Re: Pieluszka Bitti D'lish Snap In One
wydaje mi się, że potem, to głównie nogi rosą, nie pupa. Mojemu półtoraroczniakowi też Lka pasuje - fakt płytsza jest niż kieszonki i otulacze jakie posiadam, ale przynajmniej w kroku nie wisi. Mnie się podoba jako pieluszka na dzień - nie ogranicza ruchów przy raczkowaniu, chodzeniu i po to kupię ich więcej.
Rzeczywiście wkładki dużo sztywniejsze niż z mikrofibry, ale przez to, że wąskie, to chyba nie przeszkadza. Na chropowatość może by pomogła jakaś wkładka (jedwabna?)
Mnie tam niepokoi co innego - napis "made in China"
Cytat:
Zamieszczone przez robertynka
Mnie tam niepokoi co innego - napis "made in China"
no ja tez zwróciłam na to uwagę. Zdaje się, że nie tylko IB są produkowane w Azji - wiadomo, tańsza siła robocza. Ciekawe , jakie są realne koszty wyprodukowania tej pieluchy, za którą my tyle płacimy?
aha, ta sztywność samej skórze chyba nie powinna przeszkadzać bo tam welurek pupki dotyka więc jedwabne wkładki wydają mi się zbedne raczej.
U nas dzisiaj IB AIO na pupie na noc, testujemy. :D
u nas dziś konkurencja - Wonderoos :) To jej druga nocka, przy pierwszej Wonderoos sprawdził się na medal,albo raczej na pół, bo speniałam i w środku nocy zdjęłam, nie dając jej szans. Dziś się lepiej postaram :mrgreen:
A jutro pewnie znowu IBe.
No i ja sie skusiłam zamówiłam i czekam, bedzie to nasza pierwsza wypasiona pieluszka :fire: juz nie moge sie docekac :shock:
No niestety IB AIO nie wytrzymała u nas dzisiaj nocy, ubranko rano przemoczone. :roll:
Moja tez czasem śpi w IB ale ja i tak zmieniam w nocy pieluchy bo mała po siknięciu strasznie się wierci i zasypia dopiero ze świeżą pieluszką.
Przetestowałam IB, BG, Wonderoo i to wiercenie jest niezależnie od pieluchy. W moltexie też. Oj wrażliwa ta moja córa 8))
Yetto ja zmieniam w nocy. na bank by nie wytrzymała Tosiowego mega-siku
Ale moje kieszonki wytrzymują caaaałą noc, bo wkładam odpowiednią ilość wkładek. :D Tak z ciekawości wypróbowałam IB na noc. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez yetta
Ale moje kieszonki wytrzymują caaaałą noc, bo wkładam odpowiednią ilość wkładek. :D Tak z ciekawości wypróbowałam IB na noc. :wink:
no tak tylko w kieszonka pupa wieeeeeeeeeeeeeeelka :)
coś za coś :)
Nie no w kieszonce PUL pupa nie jest taka wielka. :D Na noc daje wiecej wkladek to moze odrobine. ;) Ale w nocy zalezy mi zeby maluch spal do rana suchy, bo on sie nawet przemoczony nie obudzi. :jump:
ja i tak wstaję teraz ;) to już zmienię, nie będę taka.. :)
teraz toska sie nie budzi, z miesiąc temu wybudzała się jak przesikała pieluche i bodziak był mokry.
w bum geniusach też się budziła i w magicznej tez.
Yetta, a jakich kieszonek używasz? Bo ja bym chciła tez wielorazowki na noc :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez madzik0711
Yetta, a jakich kieszonek używasz? Bo ja bym chciła tez wielorazowki na noc :lol:
hehe własnorecznie uszytych pewno ;)
Podziwiam kiedy Wy macie czas jeszcze szyć, sama bym chciała takie cudeńka umiec szyć :omg:
mam takie małe spostrzeżenie dot. sikania w nocy (uogólnienia na podstawie obserwacji Igiego, nie wiem, czy dotyczą reszty niemowląt ;) ).
Porównując pieluszki z pierwszej i drugiej części nocy (przed i po zmianie) zauważyłam, że zwykle pierwsza połowa nocy jest "suchsza" :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Iwanna.Tobelieve
mam takie małe spostrzeżenie dot. sikania w nocy (uogólnienia na podstawie obserwacji Igiego, nie wiem, czy dotyczą reszty niemowląt ;) ).
Porównując pieluszki z pierwszej i drugiej części nocy (przed i po zmianie) zauważyłam, że zwykle pierwsza połowa nocy jest "suchsza" :mrgreen:
to chyba zalezy ile dzieć je i pije przed spaniem. u nas fakt, czasem do 4 pielucha bywa suchutka, ale czasem juz ok. północy przesikana a potem rano też szybko zdejmowana bo mokrutka
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
Cytat:
Zamieszczone przez Iwanna.Tobelieve
to chyba zalezy ile dzieć je i pije przed spaniem. u nas fakt, czasem do 4 pielucha bywa suchutka, ale czasem juz ok. północy przesikana a potem rano też szybko zdejmowana bo mokrutka
no na pewno od pożywiania się wydalanie zależy :)
Igi zwykle w dzień olewa jedzenie, zapycha się za to nocami (wyrwę sobie przez to resztki włosów z głowy z rozpaczy - ja potrzebuję snu :evil: ).
[quote=Iwanna.Tobelieve]
Cytat:
Zamieszczone przez rzufik
Cytat:
Zamieszczone przez "Iwanna.Tobelieve":2703bgpy
no na pewno od pożywiania się wydalanie zależy :)
Igi zwykle w dzień olewa jedzenie, zapycha się za to nocami (wyrwę sobie przez to resztki włosów z głowy z rozpaczy - ja potrzebuję snu :evil: ).[/quote:2703bgpy]
to śpij w dzień 8))