Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
Pinaska, a jak sie kółkowe sprawdzają? masz moze jakieś zdjęcie?
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez pinaska
Pinaska, a jak sie kółkowe sprawdzają? masz moze jakieś zdjęcie?
Dziękuję ci serdecznie....Cytat:
Zamieszczone przez Nymphadora
Na zdjęciach z bliska fajnie wyglądają....
Kochane, która ma pawiszcze czarno-białe 4,2 i chce je pofarbować lub odbarwić?
Ja moje niestety przypadkowo pofarbowałam na lekki róż (czerwona garderoba mi się przypadkiem :evil: dostała do pralki) i jestem poprostu ZAŁAMANA - nie chciałam ich farbować :cry:
Błagam o zamianę!!!!
Błagam...
że ktoś ma wziąć twoje uszkodzone, a tobie odda nieuszkodzone :?: :?: :?: :mrgreen: :shock: :mrgreen: :shock: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez YPSI
Jeśli ktoś zechce farbować na czerwono lub fiioletowo, czy brązowo to chyba nie będzie ze szkodą dla materiału, prawda :?:
YPSI, prZepraszam,ze przerwę Twoj temat,nawet takowych nie posiadam.....
ale....
czy odbawrwione pawie można zafarbować???MOże być fajny efekt,tylko nie wiem,czy szmata to wytrzyma????
hmmm... można by zadać pytanie sprzedającej te odbarwione pawie "jak, jej zdaniem, odbarwienie miało wpływ na wytrzymałośc materiału?" jeśli się nie zmieniła to chyba ponowne farbowanie nie będzie szkodziło, ale szczerze pisząc to ja się kompletnie nie znam na farbowaniu :roll: , więc moje wywody mogą być tylko teorią :wink:
a zafarbować w dosłownym tego słowa znaczeniu na pewno można :P
ja siem :wink: zwracam do licytujących-poczytajcie w myślach sprzedajacej, czemuż to tak szybko je sprzedaje 8))
i nie doszukujcie się klarownych i łaskawych dla stanu chusty oraz uczciwych wyjaśnień, przynajmniej znając ebay i kanty jakie tam odchodzą.
a ja Wam się rozedrze (albo będzie śmierdzieć albo inne cuda) prototypowa chusta to nie liczcie na to,że Wam kasę zwróci.
bo licytacja zwalnia ją z odpowiedzialności-co innego "kup teraz" na które się wyraźnie nie zgodziła.
Śliczne są odbarwiane pawie, ale nie zrobię sobie takich, bo bym się bałą, zę mi kiedyś dziecko na glebę poleci. Farba to farba i można sobie conajwyżej wełenkę sfilcowac albo silka szorstkim i nie błyszczącym zrobic, a taki odbarwiacz musi paskudnie tkaninę niszczyc. No a nie oszukujmy się materiał chusty musi wytrzymac duże obciążenia.
Cytat:
Zamieszczone przez petisu
petisu dobrze prawisz. wystarczy zobaczyc, co sie dzieje z wlosami po zabiegu dekoloryzacji albo z tkanina po wybielaniu. nawet jesli odbarwiacze sa delikatne, to i tak musza mocno nadwyrezyc strukture tkaniny, bardziej niz barwniki. rzeczywiscie moze to miec wplyw na wytrzymalosc tkaniny. moze sie nie podrze od razu, ale lepiej nie ryzykowac.
A co tu taka cisza? :) proszę się pozachwycać jeszcze... umili to niektórym czekanie :wink:
JA sie intensywnie zastanawiam,ciachac czy nie jak przyjda...I tez czekam....na te czarnidła okropniaste.
I nosze w tych pawiach...
Błagania ustały ...Cytat:
Zamieszczone przez YPSI
Pawiszcze u mnie zostają, bo :hide: zaczęły mi się podobać :mrgreen:
Po wypraniu chusty w 60 C kolor z różu zamienił się w lawendowy, ciekawe jaki będzie po następnym praniu :lool:
Acha co do mojego zachwytu na pawiami to powiem jedno - są poprostu jedyne w swoim rodzaju.
Noszą cudownie, dociąga się je jednym ruchem.
Piękne :twisted: i warte swojej ceny :roll:
YPSI,a dasz fotke????
A my od wczoraj walczymy z innymi pawiami..bardziej,dużo bardziej przyziemnymi acz i bardziej urozmaiconymi kolorystycznie......grypa jelitowa nas nawiedziła :?
Nata, współczuję. Zdrowiejcie.
A ja sobie w zaciszu domowym z ptactwem powalczę :-)
Oj, fotki, fotki!!! Nie wymigasz się!Cytat:
Zamieszczone przez YPSI
Cytat:
Zamieszczone przez comega
właśnie, właśnie...
DAWAJ FOTKI :twisted:
moje czarne pawie dzisiaj przyszly.....nie pociacham ich....szkoda mi....
A mi przeszła chęć na odbarwianie. Korci, ale jeśli mam miec mało bezpieczną chustę, to chyba się nie zdecyduję.
Tym bardziej że od wczoraj mam też biało-czarne :jump: .
Widzialam te odbarwione, mieszane mialam uczucia...
Przyszly czarno-biale, takie au naturel.. teraz mysle na jaki kolorek je zafarbowac...