ale gdzie w ustawieniach?
Wersja do druku
ok podsumujmy:
- punkty daje się klikając na gwiazdkę na samym dole posta, po lewej.
- Swoje punkty ogląda się w ustawieniach (ale trzeba je mieć by oglądać cokolwiek)
- innych reputację widać na kwadraciku pod pomarańczowymi kwadratami z ilością postów. Np ja mam zieloną reputację a inni mają szarą (czyli zero punktów).
Na pierwszej stronie ustawień - klikasz i masz od góry:
1) Nowe subskrybowane tematy
2) Ostatnio otrzymane punkty reputacji
No chyba nie tak źle :lol: Skoro masz 11 punktów, to znaczy, że ktoś (albo więcej ktosiów) pochwalił Cię 11 razy. A skoro większość forum w ogóle o reputacji nie ma pojęcia, to pewnie te 11 pktów to całkiem sporo :)
No to dzięki serdeczne mucha, teraz już wiem żem kobietą o marnej reputacji :twisted:
Ja tez nie wiem, czy jestem tepa, czy daltonistka... :confused: Widze tylko zielone albo szare kwadraciki, zadnych fioletowych! :omg: Moze zle widze:?:
Sama tez jestem juz zielona, chociaz "nówka"...:roll: Nie wiem, komu mam dziekowac - i czy w ogole- ani ile mam, bo przekopalam moje ustawienia, profile itp. i za Chiny Ludowe nie znajduje najmniejszej informacji na ten temat...
Poza tym, jest jeszcze jedna niewyjasniona kwestia (skoro juz tak zalezy nam na tej reputacji...): to, co sie pojawia po najechaniu na ten kwadracik. Sa rozne opcje, ja mam akurat, ze jestem "on distinguished road". Ktos cos wie na ten temat?
Fioletowe kwadraty były w poprzedniej, zielonej wersji forum. Teraz zamiast nich są szare.
gdzie szukać swoich punktów :)
1) Kliknąć w Ustawienia (prawy górny róg strony_
http://i291.photobucket.com/albums/l...ne/th_rep1.jpg
2) Obejrzeć dokładnie główną stronę ustawień:
http://i291.photobucket.com/albums/l...ne/th_rep2.jpg
POZA TYM: Po kliknięciu na gwiazdkę (tę na dole postu, pod sygnaturą) przy swoim poście pojawia się informacja o własnej reputacji
Jeśli chodzi o to, co się widzi po najechaniu na kwadracik, to nie mam pojęcia (ale na wszystkich vbulletinowych forach, jakie oglądałam, teksty są takie same)
edit: W sprawie tych napisów, które pojawiaja się po najechaniu na kwadracik, znalazłam info: w zależności od ilości punktów reputacji zmienia się napis po najechaniu na wskaźnik reputacji.
i zdaje się, że jest tak, że nowe forumki mają od razu zielone kwadraciki (tzn już za forum zielonego to się pojawiło)
O! To duzo wyjasnia :) Dzieki.
Juz tez doszlam do tego, ze po najechaniu na gwiazdke, pojawia sie ilosc punktow. Mam 10. To chyba na zachete...
Ale swoja droga, to troche bzdurny pomysl z ta reputacja.
A skąd wiadomo, kto nam dodał reputacji?? W ogóle to ze zdziwieniem dziś odkryłam, że mam jakieś punkty, wcześniej nawet nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje :D
Interesujące;) A mi zniknęła połowa postów...:hmm:
Jestem chyba szczególnie ciemną masą...
Właśnie odkryłam, że mam coś takiego jak 10 punktów reputacji:omg:...
Doczytałam, co oznaczają zielone kwadraciki, ale nie jestem pewna, czy w ogóle u kogokolwiek widziałam szare :hmm:...
Nie mam pojęcia, gdzie jest gwiazdka, by komuś dodać punktów :(...
I widzę tylko jeden ostatni post, za który dostałam punkt- od kogo? Nie wiem, a chciałabym podziękować, to chociaż tą drogą to robię... I za każdy inny mój punkt- :mighty:, nieznani Dobroczyńcy!!!
Znalazłam gwiazdkę!!! Wystarczyło się wyspać :lol:!
A, przybył mi też kolejny punkt reputacji- skąd, za co? Tego nie wiem, ale fajnie, że jest :wink:... Dzięki!
a ja zawsze byłam pewna, że zielony kwadracik oznacza, że uzytkownik jest zalogowany (jest on-line) a szary - że go w tej chwili nie ma na forum :duh:
Ja mam 5 punktów :hide: Na 8x więcej postów i prawie 2 lata dłużej na forum od ciebie. Aaaaa... Foch.
Czuję się niedoceniona ;-)
a można się dowiedzieć chociaż ZA CO dostało się punkty, skoro nie wiadomo od kogo?
Nie wiem, komu, ale dziękuję za punkty :lol:
a czy to tylko ja widzę moje punkty reputacji, czy ktoś moje też widzi? A ja tez moge widzieć reputację innych? Jakoś nie mogę pojąć tej reputacji, chyba za bardzo nówkowa jeszcze jestem;)
ja też nie mam pojęcia komu i za co, ale równiez dziękuję:lol: Dzisiaj się w ogóle doqwiedziałam, że cos takiego istnieje:oops:
A ja dalej nie rozgryzłam tematu...
Na "start" dostajemy 10pktów reputacji na zachęte, a potem to już sama nie wiem. Dodałam losowej osobie punkt reputacji, znaczy "i approve"...i z 10 jej się 9 zrobiło:dunno: