Re: Tylko dla INDIOfilek!!!
Cytat:
Zamieszczone przez Linda
Stokrotko, super plecaczek, ciesze sie, ze pogodzilas sie z silkiem :D
Po twojej fotorelacji silka,zarzuciłam młodą na plecy i chyba z 2 h tańczyłyśmy i skakałyśmy...Nie opadł nic a nic! :omg: i od razu sprawdziłam krawędzie... :D jutro idzie do pralki tym razem...tylko nie wiem co zrobić z wirowaniem...czy można Jedwab wirować?...chyba lepiej wyłączyć?
w instrukcji prania napisali żeby nie wirować
Ja wirowalam... Ale mam taki program w pralce, mozna ustawic na naprawde minimalne wirowanie.
Moj felerny silk upralam dzisiaj po raz trzeci! Maz nie moze sie nadziwic dlaczego te szmate tak piore bez konca :lool: Silk jest piekny,,, a krawedz coraz bardziej sie pruje... Mysle, zeby oddac krawcowej do naprawy, a juz nie odsylac... Poczekam co napisze Beatrice z Didy HQ... bo tyle pracy w te chuste wsadzilam i teraz jest juz bajecznie miekka i puszysta.. :|
Cytat:
Zamieszczone przez Linda
Ja wirowalam... Ale mam taki program w pralce, mozna ustawic na naprawde minimalne wirowanie.
Moj felerny silk upralam dzisiaj po raz trzeci! Maz nie moze sie nadziwic dlaczego te szmate tak piore bez konca :lool: Silk jest piekny,,, a krawedz coraz bardziej sie pruje... Mysle, zeby oddac krawcowej do naprawy, a juz nie odsylac... Poczekam co napisze Beatrice z Didy HQ... bo tyle pracy w te chuste wsadzilam i teraz jest juz bajecznie miekka i puszysta.. :|
to ile pran musi zaliczyć Silk żeby była tak puszysty że aż szkoda go odsyłać... :D ja tez mogę zmniejszyć ilość wirowania chyba do 400.a do ilu ty zmniejszyłaś?
Ja zmniejszylam wirowanie do 300, to naprawde lekkie wirowanie :D Moj silk zaliczyl juz 3 prania... Poczekam do poniedzialku, ciekawa jestem co odpisza mi z didka... Patrzylam tez na krawedz, poprawienie nie bedzie trudne, z jednej strony krawedz jest grubsza, z tej strony sie nie pruje, a z drugiej jest tylko zakladka na raz.. dlatego wszystko sie pruje i paskudnie wyglada. Ale chusta bosko milutka :D
ja się zakochałam po pierwszym praniu, więc strach się bać co będzie po kolejnych jak jeszcze bardziej miękka się zrobi ;)
Ja nie naleze do indiofilek,ale....mój silk juz do mnie jedzie!!!
Cytat:
Zamieszczone przez nata76
gratulacje :applause:
Cytat:
Zamieszczone przez nata76
No to lada dzień powitamy Cię w klubie. :wink:
Jestem pewna, że zostaniesz na dłużej :D
Cytat:
Zamieszczone przez stokrotka.a
jutro idzie do pralki tym razem...tylko nie wiem co zrobić z wirowaniem...czy można Jedwab wirować?...chyba lepiej wyłączyć?
Ja wirowałam na 700 - mniejszego nie mam
Prałam w cyklu 'pranie ręczne', bo gdzieś wyczytałam, ze jedwab dobrze znosi pranie w pralce.
Nie cierpię prac ręcznie :oops: Wyjątek zrobiłam tylko dla wełny, bo jeszcze bardziej nie lubię zmechaconej wełny :wink:
Ja właśnie zakupiłam len za obłędną sumę. Mam nadzieję, że było warto :|. Pewnie za jakiś czas będę Was molestować o rady na temat farbowania :)
len natur farbować?!
:nono:
Cytat:
Zamieszczone przez magda1980
len natur farbować?!
:nono:
Len natur to piękna chusta. Zgadzam się z Magdą - nie farbuj :)
A ja bede tzw adwokatem diabla.... zafarbuj len! Len fajnie sie farbuje :D
zafarbuj :) ja swój też mam zamiar zafarbować :)
mam pytanie - jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o indio, ale ostatnio widziałam na żywo i bardzo mi się spodobało..
jaka jest różnica w kolorze między indio ziegelrot a rosenholz? może któraś z was może porównać na zdjęciach?
Ziegelrota ma Reni, ale też się w sumie zastanawiałyśmy długo, który to jest.
Szczerze mówiąc to ja nie odróżniam ich między sobą :(
:D
Na razie to ja ją zobaczyć muszę, bo dopiero ma do mnie przyjść. A kolory lubię żywe i końkretne, ale może to będzie wyjątek. Mam nadzieje, ze dobrze się w niej bedzie nosiło klocka w plecaczku. Plecaczka się uczylam przez kilka miesięcy w trudzie i znoju, to chyba należy mi się nagroda. no nie?
Cytat:
Zamieszczone przez anialodz
mam pytanie - jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o indio, ale ostatnio widziałam na żywo i bardzo mi się spodobało..
jaka jest różnica w kolorze między indio ziegelrot a rosenholz? może któraś z was może porównać na zdjęciach?
ja mam ziegelrota co prawda niewiedziała nażywo rosenholza ale ze zdjec wydaje mi się że w rolesholz odcien czerwonej nitki jest intensywniejszy taki krwisty czerwony a zigelu taki bledszy ten czerwony jest
moge przyniesc w styczniu na spotkanie
bardzo chętnie obejrzę ale czy dotrwam do stycznia ( termin mam na 10.01. ) ...dam ci znać.