Jak to mogą przeciekać?! Przecież właśnie o to chodzi by nie przeciekały! W moczu też są bakterie, dzieci nieraz się napiją, mają mocz połykać?? No się zbulwersowałam aż :duh:
Wersja do druku
Jak to mogą przeciekać?! Przecież właśnie o to chodzi by nie przeciekały! W moczu też są bakterie, dzieci nieraz się napiją, mają mocz połykać?? No się zbulwersowałam aż :duh:
przeciekają przeciekają, jednorazówki też :) zadaniem ich jest złapanie kupy i nic poza tym
hmmm u nas i huggiesy i rossmanowe przeciekały :roll: więc nie wiem jak to jest
ja też z młodą imse vimse , a teraz zwykłe takie również specjalne do pływania http://www.mothercare.com/Swim-Nappy...54041&mcb=core
i się sprawdzają :)
mnie się wydawało, że jednak ta "ceratka" trochę chroni a do tego wkład w jednorazówkach ma tak szybko zmieniać się w żel by nie wypływało.. to w końcu jak to jest? bo aż strach pomyśleć w czym się te dzieci (i my) kąpią..
Przeciekają przecież wielorazówy i jednorazówki też. Z tego co oglądałam hagisy do pływania, bo używaliśmy trochę, to one nie mają żelu. Przecież jak wsadzicie na chwilę bobasa w takiej pieluszce do basenu i nie zdąży się wysikać, to i tak pielucha jest mokra w środku, bo woda z basenu się tam dostanie. Skoro woda może wpłynąć do środka, to też i wypłynie na zewnątrz z zawartością sików.
Aha, czasem to wygląda tak, że jak Piotrucha wyjmę z basenu, trzymam go na rękach, to on wtedy siknie i w pieluszcce (IV) robi się buła z tych sików, ale wystarczy go posadzić na ziemi, albo przycisnąć ręką do pieluchy i wtedy siczki wypłyną. Z jednorazówką tak samo się działo.
Tak, siki wypływają i z jednorazówek i z wielorazówek. Nie ma innej mozliwości. To nie jest tak, że "wielorazówki" przeciekają. Po prostu w jednorazówkach tego tak nie widać ale siku tez dostaje się do basenu.
A w wikipedii twierdzą że zatrzymują http://pl.wikipedia.org/wiki/K%C4%85pieluszki
Wikipedię piszą ludzie tacy jak ja i Ty, niekoniecznie specjaliści i znawcy tematu ;-)
Ponieważ temat przewija się już kolejny raz wklejam linki do materiałów firmowanych przez poważne amerykańskie instytucje. W skócie mówią one, że pieluszki do pływania nie ochronią basenu przed wypłynięciem kupki biegunkowej, a więc dziecka z biegunką nie należy zabierać na basen (to łopatologiczna informacja dla amerykańskich rodziców, typu: pralka nie służy do prania kota ;-))
http://emr.ifas.ufl.edu/inside_ifas/...6_2007_30.html
http://www.cdc.gov/healthywater/swim...wim-pants.html
IMO oczywisty jest więc wniosek, że tym bardziej pielucha nie utrzyma w środku siuśków.
Jednorazówki do pływania pozbawione są absorbentu, bo inaczej nabierałyby wody basenowej i po chwili dziecko pływałoby z 3-kg odwłokiem. Mają też niezbyt grubą warstwę chłonną, z powodu j.w.
Mocz zdrowego dziecka jest jałowy, natomiast kupa zawsze zawiera bakterie i to groźne, dlatego to przed nią trzeba chronić basen.
A co do (wręcz retorycznego) pytania 'w czym my i dzieci kąpiemy się w basenie', to niestety, ale do basenów szczają i dorośli, całkiem świadomie. I dorosły sika znacznie więcej niż niemowlak. Że nie wspomnę o tym, że niektórzy myją się w basenie a nie przed basenem. Więc parę mililitrów niemowlęcych siuśków to betka.
W zdrowym moczu nie ma bakterii!! no :)
za to wiecie ile ich jest w powietrzu? na skórze? także siki to nic, relaks :)
ja polecam także IV - są super, nie tracą na urodzie po chlorowanej wodzie ani po ozonowanej:)
kupiłam niedawno większy rozmiar innej firmy ale jeszcze nie zdążyłam wypróbować - jak zaczniemy się znów na basenie pluskac to napiszę czy warto czy nie...
Dziewczyny ja jestem początkująca w tym temacie. Zamierzam zakupić kąpieluszką dla mojej córci. Którą doradzacie? Bambino Mio czy Imse Vimse?
A jak z rozmiarami? - Hania ma nie całe 11 kg i raczej jest szczupła. Kupić ten rozmiar do 12 kg czy większy 12-15?
A Imse - L czy XL. Nie chcę żeby były za duża a z kolei jak kupię za małe to krótko pochodzi...
Doradźcie coś bo już sama nie wiem...
Nikt nic nie wie? Cicho tu i głucho...
Niewiele poradzę bo kupiłam 2 rozmiary IV - S i M (juz nie pamietam)- tez nie widzialam ktory wybrac, w sumie to sa tylko majteczki, nie ma zadnego wkladu jak w pieluszce, zgrabniej lezy na pupci - chyba dobrze zrobilam - na poczatek mniejsza byla akurat, wieksza się przydala duzo pozniej:) ale juz ją mialam z glowy
XL będzie za duża moim zdaniem. Mój Piotruś ma jakieś 12 kg i chodzi w L, myślę, że jeszcze w niej trochę popływa. Zresztą tu w wątku dziewczyny pisały, że IV starczają im na trochę więcej niż zakres wagowy wg rozmiarów.
my mamy L i niecałe 11kg i jest ok. jeszcze posłuży
hej :)
Znalazłam sklepik z pieluszkami do kąpieli może ktoś się skusi http://klubben.pl/sklep/dla_dzieci/n...rid,13591.html
a może któraś z Was je ma i może coś napisać? :)
My mamy taką pieluszkę, już chyba gdzieś o niej pisałam ;)
Generalnie, to na baaaardzo długo nam starcza, dzięki temu, że jest regulowana (mamy jeden rozmiar chyba już prawie rok, ale też Franek ma małą pupcie ;) ). Co tu dużo mówić, fajna jest i ładna :) Spełnia swoje zadanie, choć nam się nie zdarzyła kupka na basenie, więc nie wiem, czy na pewno nic nie wypuszcza, ale nie powinna, bo można ją dobrze dopasować.
W sumie też pieluszki i nie mogę znaleźć recenzji, a poszukuję. Jakie macie, jakie polecacie?
Które trzymają zawartość, które odciskają?
Wczoraj na szybko znalazłam Bambino Mio, kojarzę że na pewno ktoś korzystał, zobaczyłam też AppleCheaks (zapinane nie wciągane) i Mothercare (opisane że z ceratką w środku).
Jakie są jeszcze, jakie plusy, minusy :)
My mamy BambinoMio i są super. Nie obciskają, a zawsze dobrze przylegały przy pachwinach, nawet gdy uzywalismy jej gdy Mała była poniżej podanego przedziału wagowego. Nie mam niestety porównania z innymi firmami, ale naszą mogę polecić:)