Re: DOSTAŁAM COŚ FAJNEGO!!!! PIELUSZKI BAMBUSOWE
Dostałam pieluszkę. Rzeczywiście jest z solidnego grubego materiału, ładnie i równiutko obszyta. :love: Wyprana suszy się, a potem powędruje do kieszonki. :mrgreen: Zastanawiam się tylko na ile będzie można ocenić chłonność zaledwie po kilku praniach skoro po około 8 uzyskuje swoją maksymalną chłonność. :roll:
Co prawda jak kupiłam wkładki z froty bambusowej little mi, to były super chłonne od nowości. No zobaczymy.
to fajnie że dotarła tak szybko!!!!!
ko-zo pieluszki odebrać mogę prawie zawsze- to osoba którą znam i jak pojadę lub jak nas odwiedza to moze przywieźć więc jak chciałabyś to się odezwij
to fajnie że dotarła tak szybko!!!!!
ko-zo pieluszki odebrać mogę prawie zawsze- to osoba którą znam i jak pojadę lub jak nas odwiedza to moze przywieźć więc jak chciałabyś to się odezwij
Cytat:
zaledwie po kilku praniach skoro po około 8 uzyskuje swoją maksymalną chłonność
to ja tak może napisałam??????? to chyba niemożliwe , nie pamiętam....
Cytat:
zaledwie po kilku praniach skoro po około 8 uzyskuje swoją maksymalną chłonność
to ja tak może napisałam??????? to chyba niemożliwe , nie pamiętam....
Nie kochana na allegro to wyczytałam. ;)
Pieluszka wyschła w godzinę na wietrze i teraz testuje się w kieszonce. Sama jedna bez żadnych innych wkładek :jump:
edit:
Tyle, że właśnie sprawdziłam i jest napisane: najbardziej chłonne są po 5-6 praniu
a nie po 8 tak jak ja napisałam :D
Nie kochana na allegro to wyczytałam. ;)
Pieluszka wyschła w godzinę na wietrze i teraz testuje się w kieszonce. Sama jedna bez żadnych innych wkładek :jump:
edit:
Tyle, że właśnie sprawdziłam i jest napisane: najbardziej chłonne są po 5-6 praniu
a nie po 8 tak jak ja napisałam :D
No mój maluch siedzi w kieszonce już godzinę. :D
No mój maluch siedzi w kieszonce już godzinę. :D
:omg:
i jak? :jump:
a te pieluszki to jest sam bambus? bez bawełny?
No i pieluszka w kieszonce całkiem ładnie wchłonęła co miała wchłonąć. Była na pupci około 2 godzin. I jedna pieluszka myślałam, że będzie za mało, a zupełnie sobie dała radę. :D Już wyprana znowu się suszy i jutro drugi test. :D A pieluszka po praniu i pierwszym suszeniu niesamowita w dotyku, naprawdę rewelacja. Zobaczę jaka będzie po drugim praniu.
Ja też jestem ciekawa czy to sam bambus? I jaki producent jest tych pieluszek?
a jak objętościowo wygląda ta pieluszka? czy jako wkład w kieszonce nie jest zbyt obszerna???
Cytat:
Zamieszczone przez yetta
Ja też jestem ciekawa czy to sam bambus? I jaki producent jest tych pieluszek?
A nie ma tam żadnego składu ? Ani nic z tych rzeczy? (Typu Made in China? :lol: )
Nie ma żadnej metki, tak jak w zwykłej tetrze, nie mają metek.
Takze serafinke trzeba zapytac.
Właśnie w kieszonce mieści się i jeszcze luzik jest, także pupka mała.
Tylko właśnie zastanawiam się, czy chłonnosć wystarczająca z jednej pieluszki na mojego malucha, dlatego jutro próbujemy ponownie. :wink:
W każdym razie bambus jest takim specyficznym materiałem w dotyku, a jak wchłonie płyn to też taki jakby ciężki i twardy (w dobrym tego słowa znaczeniu). Ciężko mi to wytłumaczyć. Ale jak ktoś ma bambusowe wkłądki to piwinien wiedzieć o co chodzi. I ta pieluszka właśnie ma to samo. Jak jest mokra to taka sama jak moje wkłądki bambusowe własnie. :D One są bardzo chłonne, a ta pieluszka też chłonna, tylko czy jedna do kieszonki wystarczająco, zobaczymy.
Ale materiał jest naprawdę rewelacyjny, taki mocny i gruby. I pieluszka nie byle jaka, teraz już wiem dlaczego serafinka była tak nimi zachwycona. One są zachwycające (jak dla mnie). :jump: Szkoda tylko, że nie takie tanie jednak. :?
fajnie by było gdyby z jednej można było wyciąć 2 wkładki. Wtedy ekonomicznie miałoby to sens. Bo jedna pielucha na 1 wkładkę to chyba żadna rewelacja.
Za to na pewno rarytas dla uzależnionych i kolekcjonerów wkładek :lol:
Yetta no pewnie że jestem chętna :) więc poproszę, ślicznie proszę :)
jesli to rzeczywiście taka rewelka :mrgreen: to dla mnie bardziej opłaca sie kupic te pieluszki niz wkładki - wyschną dużo szybciej 8))
jeżeli chcecie to spróbuję dowiedzieć się skad są te pieluszki ( sprzedający niechętnie ujawniają swoje źródła w obawie przed konkurencją) a podobało mi się w nich to że są chłonne a jednocześnie małe- świetne dla noworodków i tych leżących maluchów. Ba ja pamiętam jak mój mały leżał prawie z głową w dole bo pielucha była taka duża że pupka była wyżej główki. No i fajnie wykonane- uważam że mają BARDZO DOBRĄ JAKOŚĆ
też wysłałam pytanie o skład pieluszek i pochodzenie. Zobaczymy, co odpisze, chociaż tez nie podejrzewam, żeby napisał konkretnego producenta (chyba, że sam nim jest).
Cytat:
Zamieszczone przez yetta
ciężki i twardy
a właśnie ... jak składasz te pieluchę na tych parę dobrych warstw (pewnie i na 14 warstw można złożyć :lool: ), to nie jest to zbyt sztywne po zmoczeniu?