jak zdrowie wasze?
ze wszystkich stron wieści o choróbskach do mnie napływają. Coraz bardziej jestem zadowolona, że Eli w tym tygodniu do szkoły nie puściłam, chociaż zdrowa już..
Wersja do druku
jak zdrowie wasze?
ze wszystkich stron wieści o choróbskach do mnie napływają. Coraz bardziej jestem zadowolona, że Eli w tym tygodniu do szkoły nie puściłam, chociaż zdrowa już..
Iza - gratulacje :D
powiem Ci, że idziemy łeb w łeb.
ja chora.
Kajetan chory, ale zdrowieje i dziękuje za życzenia on :).
mi. wszystkiego dobrego dla Kajetana! niech nadal chłopak rośnie dobrze i daje mnóstwo radości rodzicom! :)
choróbska jak przyszły tak pójdą... a może to od zębów?
my tfu tfu póki co zdrowi :) ale zmęczeni mega
Julce wychodzi ostatnia "2"... czyli w nocy jęki, marudy i inne takie... noc nieprzespana, a rano do roboty
podziel się przepisem na ten pyszny sernik :)
a ja na diecie jestem... drugi dzień :) zamierzam zrzucić 8 kg! zobaczymy, co z tego wyniknie :)
dziękować :)
i współczuć.
sernik Nigelli z "gryzie" ;) kilo sera, ale zamiast limonek skórka z pomarańczy i cytryny.
spód z czegobądź. najlepsze są Złotokłose, ale tym razem samoróbka krucha.
Podłączamy się z życzeniami dla Kajetana:)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I SUKCESÓW W ODKRYWANIU ŚWIATA :birthday:
A u nas była fala rotawirusa (nie wiem, czy nie przynieśliśmy go z kulek), na szczęście krótka, bo jednodniowa. Do tego oboje z mężem polegliśmy, bo mieliśmy gorączkę i wszystkie objawy grypy. W kuracji pomocną okazała się benedyktyńska "Nalewka od siedmiu boleści";) - na drugi dzień wszystkie objawy minęły jak ręką odjął.
dziękujemy!
no, to dla wszystkich - zdrowych i chorych:
http://images37.fotosik.pl/568/c514b3ab0440572fmed.jpg
mmmmmmm mniam mniam
życzenia już złożone drogą inną, ale powtórzę i tu, bo przecież nigdy za wiele: 100 fajnych lat Kajetana!
a u nas: dziwna gorączka trzydniowa dopadła Zosię w piątek i przeminęła z wiatrem co tak wieje mocno mocno, przynajmniej w Łodzi
ja walczę z poprawkami do dok, żeby wreszcie go wydrukować, wysłać i pozbyć się balastu
a miały być ferie...
Wszystkiego naj-naj dla Kajetana!
Newsy: my zdrowe, za to idą dwie górne dwójki - równocześnie - jutro będą :)
Kajetan 100 lat!!!
Mamo Kajetana 100 lat!!!
najserdeczniejsze życzenia - spóźnione ale z głębi serca :kiss:
postanowiłam, że na ferie nie zabiorę laptopa ;-) jestem z tego pomysłu bardzo dumna!!
O - masz ferie? A co z dziećmi ;) ?
małe dzidzi jedzie ze mną, a duże dzieci oddzielnie :-)
już by mogła być niedziela..
To faktycznie masz ferie... a u dzieciaki mają ferie - z mamą (samą).... także pozazdrościć.
Hej, mam do rozdania 3 zaproszenia na prezentację zdrowej kuchni Okrasy w najbliższy piątek o godz. 14ej w Hotelu Ideal w Pruszkowie. Do wygrania garnki, a dla każdego książka kucharska i kosmetyki gratis. Wiem, że kiepska pora (szczególnie, że z dziećmi nie można ;) ), ale jakby ktoś miał czas i ochotę, to dajcie znać.
jakby się dało z dzieckiem (naprawdę nie można???), to my chętnie :D
pa kochane!! do przeczytania za tydzien!! :-)
papa! odpoczywaj, baw się dobrze :) pięknej pogody!
Ala na słowa "idź spać" wybucha gromkim śmiechem i szczerzy się od ucha do ucha o godzinie 22.30 - jakaś rada na to pomocne chustomamy? Czy tylko się też pośmiać...?
a ile ma Ala?
i ile śpi w dzień?
bo Kajetan ostatnio brutalnie zmniejszył ilość drzemania w ciągu dnia do 2-2,5h o określonej porze, za to aktywne zabawy i spacery wynagradza dodatkową drzemką popołudniową :) no i chodzi spać wcześniej ;)
No i o której Ala kończy ostatnia popołudniową drzemkę? U nas problem z chodzeniem spać skończył się jak zaczęliśmy pilnować, żeby popołudniowa drzemka nie kończyła się później niż o 17, a nawet wcześniej. Dzięki temu Zosia zasypia około 20.
Witajcie!
Chciałabym nosić kolejnego dziecia w chuście (termin na 15.03) ale nie mam pojęcia co i jak. Potrzebowałabym spotkać się z doradcą ale nie wiem jak go szukać. Mieszkam na wiosce między Błoniem a Sochaczewem, ale mam gina w Komorowie k/Pruszkowa i 21.02 mam wizytę to będę w okolicy.
Jeśli możecie dać jakieś namiary to będę wdzięczna...
witaj :)
Doradczynię polecę chętnie. ale napisz czego w sumie od niej oczekujesz :)
są Doradczynie polecane i... pozostałe :)
ninjacorps witaj :D i napisz skąd dokładnie jesteś?
Pauliska dziś poślę maila ;)
wiecie co, wstyd się przyznać ale kompletnie nie umiem 2x :hide: a do wtorku muszę się nauczyć. oby mi Tati pozwoliła :lol:
palec odratowałam samodzielnie :mrgreen:
Dzięki za odzew!
Zaraz też odpiszę na privy :lol:
mi - chciałabym, żeby taka doradczyni po prostu pokazała mi motania dla najmłodszych dzieci - myślę o chuście elastycznej, bo podobno łatwiejsza jest na początek a poza tym myślę o noszeniu Młodej wiosną i latem (później wątpię, ale to się okaże)
choco - mieszkam zaraz przy trasie Wawa-Poznań, 10 km na zachód od Błonia.
Witaj ninjacorps!
Dzięki :) Z Alą to tak: ta druga drzemka raz jest raz nie, i zawsze jest krótka. Za to jak nie śpi drugi raz, to potem potrafi usnąć o 20, a następnie budzi się o 23 wyspana- jak to po drugiej drzemce.... Myślę, że pozostaje się śmiać (ew płakać - w zależności od nastroju). A tak poza tym to pierwsza drzemka miodzio, i 3 godziny śpi (od ok. 10 - 10.30). Budzi się ok 7 rano (zwykle przed), niezależnie od wszystkiego....
choco - ja właściwie też nie umiem 2x, jakoś Ala zawsze się wkurzała, jak z nią próbuję dociągać, więc odpuściłam. Może kiedyś się nauczę....
hej hej ninjacorps :)
choco - kiedyś z mi. byłyśmy na warsztatach z 2x i ja sporo w nie motałam swego czasu, ale nie pokochałam i nie wiem czy potrafiłabym nauczyć
agatha - mnie czasem pociesza, że przy dzieciach nic nie jest "na zawsze" ;) i a propos to Z. własnie kilka dni temu przestała budzić się o 8, tylko ok 6:30 uznaje, że już jest dzień :(
no, dobra - możecie się ze mnie śmiać, ale... ja polubiłam to wczesne wstawanie. Znaczy, jasna sprawa, że fajnie jeśli uda nam się spać do 9ej, ale te poranne pobudki mają w sobie wielki potencjał wykorzystania dnia :)
oczywiście, pod warunkiem, że wcześnie poszłam spać dnia poprzedniego :ninja:
a 2x... ja motam od pewnego czasu w miarę systematycznie, idzie mi coraz lepiej, ale z tego, co czytam, to problem, który się u mnie pojawia (ucisk na brzuch), to częsty problem przy dzieciach... nielekkich ;)
natomiast ostatnio testowaliśmy plecak Hanti i to jest fajny plecak :D
Zaliczyłyśmy dziś Tęczę i ku mojemu zaskoczeniu Zosi podobało się bardzo chociaż była zdecydowanie najmłodszym użytkownikiem uciech wszelkich, ale sporo tam fajnych miejsc do wspinania, wdrapywania, zjeżdżania, nawet kulki były przez chwilę :)
o! a o której byłyście? bo ja tam dziś przemykałam ;)
a kto mnie nauczy plecaka? prostego?
obecna! :-) co słychać?
wątek zdechł? ach te ferie.. ja jutro znów nas pakuję, choć jeszcze nie wszystko uprane ;)..
Izu - czy Gaja już odstawiona od cyca przy okazji ferii? :) Izu - link do bloga nie działa... ale odnalazłam i tak :) bedzie co czytać :)
mi. - jak Kajetan, zdrowy?
Me'shell - czy Zosia już chodzi?
w ogóle cześć dziewczyny :)
stęskniłam się za Wami bardzo!
ja mam baaaaardzo dużo pracy i nauki, a Kajetan chory wciąż, a właściwie znów. To trzecia choroba w tym miesiącu :roll:
o rety rety... mi. - czyzby sesja?
ale masz teraz ferie tak?
a co jest Kajetanowi? moze dawaj mu Citrosept, co? nam pomaga bardzo, tym sposobem wyleczylismy chore oskrzela Julki w grudniu...
Kajetan najpierw miał po prostu katar.
przeszło.
Potem miał mega gorączkę.
przeszło.
Teraz ma mega kaszel .
trwa.
nie tracę humoru, nie jest źle.
Kajetan dostaje już tyle różnych rzeczy, że hohohoho!
edit: Dziewczyny - hilfe! - chcem sprzedać Tuli nasze. jakby co - to dawajcie ludzkości znać ;)
olcia - Zosia na razie wchodzi po schodach:omg: dzisiaj zakładamy bramkę, bo rano ściągałam ją z trzeciego stopnia, a chodzi za ręce, za to pasjami i nie bardzo udaje mi się ją do tego zniechęcać, sama się jeszcze boi puścić
a co u Ciebie? Julcia zdrowa? jak sprawdza się niania?
Izu - jeśli Gaję odstawiłaś, to napisz instrukcję jak, bo ja się przymierzam, ale mam to małego cycomaniaka :bfing: i już się boje na samą myśl ;)