Mnie też zaciekawiło, tak sobie myślę że skoro Japończycy w tym noszą dzieci to może nie jest to wcale takie niewygodne? Z tego co kojarzę zwykle nosidła tradycyjne nie robią krzywdy noszącym ani noszonym.
Wersja do druku
Mnie też zaciekawiło, tak sobie myślę że skoro Japończycy w tym noszą dzieci to może nie jest to wcale takie niewygodne? Z tego co kojarzę zwykle nosidła tradycyjne nie robią krzywdy noszącym ani noszonym.
Wypowiedziałam się szybko po pierwszym poście, raczej nie merytorycznie ale mam nadzieję nie obcesowo. Krótko chustuję i jakoś nie umiem zmieścić tego nosidła w tym co pojmuję jako chustonoszenie/motanie - z powodu małego podparcia pod kolanami i niskiego za plecami. Szerokość pasów wydaje się że może działać "żabkotwórczo" u małego dziecka - bo jest wąsko ale za to małemu będzie słabo podpierać plecki. Za to starsze będzie mieć za wąsko pod pupą. Nie wiem jak to jest z dziećmi lubiącymi się odchylać.
To jest moje zdanie nie poparte testami, jeśli będą testy to chętnie spróbuję :)
w porównaniu z szajsem jakim jest hipseat (a niektóre sklepy niby chustowe je sprzedają) to to akurat wydaje się chociaz odrobinę wygodniejsze :)
ja bym je traktowala jak poucha, na chwilę.
ale ładne jest, takie majty z falbankami :)
Aniu, ja już naprawdę nie wiem, czy Cię pokochać za te komentarze i radykalizm przekonań (choć tu ewidentnie nie na temat!!!), czy tylko lubić :mrgreen:???
Narodowe upodobania kulinarne mają się nijak do tradycyjnych nosideł :duh:
A swoją drogą zapałałam ciekawością, czy są faktycznie jakieś nosidła, w których noszono dzieci od wieków w jakimś kraju, a są niezdrowe? Może znacie???
W sumie po tej całej dyskusji, puszczę w przyszłym tygodniu do testów, tylko czekam jeszcze na fotki od producenta - jestem ciekawa, czy faktycznie mniejsze dzieci też się źle nosi?
No i nadal niewyjaśnioną tajemnicą pozostaje dla mnie, dlaczego moja pannica jedynie w tym chce przebywać i jeszcze czasem w kółkowej...
O rany, straszne!!! Dzięki Olu za linka, choć chyba w ogóle wolałabym na to nie patrzeć...wiesz skąd takie coś się wzięło??
Jak moja Mała się zbuntuje przeciwko chuście albo ergo to pokaże jej te kosze na dzieciaki i pogroże nimi, że tak będzie noszona:)!
dzieki mamo-japonko :D mnie tam wsjorawno ;)
jak komuś wygodnie to niech nosi nawet w stringach na szelkach ;)