Szukałam słuchowiska i niestety nie znalazłam. Tez będę wdzięczna za info jeśli ktoś widział.
Komiks dla starszych zdecydowanie.
Wersja do druku
Szukałam słuchowiska i niestety nie znalazłam. Tez będę wdzięczna za info jeśli ktoś widział.
Komiks dla starszych zdecydowanie.
A czy któraś z części o detektywie Ture Sventon zasługuje na szczególne traktowanie czy wszystkie są fajne. Zaczęłam od Ture w Sztokholmie , ale widzę że to 3 część. Wciągnęła mnie i sie zastanawiam czy nie zakupić sobie - tylko nie wiem czy 1 część na początek czy to wszystko jedno.
A czy Bajke pachnąca czekoladą polecacie?
I ja z pytaniem:
Czy znacie moze ksiazki o kocie Cukierku?
Nie zauwazylam nigdzie, zeby byly polecane a sporo przeczytalam w tym watku.
Pytam dlatego, ze w najblizsza niedziele ma byc w Tychach spotkanie z autorem i nie wiem czy jest sens isc(a raczej jechac autobusem) i ewentualnie jakas ksiazke kupic. Warto? Czy dac sobie spokoj? Ksiazki nigdy w rekach nie mialam wiec nie wiem.
Ponawiam tez moje pytanie z watku z nowosciami, bo moze mialam od razu tutaj pytac: czy wiadomo cos o kolejnych tomach Pozyczalskich? Bo szukalam i nic nie znalazlam, ale ja chyba nie wiem gdzie takich informacji szukac...
Ture caly fajny, pierwszy jest Latajacy Detektyw - w nim jest wytlumaczone m.in skad sie wzial latajacy dywan - ja bym czytala po kolei. drugiego nie znam.
Kota Cukierka nie znam, niestety. a o Pozyczalkich kolejnych nie slyszalam, ale licze, ze skoro trzy juz sa to beda i kolejne.
Dziekuje natala za odpowiedz. Tez licze na to, ze kolejne beda, ale wlasnie skonczylam czytac trzecia czesc (sobie - nie dzieciom) i ja chce je natychmiast :lol:. Widocznie troche trzeba jeszcze poczekac. Najwyzej wypozycze sobie stare, choc kocham to nowe wydanie:heart:.
Coz... moze ktos jednak o tym Cukierku cos wie?
Bo ja chetnie bym sie wybrala na jakies spotkanie z autorem, ale czy ciagnac dzieci autobusem akurat na to - nie mam pojecia :dunno:
Moze znajde wieczorem jakies fragmenty ksiazki, ale bylabym wdzieczna jednak za Wasze opinie, jesli ktos mial choc przez chwile w rekach, bo sama osobiscie kupowalam kiedys dzieciom koszmarne ksiazeczki i nadal sie ucze, wiec bardziej zdaje sie na Wasz gust niz swoj :hide: Choc widze, ze juz koszmarki raczej omijam... Ale z watku korzystam od dawna i glownie na jego podstawie kupuje ksiazki.
Ja też natala dziękuję za odpowiedź. Chyba pożyczę z biblio, bo już nic nie chcę kupować :P zaszalałam książkowo ostatnio i czekam, aż to wszystko poodbieram :)
Prezenty Astona - cudowne! Tak urokliwe, jak pierwsza część, jestem zachwycona :)
Jak fajny wątek! Tylko objętościowo nie do ogarnięcia :)
Ja mam dziecię dziwięcioletnie, które na I Komunię dostało 3 fantastyczne książki: Anię z Zielonego Wzgórza, Anię z Avonlea, oraz, z innej beczki, Mapy autorstwa Mizielińskich (jakie to cudowne wydawnictwo :)). Obecnie dorwała się do Zielonego Wzgórza i czyta sama :)
Książki które baaardzo polecam każdemy dziecku które jest ciekawe świata (i powiedzmy, chodzi do zerówki minimum, chociaż zapewne są wyjątki) to seria pana Wajraka "Przewodnik prawdziwych tropicieli"- są cztery części, Wiosna, Lato, Jesień, Zima. Styl ilustracji ponoć ostatnio bardzo lubiany, a treść- miodzio. Nie dość, że uczy, wyczula na przyrodę, to pięknie motywuje i przygotowuje do prawdziwych wypraw na łono natury. Serdecznie polecam :)
Poszło zamówienie do NiePrzeczytanych. Było sporo zaległości, więc stosik będzie nieco większy. Pewnie nic, co Was zaskoczy. Ale prezent na dzień dziecka będzie z całą pewnością trafiony ♡
Dziewczyny, a czy moje 2, 5 letnie dziecko nie za stare na "kto się schował?"
Pieknie dziekuje za odpowiedz. Wiec sie raczej wybierzemy na spotkanie z autorem i kupimy ksiazeczke. A bylam dzisiaj w bibliotece i calkowicie o tym kocie zapomnialam, a pewnie maja, bo to dosyc duza biblioteka. I maja ''O wiadukcie kolejowym, ktory chcial zostac mostem nad rzeka i nne bajki'':heart: to bedziemy od czasu do czasu wypozyczac skoro kupic sie nie da.
Muzakate, ja kupilam ''Kto sie schowal?'' a moje dzieci maja: 3 lata i prawie 6 ;) I tez im sie podoba.
http://allegro.pl/adas-i-slon-ksiega...389794196.html
czy to znacie? fajne?
warto kupić, no może nie w tej cenie :p
Kochane potrzebna mi książka o prądzie, skąd się bierze itd, polecicie coś?
ależ można kupić np na: http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...nad_rzeka.html
i na all: http://allegro.pl/listing/listing.ph...0-default-0519