-
Cześć dziewczyny,
To i ja się przywitam :) Ursus, Skorosze.
Noszę się z zamiarem kupna pierwszej chusty i rozważam Natki Kalahari oraz Storchenwiege Inka lub Leo Bordeaux.
Chętnie poznam inne zachustowane mamy, obejrzę chusty, poplotkuję i wybiorę się do MultiBabyKina (w każdą środę o 12:00) :)
Mam 2-miesięcznego brzdąca, Piotrusia.
Pozdrawiam,
Agnieszka
-
-
-
o, rany filcia!
wreszcie druga chustomama na skoroszach :)
witaj :hello:
-
Dziewczyny, a który z wymienionych wariantów kupiłybyście na moim miejscu? To pierwsza chusta, maluch ma obecnie 6 kg, szukam czegoś mniej więcej do 3 roku życia
-
storcz :)
ten, który Ci się bardziej podoba.
-
mi: a Ty nie wybrałabyś się do MultiBaby w Wola Park? Byłam w zeszłym tygodniu, maluch mi grzecznie przespał i mam chęć wybrać się ponownie, ale trochę brakuje mi towarzystwa do latte przed seansem :)
-
Dziewczyny, tylko nie mówcie że mieszkacie w jednym bloku!
-
agatha - Ty w ogóle nie miszkasz w bloku i nie masz szans na takie niespodzianki ;-)
filcia - witaj!! w mojej opinii nati przy storczu przegrywa :-D
ja byłam raz w kinie z małą, ale nie bardzo mi się podobało - nic nie pamiętam z filmu, chociaż mała była wtedy mała i stosunkowo spokojna była. Teraz jest ruchliwa, ganianie jej po zaciemnionych schodach to dla mnie perspektywa mało pociągająca.. raczej wolę miejsca zabaw :-)
-
akurat nie na osiedlu prusa ;-)
dziewczyny, czy możecie mi podpowiedzieć, gdzie mogę znaleźć jakieś informacje (wątek?) o tym jak złamać chustę, bo nie widzę nigdzie (albo źle szukałam ;-))
-
możesz zapytać nas :-)
no wiec zeby zlamac - trzeba uzywac: trzeba prać, prasować, pleść warkocze, a przede wszystkim NOSIC :-) mozesz poprosic jakas znajoma o pomoc - zeby nosiła w niej swojego dzieciaczka, póki Twój jeszcze w brzuszku - w ten sposób chsta zmięknie
-
dzięki Ci, filciu, za zaproszenie, ale... choć Multibaby kiedyś było moją ulubioną środową rozrywką- od pewnego (dłuższego :devil:) czasu wyjątkowo nie podchodzi mi repertuar...
no i Kajetanowi trochę zmienił się rozkład dnia, więc w trakcie kiedy powinniśmy się przemieszczać w kierunku kinowych foteli, on właśnie śpi :) a cenne te okołopołudniowe drzemki są niezwykle! im dłużej trwają, ty syn i mama radośniejsi przez resztę dnia ;)
no i tego no... ja jakoś w sen zimowy zapadłam i siedzę w norce swojej nie hasając za bardzo po otwartych przestrzeniach :D
i tak jak Iza pisze - dzieć już dużawy, więc raczej niewiele bym skorzystała z filmu...
eniii, co do łamania - gdzieś na pewno by taki wątek - pamiętaj, że nasz szukaj działa tak, że nie wyszukuje tytułów, tylko zawartość. czyli jeśli szukasz o łamaniu, to słowami-kluczami będą np. "hamak" "prześcieradło" lub "warkocz" :)
nie łam chusty - kup używaną ;)
IIIIzzzzuuuu, ja mam już miejsce w skrzynce :ninja:
-
Ok, zdaję sobie sprawę, że MultiBaby to oferta przede wszystkim dla mam z pociechami do 6-tego miesiąca :) Dlatego ja na razie chłonę to pełną piersią :)
Od marca planuję chodzić z maluszkiem na basen dla dzidziusiów - macie może jakieś doświadczenia z tym związane?
-
dzięki za pomoc, za późno na kupowanie używanej ;-) już mamy nową :lol:
-
Flicia - witaj na pokładzie :hello:,
ja z multikinem mam podobnie jak Izu i mi. - dzieć ciut za ruchliwy już, a i z repertuarem różnie bywaco do chusty ja tez za storczem głosuję, leo rouge to nasza pierwsza chusta :)
-
jeśli chodzi o basen, to ja mam (niezmiennie :lol:) plan, żeby zacząć chodzić od maja. miałam go w roku ubiegłym, w tym jest tak samo ;)
Dziewczyny, kupiłam najbrzydszą chustę świata chyba :D (didkowego Tomka)
ale strrrasznie mnie to cieszy ;)
-
mi. - tom najbrzydszy?? hmm.. to taki z szerokimi pasami kolorowymi? jesli tak, to całkiem do rzeczy on przeciez ;-)
a do maja daleko, spokojnie mozesz planowac :-)
enii - na kupowanie chusty NIGDY nie jest za pozno, poza tym w stosiku jedna niezłamana nówka nie przeszkadza :D
-
pasy nie są specjanie szerokie... jest ich 8, czyli mają po niecałe 10cm... szerokie? są w absolutnie kosmicznym połączeniu: zajeżółty, barbieróż, niezwykle nasycona - ładna - zieleń oraz po prostu chaber.
(w komplecie dotarły też buty w tej samej zieleni :))
-
ja chcę zobaczyć!! ale że z butami w komplecie... to jest kosmiczne, a nie połączenie kolorów :D
-
no, to szybko, bo wkrótce dotrze też farba :evil:
-
co Ty chcesz mu zrobić? a może butom?:ninja:
-
chcę go zrobić na pierwszą chustę, w której się zakochałam. od prawie roku szukałam Tomka :)
-
no dobra, niby troszke Cię znam, i to głównie chustowo, a nie wiem, w jakiej chuście jako pierwszej się zakochałaś :hide:
Suri - czy to Ciebie dzis z okna koło południa widzialam? Mała w zielonym plecaku i mały na piechote? bez psa, to mnie zmyliło..
art-butik - a Ciebie to chyba wózkową widzialam? 14.30, przejscie na WP?
-
ha! w farbowankach Lindy jest Tom, które obecnie należy do Odi. jest on w jej stosie niesprzedawalny :D
także wiesz gdzie szukać :)
-
farbujesz? A może to jedyny taki Tom? (widziałam kiedyś pofarbowanego Toma na forum - i ładny był.... Pewnie też widziałaś? - o właśnie zdążyłaś o nim napisać)
-
filcia - babylonię pineapple mam na zbyciu, jakby co :D
lece oglądac stosiki..
-
musze znaleźć nianię na 2-3 godziny dziennie 3-4 dni w tygodniu...może kogoś godnego polecenia znacie? :-)
-
IzaBK: a z których okolic Warszawy jesteś?
-
-
ha! zaraz mam klasówkę :)
będę mogła kowersować na całego :D
czy ktoś zechce mi potowarzyszyć? :ninja:
-
-
bardzo dobrze. siadaj. piątka :)
-
bosko!! i to przed samą klasyfikacją :D
dużo klasówek jeszcze przed Tobą?
-
nie. niedużo :)
za to dużo wypracowań i powtórzenie na ocenę.
jest opcja, że wszyscy zaliczą :)
-
pewnie, ze wszyscy zaliczą, przecież to TY ich uczysz!!!
od przyszlego roku szkolnego planuje wrocic do nauki hiszpanskiego.
-
eniii, filcia witajcie :hello:
marzy mi się, że może ktoś z mojej wsi kiedyś do wątku zawita :ninja::lool:
-
choco: a która to wieś? Bo jest 0,00001% szansy, że kiedyś zamieszkam z Międzyborowie :)
-
choco! kupę lat!! gdzie byłaś jak Cię nie było? ;)
mi. - ściągali, czy co, że tak zniknęłaś nagle?
-
noooo... jakieś nerwowe ruchy zaczęli wykonywać...
i chyba jednak nie wszyscy zaliczą :(
-