Dziękuję :).
Wersja do druku
Dziękuję :).
Bardzo polecam "Jak szewczyk smoka pokonał". U nas to jedna z ulubionych książek. https://www.google.pl/search?q=jak+s...iw=360&bih=511
Są jeszcze 3 inne z tego wydawnictwa Wawelskiego. I te książki są duże gabarytem. Którąś Pawlak ilustrował nawet.
Alchemiczna komnate :)
chyba już tylko bibliotecznie albo z drugiej ręki książeczka o smoku Wawelskim Chotomskiej z ilustracjami Lutczyna, pewnie dla obojga Twoich się nada - tutaj jakieś zdjęcia i wierszowany tekst, na dole podpowiadają jeszcze zbiór legend prozą Chotomskiej (nie znam) http://smok-blog.blogspot.com/2013/1...chotomska.html
O z tej serii mamy Kurcze blade zaczytane na smierc. Musze poszukac o smoku :)
Edit na allegro sporo tego
Legendy Chtomoskiej mamy, spokojnie dla 6-latki, zwlaszcza ciut oczytanej sie nadadza. Smok wawelski jest tez w muchomorowych Basniach polskich Walsera i Pienkowskiego.
Dziewczyny, co ostatnio wyszło fajnego z ksiażeczek do wyszukiwania? Takich na poziomie dla starszych, powiedzmy od 1 klasy wzwyż.
Ostatnio mieliśmy Pierre w labiryncie, jest coś o podobnym (sporym) stopniu trudności?
Mnie nie podchodzi ta Chotomskiej. Kupiłam bo to lektura ale źle mi się ją czyta.
Bardzo lubię serię wyd. Jedność. Liliany Bardijewskiej. Mam pojedyńcze i zbiorcze. Zupełnie inaczej się czyta. Pojedyńcze dodatkowo z audiobookiem. Porządne wydanie. Tylko nie wiem jak z dostępnością bo kiedyś czegoś szukałam i nie było.
Pewnie, że poczekam! Nie wiedziałam o nowym Pierre! Dzięki :)
Binka mamy pierwszą część, ale jest bardzo prosta..
Mój najmłodszy 3 latek z kolei wypatrzył najnowszą Basię w Empiku i bardzo chce, w dyskontach nigdzie jej nie ma, to może jak poczekam z zamówieniem, akurat będę mogła ją dorzucić do koszyka :)
A widzisz a mój 7 latek b. Lubi Binka i jak jakiś czas temu ukazała się druga część to chciał od razu.
Czy chodzi Ci o Basia. Wielka Księga Słów?
Jest bardzo fajna ale dla 3 latka trochę trudna. Mamy ją z ostatnich targów i mimo tego, że na spotkaniu z autorką i ilustratorką było sporo dzieci w różnym wieku (była promocja tej książki) to jednak starsze dzieci tylko były zaangarzowane, młodsze zero zainteresowania a nawet jak odpowiadały to..... autorka nic nie odpowiadała tylko prowadziła dalej :-) bo jednak odpowiedzi nie były na temat.
To taki nazwijmy słownik tylko, że z wyrazami Basi i w jej tłumaczeniu :-)
Są różne wyrazy, mama, tata, brat, adopcja, etc
Duży format, ale jak widzieliście na żywo to zapewne wiesz.
Wieeem, oglądaliśmy :)
Mi pasuje forma tej Basi. Chłopakom czyta wieczorem mąż, ja Jasiowi. On im czyta 2, 3 rozdziały aktualnej ksiażki, a ja Jasiowi z reguły jakieś 6, 7 ksiażeczek. I taka krótka forma jest mi jak najbardziej na rękę, zamiast pełnego długiego opowiadania :mrgreen:
Czy ma ktoś w domu książkę Masło śpi i by mi wkleił wiersz baaaardzo proszę nie kupiłam bo mi totalnie graficznie się nie sodobała ale sam wiersz jest super. W necie go nie znalazłam.
murmle, ja będę mieć na dniach - to ci wkleję, ale to do piątku jakoś. Może być?
Tak dzięki!
Czy ktoś wie jakie książki Basi nie są jeszcze wydane w zbiorczych?
Mam wszystkie zbiorcze więc mogę sobie sprawdzić ale nie wiem gdzie szukać wszystkich tytułów.
Ma ktoś wszystkie tytuły i mógłby mi podać?
Soul nowa Basia o której oststnio pisałyśmy już dostępna w dyskontach :-)