Dziewczęta, pomóżcie. Mam w domu 4-letniego Profesora Ciekawskiego. Wałkujemy obecnie kosmos. Polecicie jakąś fajną pozycję? Może jest coś w stylu albumów Mizielińskich? I może coś o ciele, o trzewiach konkretnie ;)
Wersja do druku
Dziewczęta, pomóżcie. Mam w domu 4-letniego Profesora Ciekawskiego. Wałkujemy obecnie kosmos. Polecicie jakąś fajną pozycję? Może jest coś w stylu albumów Mizielińskich? I może coś o ciele, o trzewiach konkretnie ;)
guesy jest książka Mizielińskich o kosmosie :) Tu jesteśmy. Kosmiczne wyprawy, wizje i eksperymenty. Warta uwagi też Kosmos bez tajemnic z okienkami. Była tu polecana książka Profesor Astrokot odkrywa kosmos, ale zdaje się że dla trochę starszych dzieci?
https://aros.pl/ksiazka/cialo-bez-ta...SABEgJJwvD_BwE
Ja polecam to.
Mnostwo okienek, sporo ciekawostek. U nas hit dla 4latki
Wczoraj oglądałam na targach Dlaczego ziewamy i wydała mi się ciekawa :)
http://kochanamama.pl/artykul/dlacze...orota_suminska
Dzięki, dzięki, całuję ziemię po której stąpacie :mighty: :)
Jeszcze Ciało. Jak to działa i Człowiek. Jak to działa, choć nie wiem, czy nie dla starszego dziecka. Ale jak ciekawski, może być ok :) Astrokot wg mnie dla starszych, u nas Lena jak miała tak z 6-7 lat to odkryła tę książkę.
U nas od kilku tygodni to samo. Kosmos, układ słoneczny, planety, gwiazdy. Przeszłam szybki kurs astronomii (m. jest pasjonatem), bo nie wiedziałam o co dziecko mnie pyta :P
Mało jest pozycji zrozumiałych dla 3-4 latków, wprawdzie Julek uwielbia przeglądać albumy taty, ale chciałam znaleźć coś typowo dla dzieciaków.
Kupiłam na prezent cały zestaw (z serii linkowanej przez Kreskę): kosmos bez tajemnic, ciało bez tajemnic i samochody bez tajemnic. Trzy pasje mojego dziecka:)
Przeglądałam i myślę, że to jest to.
Mamy też w kosmosie, z serii mali odkrywcy, też z okienkami, ale jeśli mam wybierać, to kosmos bez tajemnic jest ciekawszy.
Mamy popupa: wszechświat, trójwymiarowa podróż pośród gwiazd, na razie bardziej do oglądania niż czytania.
Astrokot mu nie podszedł, na pewno jeszcze za wczesnie na niego. W kolejce czeka też sprawdź to sam: kosmos, też z okienkami, ale myślę że wiekowo jest na poziomie astrokota.
Sowo, Mizielińscy już wznowieni? Muszę poszukać.
Ciało jak to działa zdecydowanie dla starszych.
O ciele może z Tako: pępek, zęby, strupek itd? J. je bardzo lubi, teraz np mnie codziennie pyta, czy to dziś mu wypadną zęby i urosną nowe :D
Bawidoc, ciało masz może? Tą mi się z tej serii najbardziej podoba i chyba 4 latek podoła.
Kaisa, nie wiedziałam, że w serii Tako Strudel wydali ;)
Beniamin 2007, Jonathan 2009, Samuel 2011, Emma 2014
Przepraszam za mój słownik, już poprawiam :)
To żart był oczywiście :) Mój słownik też czasem płata figle!
Beniamin 2007, Jonathan 2009, Samuel 2011, Emma 2014
Jasne, zrozumiałam :D Poprawiłam dla jasności.
o kosmosie to mój lubi astrokota ale bardziej w sumie misja kosmos międzygalaktyczna podróż woyagera z rysunkami samolijka niestety..
a o ciele teraz wyszły dwie super -anatomia z mamanii i z dwóch sióstr trójwymiarowa, będą w najbliższym zamówieniu u nas. Kuby ulubiona o ciele to sekrety ludzkiego ciała, dzięki niej poznał całą budowę człowieka w wieku 2,5 lat. I do dziś pamięta.
Macie już pomysły na książkowe prezenty na Mikołaja/pod choinkę? Podrzucicie tytuły (i wiek dzieci)? Szukam inspiracji :D
Ja mam takie plany póki co 9książki siedzą w schowku i czekają na dobrą promocję)
dla 5-latki: Pudle i frytki Piji L., W tej bajce nie ma smoka , ale tu się waham , bo to chyba dla młodszych dzieci, Rok w krainie Czarow
dla 9-latka: Hedwiga, Nela-mała reporterka
dla12-latka: Mój obciachowy tata wymiata internet ( w ciemno biorę po przeczytaniu tytułu), może coś z Minecrafta, ale to by musiał sam obejrzeć , bo w sumie dużo już mamy,a on poziom zaawansowany
Ja mam już sporo w koszyku tylko co tu wybrać ...
3-4 lata
Miś Uszatek
Florka. Zapiski ryjówki
Opowiem ci mamo co robią dinozaury
Basia Wielka księga przygód 4
Mały Miś
Reksio szczeniak
Opowiem ci mamo, co robią pociągi
5,5 lat
Święta dzieci z dachów
Operacja Człowiek w czerni
8+2 i pierwsze święta
Goście na Boże Narodzenie
Znajdź mnie. przygoda w górach
Przygody Nieumiałka i jego przyjaciół
Kajtek nie umie fruwać
Niezwykły Święty Mikołaj
wruuuu, mój dwuipółletni fan pociągów jest zachwycony pociągami z serii opowiem ci mamo. Ale reszty nie mamy.
Przy okazji mam pytanie. Polecicie nam jakąś książkę o traktorach? Synek złożył zamówienie :)
Ja znam tylko Kicię Kocie na traktorze ;) i widziała, że z Mądrej Myszy coś jest
https://cdn.bonito.pl/zdjecie/1911872/200/1911872.jpg
Kicię Kocię na traktorze już mamy. To chodzi o książkę, w której traktor jest głównym bohaterem, a nie tylko dodatkiem...