Re: Tylko dla INDIOfilek!!!
Cytat:
Zamieszczone przez april
Cytat:
Zamieszczone przez comega
Czy prasowanie zmienia indio?
Tak
cholipka, a mnie sie wydaje,ze mi zmatowial ten silk,ze w pudelku sie bardziej swiecil......
a poza tym dostalam pod choinke konopie....juz po trzykrotnej sesji w suszarce....niby mile i otulajace,nawet podobne kolorem do silka,ale.....nie zaiskrzyło miedzy nami....
no i dołączam do indiofilek, powoli
mikołaj przyniósł mossa i indio czarno białe
i mam pyt czy mosa praćw w pralce na program wełna czy lepiej ręcznie ?????
i jak prasować
Cytat:
Zamieszczone przez april
Cytat:
Zamieszczone przez comega
Czy prasowanie zmienia indio?
Tak
Ok, wyprasowałam zgodnie z metką, ale nie widzę różnicy, poza normalnym rozprasowaniem zagniotków.
Reni, ja bym prała ręcznie.
Mam Mam !!! moje pierwsze indio dotarło w wigilię :))
jedwab jest mięciutki i cieniutki - pięknie się mota :))
tylko wygląda jak obrus - moja Mama zdębiała "że taka szmata tyle kosztuje" :))
mi i małej się baaardzo podoba :))
no jakoś nie chce mi się ręcznie prać
ciekawa jestem jak Linda prała swojego mosa bo nie napisała
mam takie myśli że pralka go lepiej wymęczy i będzie mięciutki
a jeżeli w pralce to mozna w tym płynie z orzechów na 30 stopni agatkie???
no i pochwale się jeszcze jednym odkryciem przynajmniej dla mnie
moje indio czarno-białe po pierwszym praniu to zupełnie inna chusta niż nowe indio
ściemniała
przyglądałam się na czym to polega
po prostu czarna nitka "napuszyła" się bardzo
przed praniem była cieniutka i mało widoczna teraz jest śliczna gruba i mięsista i indio mięciutkie i mięsiste
agatkie a twoje indio też się napuszyło po praniu??
Reni :) mojej byś chyba nie poznała ;). Miałam szczerze mówiąc bardzo długo dylemat czy na pewno dałam Ci Twoją chustę ;). Moja wygląda na czarno-białą i tylko patrząc pod pewnym kątem patrzy niebiesko (taki modry niebieski). Po praniu się napuszyła, stała się wyraźniejsza i miękka. No super zadowolona z niej jestem :)
Co do prania wełny, to możesz w tym płynie z orzechów, bo on jest bardzo delikatny. Chociaż wełnę bym prała w specjalnym do wełny (tak na wszelki wypadek). Ja... już kilka swetrów z wełny załatwiłam pralką (najbardziej przeżyłam nóweczkę sweter z angorki... ). Z tego co wcześniej dziewczyny pisały to polecały raczej pranie ręczne.
oki to jutro zanabede plyn do welny i piore
reni wełne tylko ręcznie w wannie
nie ryzykuj ....bo to nie sweterek za 30 zł :|
a jak nie daj boże sie sfilcuje ?
albo ktoś nie daj boże przekręci gałke / guziczek ?
kiedyś Linda opisywała podobna akcję :roll:
Reni, niektóre pralki mają program do wełny :D ja go używam do prania wełny i wszystko jest ok jesli chodzi o wełniane rzeczy ( może najpierw spróbuj na wełnianym sweterku albo czymś innyma z wełną) :D ewentualnie pranie z programem w 30 stopniach albo słyszałam też , że cykl w zimnej wodzie dobrze wełne pierze ale nie próbowałam.
Co do indio to moje biało/ciemno niebieskie też było takię mięsiste i mięciutkie , zupelnie jak kocyk :D
Wełnie najbardziej szkodzi wirowanie, temperatura mniej, oczywiście w granicach rozsądku.
Petisu, to mozna wyłączyć opcje wirowania z danego cyklu, włączyć spust wody i byłoby ok, prawda? :hello: :hello: :hello:
Ja mam w pralce program dla wełny a tamtą angorkę (niestety nie za 30 parę złotych :? załatwiłam skutecznie).
Wełnie z tego co wiem szkodzą wirowanie i nagłe skoki temperatury.
a czy moss od zinnobera różnią pod jakimś względem? (oprócz koloru oczywiście :wink: ). I czy ma któraś zdjęcia obydwu w akcji?
Dziewczyny, to jak wy wełniaki pierzecie?ręcznie w wannie, a potem ile razy to trzeba wypłukac? i ręce nie bolą?
usiłuję sobie wytłumaczyć, ze się absolutnie do wełny nie nadaję :hide:
W akcji zdjec nie mam. Moss sie ledwie w pudelku miesci, gruby musi byc, a zinnober jest gruboscia porownywalny do limitowanej bawelny chyba.
Ja bym wene w rekach prala, na wszelki!
Cytat:
Zamieszczone przez mamaija
Petisu, to mozna wyłączyć opcje wirowania z danego cyklu, włączyć spust wody i byłoby ok, prawda? :hello: :hello: :hello:
to chyba szybciej było by ręcznie :lol:
Ja jakos jestem przeciwna praniom chust a szczególnie wełny w pralce .
Wole postać parę minut nad wanną :wink:
...swoje dzieci tez w pralce nie piorę :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez rebelka
a czy moss od zinnobera różnią pod jakimś względem? (oprócz koloru oczywiście :wink: ). I czy ma któraś zdjęcia obydwu w akcji?
kilka stron temu na tym watku linda o tym pisała poszukaj ona miała obie i je używała
Cytat:
Zamieszczone przez rebelka
Mam w akcji, ale tylko cynober. No i nie daję głowy za ten plecaczek, bo się dopiero zaprzyjaźniamy ;)
macie jakiś pomysł jak zdecydować się na sprzedaż jakiegoś indio, jeśli wszystkie lubi się tak samo ???