Dzieki!Cytat:
Zamieszczone przez czukczynska
Tatus twierdzi, ze to po nim :D
A niech mu bedzie :lol:
Wersja do druku
Dzieki!Cytat:
Zamieszczone przez czukczynska
Tatus twierdzi, ze to po nim :D
A niech mu bedzie :lol:
cudne fotki! a cynoberek :love: chciała bym pomacać chociaż kiedyś
po raz kolejny twierdze, ze didek jeszcze zwiekszylby sprzedaz, gdyby zamiast tych okropnych zdjec kawalka tkaniny, zamieszczal foty w akcji!
cynoberek tylko zyskal na was! pieknie!
Fajne zdjęcia maluszka w cynoberku :D . Widziałam je już wcześniej, chyba w tym wątku już się pojawiły i przyznam , że bardzo przyczyniły się do zakupu mojego własnego :lol: Mam go od wczoraj :)
no i w związku z tym mam też pytanie o pranie (pewnie gdzieś już o tym było :roll: ) no bo wiem, że ręcznie, ale w letniej wodzie? i ile czasu moczycie swoje wełenki? No i czy kontrolujecie temperaturę wody, żeby ta wełna za długo w za zimnej wodzie nie leżała? czy ma to znaczenie tylko przy farbowaniu? ( mam nadzieję, że to nie całkiem głupie pytania :oops: )
Masz calkowita racje, pojawily sie!Cytat:
Zamieszczone przez Tuja
Mojego stanu juz chyba nawet skleroza nie da sie nazwac! :twisted:
Dzieki Tuja! Poprzednie wykasowalam.
Sliczny synek i super fotki!
Ależ niepotrzebnie je kasowałaś! Miło się na nie "natykać" czasami :DCytat:
Zamieszczone przez anse
My, tzn, ja piore welenki w letniej, z odrobinka tylko plynu do welny, nie mocze za dlugo, okolo 10-15 minut, potem plukam dwa razy rowniez w letniej, potem odwieszam zeby woda odkapala i w koncu rozwieszam nad wanna. Czasem jak mi sie spieszy, to w recznik zawine i pochodze po reczniku troszke, wiekszosc wody "wssysa" recznik, no i reszta szybciej schnie. Nasz cynoberek jest milutki i mieciutki. Najwazniejsze to uniknac naglych zmian temperatur aby zapobiec filcowaniu. Mysle ze dlugie moczenie tez welnie nie sluzy, na podstawie doswiadczen z welnianymi ubrankami.
Dziękuję bardzo za dokładny opis prania :D dziś kupię płyn do wełny i do roboty!Cytat:
Zamieszczone przez szeszunia
pamietacie te czasy?;) tak mi sie zrobilo nostalgicznie :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Ania z Tulikowa
odynka ale mnie w balona zrobiłaś :lool: już chciałam zacząć skakać z radości :hide:
hihi czytalam dzis watek i tak mnie naszlo;)
tylko goscinnie tu zajrzalam, bom ja nie indiofilka. :)
watek gigant, niedlugo do 100 dobiegnie. :szok:
Karolina no prosze zaczela sie milosc wielka?:D a co z gletkiem zostaje u Cie?:D
gletek już w Olsztynie u humusi mieszka.Za krótki był troszkę
niezly obiezyswiat z niego;)Cytat:
Zamieszczone przez karolinka251
Jak to dawno było... Wtedy to już był wysoki kurs i marudziłyśmy .. a teraz?Cytat:
Zamieszczone przez odynka
cudny cynoberek :D
OT - odynko, co to za fotka w avatarze? fajnie wygląda :)
malo widac ale to wilk w idnio tiefblau;) czyli moja Nellka w indio;) produkcja wlasna;)Cytat:
Zamieszczone przez rzufik