niestety wróciliśmy bo Jasiek się rozchorował, kaszle strasznie podobno ma zapalenie krtani, dostał od pediatry w Olsztynie różne paskudztwa - jutro jedziemy do naszej homeopatki i mam nadzieję, że kulkowo Go wyleczy raz dwa!
Ja też wylądowałam na antybiotyku :-(, Marysia pokasłuje - no mówię Wam takiego urlopu to jeszcze nie mieliśmy:duh:
miumi Kochana jak tam w pracy??
Ja wprawdzie w domu pracuję, ale też mam mnóstwo tłumaczeń, korekt itd. a przy chorym Jaśku to już zupełna katastrofa. Możliwe, że zacznę pracę (też z domu) w kolejnym wydawnictwie i wtedy już będę musiała kogoś szukać do pomocy, ale zobaczymy.
Aaaa muszę się też pochwalić - Jaśkowi przebiły się w końcu te górne jedynki wprwdzie dopiero co więc chyba jeszcze Go męczą, ale widać już :-) u nas dentoxin pomaga tylko na chwilę, a camommila vulgaris w kulkach niestety chyba w ogóle nie bardzo. Jaśko jak Go boli to jest taki zły, że nawet ciężko Mu dotknąć do tych dziąsełek i pomasować. Zwierzak mój kochany:roll:
Uciekam bo się obudził i płacze
buziaki
Kasia
Wróciłam z pracy. Podczas mojej nieobecności Monika nie wpadła w spazmatyczny płacz, parę łyżek papek zjadła, wypiła dużo wody i spała. Czyli jest dobrze :-)
Miumi, super! Dzielna ta twoja malutka!
Choć wydaje mi się, że tak naprawdę to nam, mamom, jest trudniej rozstać się z naszymi pociechami, niż im rozstać się z nami ;)
Kaś widzialam Wasz samochod wlasnie...ojej...az tak zle...?
bidoki :(
Miumi SUPER!a kto z mala zostal...?
Anais swkieta prawda ;)
Kas zdrowka... mojemu Julkowi tez już druga gorna jedyneczka sie przebija i jest gorzej niz przy tych na dole...dzis mama si enei wyspala:(
Martita bez uszu ta czapeczka a naszywka na srodku....zwykla gladka zielona i biala z tego co pamietam wiec jak kupowac?
Monika zostaję z babciami, raz z jedną raz z drugą.
martita dzisiaj byliśmy u homeopatki i mam nadzieję, że wyzdrowiemy szybko :-) narazie Jaśko kaszle i ja. W ogóle jest bardzo marudny, nie chce spać w łóżeczku tylko w chuście albo w tuliku i jak tylko ma mnie w polu widzenia to na rączki bo inaczej ryk i kaszel. Te jedynki górne mu dodatkowo dają popalić chyba. A z Mazur wróciliśmy bo szkoda płacić za siedzenie w pokoju.
klaudia odpisałam na PW
miumi jak ja zazdroszczę Babć.
Kurcze ja nawet nie mam z kim Dzieci na jeden wieczór zostawić, żeby iść do kina z Mężem, albo choćby porządnie sobie mieszkanie posprzątać ...
Dołuje mnie to wszystko, nadmiar pracy zawodowej wykonywanej w domu, Jasiul maruda, mieszkanie nie posprzątane, ja od 9 miesięcy nie spałam dłużej niz 2 godziny, aaaa i brak światełka w tunelu, no bo nie mamy nikogo kto bym nam pomógł i chociaż raz na miesiąc z dzieciakami posiedział. No to pomarudziłam a teraz śmigam czytać Marysi na dobranoc. Od piątku Mania idzie do nowego przedszkola - trzymajcie kciuki!!!
pozdrówki
heeej Dziewczyny :)
gratulacje dla Monisi za to że taka dzielna dziewczynka i dla Jasia za zęby też. A jak Jerzykowe jedynki?? Właśnie ułożyłam Marikę i chwila wytchnienia na chustoforum. No właśnie, wpadłam się pochwalić. Mała siedziała w domu w wózku, żebym mogła cokolwiek w kuchni porobić i złapała jabłko. Nie zabierałam, żeby się pobawiła, odwróciłam się dosłownie na minutę, a tu połowy jabłka nie ma. Normalnie gryzła ze skórą. Uploaduję film na youtube to wrzucę link
edit: o już jest http://www.youtube.com/watch?v=1dumLc25zDc
O rany, aga, jaka dzielna malutka.:applause: Może to znak, że lepsze jedzonko świeże i w kawałku,niż przecierane :ninja:
Hej, dziewczyny, zapisałyście się już na warsztaty z okazji Tygodnia Bliskości?
szczegóły tutaj:
http://klubkangura.com.pl/tydzien-bliskosci-w-warszawie
Ja wysłałam zgłoszenie na czwartkowe o idei kontinuum i karmieniu piersią oraz wtorkowe pieluchy wielo i BLW. Kto idzie ze mną?:ninja:
No i mam nadzieję, że na niedzielnej paradzie chustowej zjawimy się w silnym praskim składzie i to z chłopami naszymi :D Ja w każdym razie mam zamiar swojego nieślubnego zabrać, a co! :mrgreen:
To ja chyba w jakiejś dziurze siedziałam że nie słyszałam o tym wszystkim. Zaraz pogadam z małżem żeby znaleźć czas przynajmniej na paradę
edit: Dziewczyny jakby udało mi się znaleźć cza to mogłaby któraś pożyczyć mi chustę??
Anais ja pewnie pojde na parade, na warsztaty o pieluszkach i jeszcze cos:) przejrze na spokojnie i rozplanuje, napewno dam znać, jestesmy w kontakcie:) Dziewczyny musze sie pochwalić kupuje Tuli Balboa i juz nie moge sie doczekać jak malego wrzuce i ponosze:)
o rany, klaudia... tuliki są super, ale Balboa to już jest po prostu mój mistrz :D
A co do warsztatów to ja już dostałam potwierdzenie, że jestem na liście. Zapisujcie się szybko bo mogą się pokończyć miejsca jak się laski rzucą :)
ja też się zaraz pozapisuje napewno na kontinuum i karmienie, pewnie jeszcze coś chustowego i o zabawach z dziećmi. Dzięki Anais za info, bo ja też jakoś przegapiłam. A parada obowiązkowo tylko żebyśmy wyzdrowieli bo narazie to tak sobie jest...
Zapisałam się na:
czwartek 7.10
= = = = = = = =
Lulucafé C.H. Arkada, Solec 81B lok. A-57 I piętro
10-11
Warsztat o zabawach dziecięcych prowadzi Dota Szymborska (Wczesna Edukacja)
Narbutta 46/48 lok. nr 51 (blisko kina Iluzjon)
Czwartkowe popołudnie z wydawnictwem Mamania
Wstęp na spotkania bezpłatny. Ciasteczka zapewnia wydawnictwo http://klubkangura.com.pl/wp-include...icon_smile.gif
14:30-15:30
Noszenie dla samodzielności, czyli rodzicielstwo bliskości według Jean Liedloff
Koncepcja kontinuum w pigułce * Attachment parenting i koncepcja kontinuum – czy się czymś różnią? * Pokaz slajdów z wypraw Jean Liedloff * Kontinuum we współczesnym świecie, czyli co z pracą zawodową? * Dyskusja
i to narazie tyle :-) pozdr
klaudia-to bierz bierz :) kaske ci oddam na warsztatach :)
Miumi-jA tez zazdroszcze opcji babcia...eh...
Kas ZDROWKA!!! i lacze sie w jeczeniu...u nas podobnie...
aga oooo!!!jaaaa!!!zawodowa Marisia :)
Anaisd - dzkiekiu za cynk, ze juz jest harmonogram!!!
ja to sie pozasypisywalam...hohoho! przedluze sobie wakacje o ten tydzien bo tak:
czwartek 7.10. :
Lulucafé C.H. Arkada, Solec 81B lok. A-57 I piętro
10-11
Warsztat o zabawach dziecięcych prowadzi Dota Szymborska (Wczesna Edukacja)
Narbutta 46/48 lok. nr 51 (blisko kina Iluzjon)
Noszenie dla samodzielności, czyli rodzicielstwo bliskości według Jean Liedloff
16-17
Bliskość pełną piersią, czyli o karmieniu piersią w kobiecym kręgu.
niedziela 10.10 uwaga!!! TO NASZA PIERWSZA ROCZNICA SLUBU:):):)
O 14 OF KORS PARAAADA :):)
wtorek 12.10.
Kalimba Mierosławskiego 19, naprzeciw wejścia na plac zabaw w parku Żeromskiego
10-11.30
Przewodnik po Rodzicielstwie Bliskości – Kasia Karpińska z portalu Przytul mnie, mamo – panel dyskusyjny
CzasdlaMam Saska Kępa, Pl. Przymierza 6/63
12-14
O pieluszkach wielorazowych opowie Ewa Dumańska (Pieluszkarnia
BLW – nauka zachowania przy stole, albo jak nie wychować niejadka; prowadzenie Marta Sobiło
uch...szalenstwo :):):)
No to wspaniale, się widzimy girls! :thumbs up:
Ja też na zabawowe warsztaty, mam nadzieję, że będą miejsca.
no9 ja poki co dostalam odpowiedzi tylko od Mamani...czyli od tych warsztatow czwartkowych - kontinum i KP
zobaczymy jak reszta...
ja bede robila torcicho na nasza rocznice...to mam je zabrac ;) ? (pytanie retoryczne :D:D:D)
we-wonna-cake! we-wonna-cake! :ninja:
mniam mniam:)
Martita jade dzis do sklepu wiec Ci kupie i ja tez zgloszenie na wtorek 12 do kalimby wyslalam. czekam na odpowiedz ... pojedziemy sobie razem...dziewczyny mam nadzieje ze wszedzie mozna sie ze swoja pociecha pojawić?