edit. nie ten wątek ;)
Wersja do druku
edit. nie ten wątek ;)
No na gorze jest sortuj wg ceny, daty dodania i czegoś tam jeszcze, nazwy?
mamru piękne wydanie :)
my właśnie czytamy pożyczoną z biblio - rozbójnicy z kardamonu, czytanie jej sprawia nam wszystkim wielką przyjemność. Dziś do snu spytałam od czego zaczynamy i byłam pewna, że wybór padnie na Bolka i Lolka, a chłopcy oboje zawołali, że rozbójników :D co mnie bardzo ucieszyło.
W ubiegłym tygodniu zabraliśmy się za 8+2 i ciężarówka, ale nie skończyliśmy. Może nasze tłumaczenie było kiepskie, bo to stara wersja, a może jeszcze nie czas, choć mi się ciężko czytało ....
trzeba polować bo w matrasie audiobooki z Rozbójnikami wyprzedawane są po 10zł
o bede dzisiaj to dopytam :)
jeszcze w matrasie za śmieszne pieniądze 6,90 można kupić "Historie przedhistoryczne"
Dziewczyny a jest jakiś wątek o najgorszych ilustracjach do książek? Bo chyba mam pretendenta na podium ;D
qqrq5 gdybyś znalazła Rozbójników, możesz kupić też dla mnie?
są dwa o podobnej tematyce: http://www.chusty.info/forum/showthr...Cka-dla-dzieci i http://www.chusty.info/forum/showthr...dla-dzieci-%29
bardzo je lubię :lol:
właśnie przeczytałam dzieciom "Horror! czyli skąd się biora dzieci" Grzegorza Kasdepke r e w e l a c j a !!!a ile śmiechu! super! i na końcu historia prawdziwa, ale napisana przyjaznym językiem dla dzieci. I ilustracje cieszą oko. No super!
sobie czytalam na razie - wszystko by bylo w porzadku, gdyby nie to, ze wg autora dzieci sie poczynaja i rodza cewka moczowa (dla chetnych moge poszukac cytatu). jak juz Kasdepke pisze o procesie poczecia raczej wprost, to moglby uzyc slowa 'pochwa', korona by mu z glowy chyba nie spadla...
Dziewczyny a podpowiecie coś na prezent dla 6-latki której bardzo się Grufalo spodobał. Dotychczas czytała tylko klasykę w lepszej lub gorszej wersji lub księżniczkowe paskudztwa wszelakie. Ale widać że ma gust :)
Chcę kupić jej coś fajnego odpowiedniego dla wieku. Jeszcze nie czyta sama
z dluzszych - Malutka czarownica albo cos Astrid Lindgren - np. z ilustrowanej serii wyd. Zakamarki - Lotta sie imo idealnie nada - duzo ilustracji, fajny tekst, bohaterka idealna do identyfikowania sie. tez Zakamarkow Lato Stiny - cudne jest. CO było potem? Tove Jansson.
na pewno cos zaraz wymysle nowego ;)
Listy od Feliksa - nie moge znalezc w ksiegarni, na allegro jest zestaw obu czesci, ktore wyszly po polsku - obie czesci swietne!
Księżniczka Koronka i książe Hafcik
Florka. Z pamiętnika Ryjówki - jak sie spodoba to sa jeszcze dwie czesci :)
i jeszcze królewna Aurelka
Wesoły Ryjek
Pan Kuleczka
myslec dalej? ;)
dla szesciolatki polecilabym Ja i moja siostra Klara albo inne z serii, bo po pierwotnej niechęci jestem fanką tej serii, choć lepiej zacząć nie od Sto pociech z Klara (ten sam tom z zupełnie roznych powodów zniechęcil do serii mnie i inna forumkę, myślę że inne są bezpieczniejsze) - powinno się też podobać czytającym, bo imho to ważne, żeby rodzice mieli ochotę czytać (a może i nabyli świadomość, że warto poszukać fajnych książek dla dzieci) skoro sama nie potrafi.
No i oprócz wymienionych przez Natale jeszcze Moje cudowne życie.
wysłane z telefonu
Natala, jul dziękuję. Coś wybiorę pewnie
no pewnie - i Klare i Moje cudowne zycie chlopaki moi uwielbiaja :)