Zamieszczone przez
Cobra
awwww miałam się ugryźć w język ale nie wytrzymałam bo to nie pierwszy tego typu post na tym forum :ninja:
strasznie naładowany emocjami post! po pierwsze ja osobiście bardzo lubię, gdy ktoś nie ma czasu przeczytać trzech stron a ma czas pisać obraźliwe posty :twisted:
a po drugie to COŚ szyje firma, więc chusta spełnia formalne wymogi bycia "firmówką" :ninja: i warto zapoznać się z informacją na temat firmy, której produkty oceniach, no ale skoro (jak sama napisałaś) nie wiesz nawet kto je szyje, to dlaczego piszesz o czymś o czym nie wiesz? :ninja:
A żenadą są ceny narzucone przez kilka firm szyjących chusty a pewnie już wiesz (sądząc po Twojej stopce), że lepiej nosic dziecko w obrusie niz w niczym ;) Acha, i mam pytanie: czy według Ciebie kilkadziesiąt milionów kobiet, które noszą swoje dzieci w czymś innym niż didek, vatek, hopek czy kilka innych firm, popełnia bez mała przestępstwo nosząc swoje dzieci w kangach, rebozo, kilkoyach, selendagach czy wielu innych chustach do noszenia dzieci? :omg:
Chusty z bawełny o splocie prostym (takim jak też i pamir kochana) są po prostu inne niż te tkane splotem rypsowym, diagonalnym, żakardowym (jak przeważająca część lnów didka) czy krzyżykowym (bo taka jest formalna nazwa splotu skośno-krzyżowego) ale przez to, że inne nie znaczy że się nie nadają. Służą tylko innym celom i innym dzieciom. Żakard jest splotem OBICIOWYM i wcale nie nosi tak jak się powszechnie to przyjęło sądzić. Tym bardziej, że najczęściej powstaje na bazie właśnie splotu prostego!
I nikt nie zmusza twojej koleżanki ani tym bardziej Ciebie do noszenia np. w kandze (którą zapewne wiele mam na tym forum chętnie by posiadało i używało) i nie zmusza do noszenia w chustach tkanych splotem prostym. A fakt, że ktoś podarował chustę w miarę swoich możliwości finansowych i posiadanej wiedzy raczej powinien być powodem do radości obdarowanej, że ma w swoim otoczeniu kogoś, kto rozumie potrzebę noszenia dzieci.
Koleżance proponuję na przyszłość precyzować życzenia prezentowe. ;)
BTW: słyszałam, że akurat ta firma wkrótce będzie miała też chusty tkane splotem skośno-krzyżowym. Ciekawe jakie będą jej ceny, bo jeśli porównywalne do jej chust prostych to może być to interesujące. No i kwestia jakości przędzy ale to nie zawsze zależy od firmy zamawiającej chusty.
no to tyle co musiałam bo bym sobie język odgryzła :twisted: