albo właśnie za nisko jest bo za dużo w długości choć w pasie dobrze dopasowany? jak dziecko ma dużo fałdek na udkach to warto je trochę wyciągnąć :-)
mi nic się nie zwija i kocham moje 4 Flipy od początku (zaczynaliśmy od wagi 3600 i był idealny)
Wersja do druku
albo właśnie za nisko jest bo za dużo w długości choć w pasie dobrze dopasowany? jak dziecko ma dużo fałdek na udkach to warto je trochę wyciągnąć :-)
mi nic się nie zwija i kocham moje 4 Flipy od początku (zaczynaliśmy od wagi 3600 i był idealny)
Mam pytanie- czy któraś z Was używała nowe flipy - znaczy sie z nowej serii kolorystycznej. Mam warzenie ze nowa partia jest inaczej szyta...
a nowe flipy, to które? ja zamawiałam ok. 4 tygodnie temu w pieluszkarni i krainie pieluszek. mam 2 - różowy i niebieski, to te? wprawdzie i tak nie miałabym porównania, ale jestem z nich bardzo zadowolona. wcisne w nie nawet wielka formowanke, nic nie przecieka, ładnie sie układaja, nie opinają nóżek - rewelacja! :)
zastanawiam się nad jednym: czy jak się włoży tetrę za zakładki do Flipa jak się ma chłopca to wydaje mi sie,że przednia zakładka mogłaby przeszkadzać w odbiorze siuśków do wkładki. Mylę się? Wiadomo w ogóle o co mi chodzi?
gdzieś czytałam, że Flip nadaje się od 5kg, a producent zapewnia, że od 3,5kg. Jak to w końcu jest?
wg mnie na 3.5 kg to za duzy bedzie
dla takiego malucha lepsze beda bambino mio.
Wiewiórka ja uzywam Flipa z tetrą i odbiór siuśków jest prawidłowy, tylko jak jest bardzo mokro to ta zakładka sie moczy. Ale to juz musi być wielki sik. Co do wagi to juz kiedys pisałam ze my uzywaliśmy jak maly ważył 3 kg i tez dało rade. Ale tak na prawde dopiero teraz ta pielucha wygląda zgrabnie (waga 7kg ale szczuplutki).
Wiewiórka nam ta zakładka w niczym nie przeszkadza. Chyba, że jest mega sik, to wtedy jest mokro nawet w pachwinach. Ale to zdarza się tylko, kiedy używam zwykłej tetry, bo ona nie daje rady Piotrkowi.
może prędzej Flip będzie pasował z formowanką niż z tetrą?
Mi najlepiej pasuje z bambusowymi IV składanymi. Teraz mam dwie 100 i to już jest poezja:)
Formowanka mother easy jest za szeroka w kroku i często wystaje mi spod otulacza. Do kieszonek Dominiki zawsze tyle napakuję, że tylko gacie to obejmują.
jesli flip to alno z kladami mam sucho z flipa,albo z formowanka,np tots bots wejdzie i bbh ale nie wejdzie na bank np micro dizzy ,mother easy to dla mnie pomyłka,pomila slabiutkiej chlonnosci to chociaz zgrabna by mogła byc.
jesli tetra to zmoze byc i zwykla ale złozona w latawiec i spieta snappi,poskladana w prostokat jakos mi nie pasi,a ze snapi jakos sie to kupy i dupy trzyma ;)
MAm flipa od niedawna. Potwierdzam i stwierdzam, ze nader jest zgrabny i powabny. Nawet zestaw trzech wkładek CP (nocna, normalna i mala) miesci sie spokojnie i wyglada lepiej niz w oryginalnym otulaczu CP. Poza tym jest super miekki, więc sie lubimy :)
ja mam flipa od dwóch dni. i mam też kieszonki. Flip jest superrrr a kieszonki beeee:P:) szkoda, że wzorzysty nie jest:(
które wkłady wolicie? mam sucho czy b. organiczna? bo duża różnica w cenie dużego zestawu...:/
widzę, że bez echa:)
ale inne pytanie. Mam 3 flipy (już!!!) i jeden jest starszy a dwa kupione w grudniu 2010. te z grudnia mają jakby inny pul od wew. i taka biała powłoczka sięga aż do ostarniego rzędu guziczków. w tym starszym sięga 2 rzędu - czy to jakaś różnica "czasowa" we Flipach?
dalej kocham nad życie:P
używamy Flipów z tetrą - kiedy tylko jesteśmy w danym miejscu "dłużej" no i całe lato na takim zestawie też jechaliśmy - bardzo sobie chwalimy. Zakładki pomagają IMO, bo nic nie wycieka.
taki zachęcający wątek, tylko ta cena bez promocji..... :roll:
lepiej się sprawdzają flipy na napy czy na rzepy? (łatwość zapinania? dopasowanie?)
i czy ktoś ma porównanie flipów z bambino mio? (tylko takie miałam w rękach ;) )
a są na rzepy?
mi. - nie chodzi o zakładki - które sa super. Chodzi o taki biały (półprzezroczysty) dodatkowy materiał od wew. na wysokości napek z przodu;) ot ciekawam była:)
cena - trzeba polować na używki, stan super a cena ok. 40 zł
ja odpowiadałam na pytanie Wiewiórki ;)
nic mi we flipach nie przeszkadza i cieszę się, że kupowałam w promo, bo aktualna cena jest zabójcza...
Od dłuższego czasu myślałam nad wielorazówkami raczej niechętnie, ale w końcu kupiłam na bazarku 2 renomowane kieszonki i brak zachwytu. Zaczęłam się rozglądać za wersją ekonomiczniejszą i kupiłam jednego flipa. No i zachwyt - szybko dokupiłam kolejne 2 - świetnie trzyma (choć zdarzają nam się przecieki, ale mój mały dużo siusia), mleczną kupę zatrzymuje zdecydowanie lepiej niż jednorazówki - z nich często nam ucieka, z flipa chyba się nie zdarzyła nigdy, ekonomiczny, bo o ile nie ma kupy w środku (b. rzadko nam się zdarza, żeby płynny mleczny kupal nie pobrudził i otulacza) to w środku ląduje czysta wkładka i hop z powrotem na pupę. No, zachwyt ma pewne granice.
Niby nic nie podrażnia, a małemu chyba to nie przeszkadza, ale jednak ten goły pul przy pośladkach jest (a czasem i przy pleckach, jak się odwinie zakładka z tyłu co często się u nas zdarza) i jakoś mnie nie przekonuje. Próbowałam złożyć tetrę w latawiec, ale na wielkiej pupie mojego synka (ma pupę większą od dwuletniej siostry) nijak się to nie chciało schować do środka, nie sądzę, żeby nieposiadane przeze mnie zapinki mogły to zmienić; można włożyć do środka jakiś ręczniczek czy tetrę odpowiednio rozszerzoną z tyłu, ale trochę to jednak upierdliwe.Teraz nie jest specjalnie ciepło, ale średnio to widzę latem. Gdyby pokryli czymś ten pul od środka jak close parents, to dla mnie byłaby to genialna pielucha.
o tu znalazłam te z rzepami:
http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=179
to jeszcze potrzebuję jakieś opinie w kwestii:
rzepy/napy?
i jak się ma flip do bambino mio?
ktoś pomoże?
:)