w kieszonce też mu nic nie będzie
tetra na wyjścia jest problematyczna, dużo jej potrzeba..
Wersja do druku
w kieszonce też mu nic nie będzie
tetra na wyjścia jest problematyczna, dużo jej potrzeba..
wszystko z wielo się sprawdzi, tylko lepiej czesciej przebierac, bo wiadomo : siki + upał = smrodek
Dla nas PUL na ciepłe dni odpada, pupka się zaparza. Tetra+gatki wełniane lub nawet sama formowanka.
ja jeszcze lata nie przezyłam,ale stawiam na formowanki :) albo tetra plus ukachany welniany otulacz BBH
Tetra/formowanka + wełniane gacie.
U nas sprawdziły się w zeszłoorczne upalne lato u 3-6 mies dziecka formowanki + wełna (na wielkie wyjścia, spanie) i same formowanki na co dzień
formowanki zdecydowanie :-) i dużo wietrzenia
znów się musze obkupic w formowanki, w sumie macie racje, lato to fajny czas na odpieluchowanie! ;)
Formowanki/tetra plus welna,ze sie powtorze:D
Albo i kieszonki pulowe z bambusem/bawelna przy pupie. I najlepiej ten pul bawelniany, ale on przy dluzszym uzyciu lubi przeciekac, ale latem i tak trzeba zmieniac czesciej;)
wygląda na to, że musimy się zaopatrzyć w wełęnkę :)
mnie też nurtuje to pytanie. a czy mogą być galotki wełniane, takie grubsze? czy tyłeczek się nie zapoci?
My latem zamierzamy się odpieluchować ale popieram że na lato tetra plus gatki wełniane albo sama formowanka, albo sama tetra przewiązana w pasie np.: szeroką gumką.
My mamy gatki loveybums i zdecydowanie są super. O takie http://www.krainapieluszek.pl/index....product_id=251
a ja chciałam powiedzieć ze mój w polarkowych otulaczach duzo mniej gotował sie niz w PUL-ach (choć i one dawały radę)
na mega upały zakładałam same formowanki - najlepiej mi sie sprawdziły beileshen, niby nie maja PUL ale całkiem dobrze trzymają.
ja mam takie galotki
http://www.sears.com/shc/s/p_10153_1...3000P?prdNo=22
i zastanawiam się czy nie kupić tez wełnianych ale cieńszych. Poza tym u mnie jak ktoś widzi co ja ubieram córeczce na tyłek to za głowę się łapią, że w "dobie pampersów" BAWIĘ SIĘ w pieluchy wielorazowe :znaika:
no ładnie, a ja początkuję z wielopieluchami i same pulowe kieszonki z polarem kupilam. Czyli mi się dzieć przegrzeje :hmm:
Doświadczenie w wielo nie mam dużego więc potrzebna mi rada. Co najlepiej się sprawdza w okresie letnim? Jakie pieluchy, jakie wkłady itp.
Przy okazji pytanie jakie wkłady są najbardziej chłonne? Jakoś nie odważyłam się jeszcze na noc wielo założyć bo obawiam się przecieku:bduh: choć w dzień nam się to nie zdarza. Tylko, że w dzień zmieniam często a w nocy jak mały się nie obudzi to ja też nie wstanę:-?
Asiu ja teraz trzymam małą w tetrze zapietej na snappi, leży sobie na kocyku wełnianym i zmieniam co sik- to taka opcja podomowa
na spacery zakładam otulacz wełniany i formowankę lub tetrę albo kieszonkę z bambusem od pupy
wkładki mam różne, ręczniczki ikeowe, prefoldy pieluszkarniowe ale ulubione moje to wkładki od blueberry
no własnie - ten bambus mi się po głowie kołacze:), a wkładach blueberry nawet nie słyszałam:oops:
no tylko bambus= mokro
czasem wkładam wkładkę z mikropolaru jak chce żeby miała w miarę sucho
no i wreszcie wiem po co sa papierki ;) bo przy starszej córze zupełnie się nie sprawdziły
papierki stosujemy, czy Tobie się, znaczy Ali:mrgreen:, też tak do pupy przyklejają?:hmm: