Ależ ja Wam zazdroszczę:oops: dacie pomacac kiedyś:mighty:
Ciekawe czy Oscha planuje tez jedwabie....
Wersja do druku
Ależ ja Wam zazdroszczę:oops: dacie pomacac kiedyś:mighty:
Ciekawe czy Oscha planuje tez jedwabie....
Kusicie, kusicie....Ile wysyłka wychodzi? ...bo tak za mną ten Eden 4 chodzi...
Coś koło 14funtów, czyli przy obecnym kursie ponad 70zł.
Oo to nawet do was taniej. Do mnie bylo 17,35. Powinna miec standardowa kwote wg mnie, jak inne firmy. Poza tym 17funtow to chyba jedna z drozszych cen za wysylke, z jakimi mialam do czynienia.
Fakt, wysyłka jest droga, wydaje mi się, że można taniej wysłać.
Chyba, ze sobie ekstra liczy za ta torbe szmacianke i sznureczek z folderem ;)
Myślę, że to dlatego, że pewnie ubezpieczenie jest na pełną kwotę itp, nie znam się na tym niestety.
Ale pakowanie mi się podoba i torby się przydają.
Nie no torba super, ale wolalabym miec wrazenie, ze za nia nie place :p
Fakt, chyba gdzies czytalam, ze to za to pelne ubezp. ale mimo wszystko - za drogo...
Właśnie mi się przypomniało, że jak kupowałam z http://mamanatura.co.uk/, to płaciłam za przesyłkę 4 funty, bo do UK jest za darmo, więc dopłacałam różnicę, teraz spojrzałam na przesyłkę w przypadku Oscha i jest prawie 15funtów, nie wiem od czego to zależy, ale zapytam właścicielkę.
Już wiem, bo Oscha wysyła tylko ubezpieczone przesyłki z numerem śledzenia, jakby wysyłali zwykłą pocztą lotniczą, to koszt byłby o połowę niższy, szkoda tylko, że nie mają takiej opcji do wyboru.
hmm...moze 3ba zaproponowac prio list z potwierdzeniem odbioru? to taniej o jakies 30zl
Tak, tylko kto weźmie odpowiedzialność za zaginioną przesyłkę? Sporo jednak by ryzykowali wysyłając bez ubezpieczenia.
livada - teraz będzie za mną chodzić ten czerwony... No fajnie, fajnie to wygląda.
a żeby nie było tylko tak OT - o ile poprzednia kolekcja mnie nie urzekła, to te czerwienie, te różane wzory są śliczne! Widać oscha wysłuchała tutejszych wezwań o czerwone chusty ;)
:)
Myślę, że to dopiero początek rozwoju tej firmy i tych śliczności będzie coraz więcej.
Jeszcze OT'ująć, im się płaci przez paypala i jeśli coś zginie, to niestety oni będę zwracać pieniądze, a nie poczta, przy opcji wysyłki nieubezpieczonej.
A nie OT'ując - czekam na Eden, słabo mi ten odwyk idzie.
Tak jak i u nas, np do USA nie wyślesz listu ubezpieczonego, a paczkę już tak. List kosztuje 35zł, paczka kosztuje 80zł + koszt ubezpieczenia i ją można nadać jako wartościową, listu już nie.
livada, nosiłaś ciutkę dłużej?
Bo ja co prawda mam już Oschę, ale jakoś dłużej niż 15 minut nie nosiłam, więc nie wiem, jak to w końcu jest z tymi lnami.
Wczoraj udało mi się tylko czterdzieści minut, było bardzo ok (noszę 9 kilo z kawałkiem, w plecaku prostym) - ale dzisiaj pogoda ładna, zaraz zapakuję Młodą na plecy i pójdziemy na spacer, zdam relację jak wrócę :-)
Edit: Młoda właśnie zasnęła na siedząco, więc spacer będzie musiał poczekać...
i jak? :ninja:
:high:
w pon. 1.30 (ang. czas) bedzie kolejna dostawa osch ...wyjde z chaty ;)
Udało nam się połazić jakieś 1,5 godziny, potem zaczęła się śnieżyca, a to i tak było wyczynem, bo wszędzie lód i ledwo szłam :roll:
Było wygodnie - trochę czułam po tym czasie plecy, ale to kwestia nie idealnego dociągnięcia. W ramiona nic się nie wbijało, chusta fajnie rozkłada ciężar, Młoda nie opadła mimo że dość szybko zasnęła. Nie jest to może najnośniejsze co miałam w ręku, ale jest naprawdę bardzo w porządku, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że nie jest to wcale bardzo grube szmacisko, że chusta z czasem będzie pewnie lepiej współpracować, no i że wiązanie wyszło tak sobie, a nie chciałam już kombinować i poprawiać.
A, i węzeł trzyma niesamowicie mocno i nie jest wcale duży, ledwo byłam w stanie go rozwiązać -ierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło :-)
Tu fajne zdjecia w akcji:
http://www.thebabywearer.com/forum/s...letoe-triblend
Zakochałam się w Noveau Ember i Starry Night Blue Ice, nie wiem, jak się powstrzymam, bo ta Ember cudowna jest.
Moja córa nie chce być noszona w niczym innym, tylko w różach Noel, Katja z wełenką jej się nie podoba.
Noveau Ember wyglada cudnie!
A twoja corka tak na marginesie ma swietny gust!!
:comp:
w pon. wychodze:ninja:
nie chce tego oglądać
;)
Nouveau faktycznie przepiękna, a myślałam, że mnie ten wzór nie ruszy :hide:
Czytalam, ze gdzies mozna zobaczyc jakie chusty planuja wypuscic na ten rok;) ale niestety nie wiem gdzie to znalezc:( moze ktos podlinkuje?:D
A powiedzcie jeszcze jak z dlugoscia? Rowno ciete czy maja jakis zapas??
Hm, nie wiem czy gdzieś pisali o planach na cały rok, na FB wypisali co planują wypuścić jeszce teraz, w kolekcji Winter Solstice:
http://www.facebook.com/pages/Oscha-...00747609963184
To zależy ;-) Moja 5 jest cięta równo, z tego co kojarzę 5 T_a_s też takie są, z kolei niektóre 6 dobijają do 5 metrów...
Dziekuje bardzo:kiss:
Niedobrze, im dłużej patrzę na czerwone Strato, tym bardziej mi się podoba... Ale przecież nie będę mieć dwóch chust o tym samym składzie i w tym samym kolorze, tylko różniących się wzorem :duh: Trzeba by wtedy chyba Eden sprzedać...
Dziewczyny, a czy ja dobrze wnioskuję z info na FB, że Strato caprica jest grubsze od Edenu?
Pod Strato Caprica jest takie info:
Oscha Slings: Its the fine linen that we use in most of our 50% linen blends, rather than the thick one of Nouveau Caprica and Ecru.
Przeczytałam jeszcze raz, uważnie, i tym razem zrozumiałam ;-) - jednak pewnie bardziej podobne do Edenu (jeśli Eden należy do "most of our 50% linen blends"), a nie grubsze, jak Nouveau Caprica :-)
Im blizej poniedzialku tym bardziej mnie cisnie na czerwone :duh::duh: Czeeeerwooooneeeee :high:
to podlacz sobie karte platnicza pod PP - zobaczysz jakie cuda sie dzieja :rolleye: