Krycha Dunia!
Gouomb Findus i Petson lub listy feliksa
Wersja do druku
Krycha Dunia!
Gouomb Findus i Petson lub listy feliksa
Dziewczyny, a coś dla 3-latka? Nie za dużo tekstu na stronę, w miarę proste historie i jakieś fajne ilustracje? Coś w stylu Findusa i Pettsona?
Guesy Krowa Matylda lub Pan Brumm u nas plus już Baśki
Dziewczyny, na Was zawsze można liczyć - dziękuję :*
Ponieważ czasu za dużo nie mam, jutro obejrzę polecane tytuły w księgarni i zobaczę co będzie. Fajnie :)
Edit: Guesy, a Cynamona i Trusię znacie? Mojej pannie bardzo leżą. I Bob budowniczy;)
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Dzięki dziewczęta :)
Guesy, a Albert? Moja prawie 3-latka bardzo lubi: Dobranoc Albercie, Pośpiesz się Albercie, Nieźle to sobie wymyśliłeś Albercie. No i jeszcze Gruffalo na przykład :)
Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka
Alberty u nas zdarte od czytania już (nawet te ze starszym A.) a znowu grufallo (a co to takiego?;)) w ogóle nie chwycił
guesy - to moze te kolorowe Muminki dla maluchow, z egmontu? i Wesoly Ryjek jesli nie znacie - jedna z naszych ulubionych ksiazek dla dzieci :) troche dluzsze - ale mozna spokojnie przeczytac jedno opowiadanie na raz i skonczyc.
Te kolorowe Muminki to tez u nas hit np muminek i luneta ;)
Nasz 3 latek też lubi Alberta. I Basię, i duet Cybamona i Trusi. Tylko Pan Brumm tak średnio chwycił. Za to 'Mama Mu nabija sobie guza' czytana namiętnie ;) krowy Matyldy nie znamy :(
Edit. Wesoły Ryjek wydawał mi się dla starszych.. teraz jeszcze Mroźna noc jest na topie, ale Staś jeszcze nie wszystko rozumie...
Magdo oczywiście. Skrobnę priva za chwilkę i podasz mi adres.
Dankin. Właśnie! O tym też pomyślałam. Że my tak wszystko chcemy zbadać, czy jest poprawnie itp. Ale dzieci są mądre. I każdy z tej opowieści wiele wyniesie dla siebie.
Mnie np poruszył b.ten moment kiedy św. Mikołaj płacze bo ludzie przestali w niego wierzyć. Że w rankingach jest na dwatysiącektórymśtam miejscu. Za żabami w sedesie. I że w sumie nie dziwi się że w niego nikt już nie wierzy skoro wszędzie jego obraz jest mylny. Facet w fruwających saniach, z latajacymi reniferami, posiadający fabrykę zabawek i wpadający przez komin. I tu znów zachęta do tego by poznać prawdziwą historię św. Mikołaja biskupa. Także dla mnie znów na plus.
A tą Nią zostawię i poczekam na reakcję dzieci. Niewątpliwie jest Kimś ważnym. I pozytywnym w tej historii.
dziewczyny polecicie coś ładnego o kosmosie dla 7latka?
nie wiem czy nie troche na wyrost
- Jerzy Rafalski opowiada o planetach
- Profesor Astrokot odkrywa kosmos
te juz mniej 'wyrosotwe' ;)
- Kosmos. Ksiazka z okienkami z serii Sprawdzcie sami
- Tajemniczy wszechswiat. Ksiazka z okienkami - seria j.w.
pewnie sobie jeszcze o czyms przypomne ;)