Re: Portugalczyk na forum Chusty.info
Cytat:
Zamieszczone przez reni
witam
a ja mam sentyment do portugali
bo moja przyjaciółka ma męża portugalczyka i teraz mieszkają w porto
udąło nam się nawet ich odziedzić raz dopiero i przyznam że portugalia to piękny kraj i ludzie bardzo mili
co poli jak marcyś i mama?
Dziękuje Reni! Ja tez mam sentymencie od Portugalii... :mrgreen: :wink:
Porto jest ładne miasta, zupełnie inne od Lizbona bo pierwsza jest miasto południową i szara i Lizbona jest miasta atlantycka, wszystko biały i pomarańczowy z bardzo ładne widoczności rzeka Tagus (Rio Tejo).
Studiowałem w Porto 6 lata. :thumbs up:
Cytat:
Zamieszczone przez aniagry
witaj :D :hello:
Cześć Aniagry! Nie mieszkasz w Polsce.
Cytat:
Zamieszczone przez escada
Witaj Ricardo! Ucałuj żonę! I noś w chuście :D !( dziecko oczywiście, nie żonę :wink: )
Dzięki i oczywiście od chuście ale w momencie nie mogę bo dziecko jest po prosto za mało i delikatnie! :D
Cytat:
Zamieszczone przez Portulaco
Cytat:
Zamieszczone przez reni
witam
a ja mam sentyment do portugali
bo moja przyjaciółka ma męża portugalczyka i teraz mieszkają w porto
udąło nam się nawet ich odziedzić raz dopiero i przyznam że portugalia to piękny kraj i ludzie bardzo mili
co poli jak marcyś i mama?
Dziękuje Reni! Ja tez mam sentymencie od Portugalii... :mrgreen: :wink:
Porto jest ładne miasta, zupełnie inne od Lizbona bo pierwsza jest miasto południową i szara i Lizbona jest miasta atlantycka, wszystko biały i pomarańczowy z bardzo ładne widoczności rzeka Tagus (Rio Tejo).
Studiowałem w Porto 6 lata. :thumbs up:
dla mnie Porto to takie miasto z klimatem takie tajemnicze i trochę niezwykłe ale też zaniedbane i moim zdaniem trochę podobne do naszej Łodzi
a Lizbona to poprostu duża europejska metropolia poza alfamą która zupełnie mnie użekła. dla mnie to magiczne i niesamowite miejsce
Ricardo, witaj :)
Dlaczego dopiero teraz znalazłam ten świetny wątek :)